Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horský vzduch a k tomu krásná žena, to zamotá hlavu i třem chlapům současně... V nádherné tatranské přírodě žijí přes léto tři přátelé, správci vysokohorské chaty Pirin (Š. Kvietik), Valer (I. Rajniak) a „R“ (I. Mistrík). Z nich největší smysl pro humor má Valer. Ovšem také má největší slabost pro ženy. A rovněž pro pašování různého zboží z Polska. K údivu jeho kamarádů mu prakticky všechno hladce vychází. Jednoho dne však na chatu dorazí Pirinova půvabná manželka Saška (E. Vášáryová). Od té chvíle je přátelství tří nerozlučných mužů vystaveno těžké zkoušce. Takové, která může dokonce skončit tragicky… (Česká televize)

(více)

Recenze (204)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Říká se…..kam čert nemůže, nastrčí ženskou :o) Tři kamarádi Pirin, Valér a „R“, tři nerozluční přátelé „ na život a na smrt „ ,kteří si užívají mládeneckého života na chatě ve Vysokých Tatrách, (lezou si pro radost, popíjejí a když je příležitost, hází si krabičkou sirek o ženské ). Jednoho dne si jeden z nich takto „ vystřelí „ sněhovou koulí, dívku jménem Saška. Do této „ idylky „ tedy vstupuje na scénu krásná Emília Vašáryová, aby následně prověřila sílu jejich přátelství. V momentě, kdy ji všichni definitivně přijímají mezi sebe, dostává příběh další trhlinu, jež má katastrofální následky. Medená veža je ČISTÝ, ( tragický ) snímek o síle přátelství, lásce, žárlivosti…, který si na nic nehraje, navíc jako bonus na vás čekají krásné scenérie velehor a návdavkem libozvučná hudba Zdeňka Lišky. p.s. pro mě jako člověka, co se vždy rád do slovenských Tater bude vracet je to srdeční záležitost. Pouze (moje) škoda…tohle by si zasloužilo VELKÉ PLÁTNO. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výtečný a silný slovenský film o pevném přátelství tří horalů a o krásné ženě, která si vzala jednoho z nich. Vše se odehrává na horské chatě uprostřed fascinujících vysokotatranských štítů. Je to čistě natočená balada o lásce, nevěře a těžkém životě na horách. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=lRb35BRR_Rg ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Nebyt velkeho platna, Liskovemu soundu a Mistrikovi tak se dostanu s hodnocenim daleko niz. Ano s ohledem na rok vzniku, hereckou spicku a tatranske scenerie se z toho dalo vytezit dakeko vic - promarnena sance, skoda, utopilo se to v melancholii filosofujicich sracicek - kdyby to bylo vic dokumentarni, udelali by lip. Pripijim na zeny zeny = pricinu a zaroven reseni vsech nasich problemu. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Fatálny príbeh kamarátstva troch ľudí, ktorí milujú hory. Podstatné na ňom je, že sa tu všetky chlapské emócie riešili činmi. Neviem, či to bolo dobou, prostredím, alebo individualitami; a tiež, či je to lepšie ako zapletať sa do zbytočných intríg a nebáť sa o život. Povedal by som, že trápiť sa napokon nad tým, čo sa už nedá zvrátiť, je horšie ako nekonať, ale to už odbieham. Každopádne, film by sa dal dnes bez váhania zaradiť pod žáner bromance. Ako už bolo napísané nižšie, réžia sa niesla v duchu hesla "v jednoduchosti je krása" (Emília Vášáryová stvárnila tú jednoduchosť:). Ale jediné z vizuálu, čoho som tu čakal viac, je priestor na zobrazenie majestátnosti Tatier. Až na pár záberov na Medenú vežu, úvodnú a záverečnú sekvenciu, išlo väčšinou o príliš zblízka snímané skaly, aby som sa mohol ako divák dostatočne pokochať exteriérmi, a nadýchať sa v tejto špinavej Bratislave pre zmenu aj tatranského vzduchu. ()

D28 

všechny recenze uživatele

V mojom veľmi krátkom rebríčku slovenských filmov je na prvom mieste a pri jeho sledovaní sa vždy vo mne premelie neskutočné množstvo emócií.Nechýba ani pocit pýchy,že "sme" natočili takú nádheru.Vek-to je to jediné,čo mám s Medenou vežou spoločné,ona je totiž BEZCHYBNÁ.A určite ma prežije.Vďaka príbehu,ktorý je podaný profesionálne a s citom,vďaka hercom, hudbe,humoru i reálnosti postáv.Vtedy dávno v tom kine to musela byť bomba! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (29)

  • Nakrúcanie trvalo vyše roka od 2. októbra 1968 do 5. decembra 1969. (pravo)
  • Ivan Bukovčan sa inšpiroval umiestnením kríža na vrchol skaly príbehom chatára z Rysov a jeho priateľa z 50-tych rokov. Filmový kríž bol na jednom z vrcholov Vidlového hrebeňa a ležal tam spadnutý ešte v roku 1978. (Raccoon.city)
  • Točilo sa na drahý materiál Kodak Eastmancolor, ktorého cena sa v tej dobe pohybovala okolo jedného amerického dolára za jeden meter. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama