Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (158)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem japonskou mangu ještě nečetl, ale tak nějak předpokládám, že je podána jinak, nebo jsou zde jiné příběhy, protože to, co je prezentováno ve filmu, je tak nějak jen celkem obyčejný film, který se sem tam snaží cílit na emoce, ale není v tomhle směru nijak přesvědčivý. Hezké, ale nijak výjimečné. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

I když jsem příznivce animáku musím přiznat, že tohle nebyl můj šálek kávy. Prvotní myšlenka a záměr se mi líbil, ale zpracování a hlavně konec mě dosti zklamal. Když vzpomenu třeba graficky nedotaženou, ale za to citově nabitou Terru, tak se to nedá srovnat. Průměrná zábava o klukovi, co se stal robotem. Doporučuji jen citově zakrnělým jedincům bez smyslu pro děj. 50% ()

Reklama

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Trochu netradiční dospělejší animák, u kterého se děti (a nejen děti) navíc zasmějí. Pro starší diváky to není přehnaně infantilní, takže je to víceméně film pro všechny. Nesedla mi digitální výtvarná podoba, která s dospělejším příběhem nejde úplně ruku v ruce. *** Ve zkratce: Jak zvědavé geniální dítě k modré síle přijde. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Geniální kluk Toby rád blbne okolo nových projektů svého geniálního táty v létajícím městě Metro city vznášejícím se nad zabordelařeným povrchem země a sice je to "západní" město stejně jako je západní celý film astro boy, ale hora Fudži tam stejně zůstala :). Jednoho dne se ale stane nehoda a vznikne roboToby, o kterém celý film je. Astroboy se rozjíždí zábavně udělanou reklamou na metro city a jejich roboty, která pak ale plynule přechází do normální podoby filmu, což je na Astroboyovi asi to, co na první pohled diváka může zklamat. Něco ve stylu té úvodní reklamy by tam mohlo být víckrát, ale i tak jsou roboti zábavní a super, jenže naproti tomu jsou lidské postavy hrozně suché a jen se tváří, že v jejich slovech a výrazech jsou nějaké emoce, protože krom Astro boye jsou všichni hrozně málo uvěřitelní a jejich animace je hrozně strohá oproti animacím robotů a hlavně oproti obličejovým animacím z jiných filmů. Tomuhle taky moc ani nepomáhá dabing a to obzvlášť pokud jde o Nicholase Cage, který spolu se strnulou animací své postavičky vypadá jak kdyby nevěděl, co to vůbec dabuje, a dál hlavní zloun prezident Stone, který občas ještě i trapně vtipkuje. Posledním problémem je ten fakt, že celý příběh vypadá jak úvodní epizoda seriálu o Astro boyovi, protože se toho vlastně moc nestane a dokonce i na závěr dostane divák návnadu na pokračování. Asi jako kdyby batman begins byla jen ta část, kdy se z Bruce Wayna stane Batman a to co pak dělá v Gothamu už by tam nebylo :). Na druhou stranu ale příběh pěkně plyne a nenudí, je to všechno pěkně barevné a hlavně to má ty vtipné roboty a pro děti je to fajn film, který by měl šanci dostat se aspoň na ****, ale s tím výše zmíněným to zvládne jen na tu slušnou ***. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšika Asimovovoiek ma film celkom zaujal, len je škoda, že je až tak prehnane mierený na detského diváka. Užiť sa ale v kľude dá. Všetko beží ako po masle, ak sa umiera, tak sa aj zázračne oživuje (že by tu niekto vážne pchal kresťanské odkazy?), akcia je síce prehľadná, ale nakrútená tak, aby boli kladné postavy stále vo výhode. Po 10 rokoch už aj tá animácia nepôsobí zrovna odzbrojujúco, určitú nesmelú štylizáciu tam však cítiť. Je ale zrejmé, že japonský originál musel ustúpiť potrebám hollywoodskej, resp. internacionálnej formy vo všetkých mysliteľných smeroch. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)
  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)

Reklama

Reklama