Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Režisér Peter Medak nepotreboval do filmu pridat nechutné príšery, ani krvavé scény, miesto toho vytvára klasický spôsob napätia v obyčajnom starom dome. Síce uz je to dávno obohranná platna z minulosti, ale k dosiahnutiu atmosféry niekedy stačí prízrak, občasné mihnutie, vŕzganie dverí a dôrazné ľakačky, pri ktorých si musite dat pozor na infarkt. Niektoré scény stoja za zhliadnutie aj na druhykrát. Spomenul by som este Scottov utlmený výkon, ktorý naznačuje zlomené srdce a húževnatost 80 percent. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Kvalitni, u nas prakticky neznama, ducharina, vyuzivajici skoro vsech klasickych postupu. Male deti, bouchajici dvere, spiritisticke seance, dum s tajemnou minulosti a mnoho dalsiho. To vse postavene na dobrem pribehu a ponorene do huste atmosfery, navic okorenene vybornym vykonem George C. Scotta v roli skladatele, ktery ztratil rodinu a odjizdi do noveho domova zapomenout. Je to hodne podobne prvnimu dilu Amittyville, jen to ma navic lehce detektivni zapletku a poradne finale. Je to proste lepsi. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Velmi solidni ducharina, ktera nam vyjevi, ze mrtvola ve studni pod barakem neni zadny japonsky novotvar, stejne jako tragicky zacatek v DESCENTOVI. Ale z5 k filmu - k dokonalosti mu jeste krucek chybi, ale presto se jedna o zakladni kamen vetve "prokletych strasidelnych domu" se vsim, co k tomu patri - roztristehe sklo, vrzajici schody, bouchajici dvere, detske hlasy, spiritisticka seance a hlavne Scott, ktery je v roli muzikalniho vysetrovatele zuper. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kanadský horor, který funguje na principu strachu z neviděného. Ač se vlastně jedná o duchařský příběh, žádných duchů, přízraků, ani prvoplánových lekaček se zde nedočkáme. V podstatě tak, jako Ti druzí. Viditelně zde není vlastně nic, z čeho bychom měli nadskakovat. A přesto The Changeling výborně funguje. Má atmosféru, děsivou hudbu a daří se mu decentně navodit strach a napětí za použití jednoduchých, ale nesmírně účelných prostředků. Otevírající se dveře za zády hlavní postavy hrající na klavír, balónek kutálející se ze schodů či POV. Luxusní obrovský barák má své kouzlo, stejně jako temnou historii, zákoutí a místnosti schované pod nánosy prachu. Jakmile se však dozvíme, co se vlastně stalo a kdo že to ve starém domě nemůže najít klidu, mysteriózno jako by se začalo rozplývat a snímek se přehoupne do detektivního pátrání. Příběh tím jakoby lehce ztratí něco ze své poctivě budované atmosféry. To však nevadí, pozornost jsem dokázala udržet i nadále, až do finálního "zúčtování." ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá duchařina, která má jistě něco do sebe. Drsný začátek vystřídá celkem pomalý děj a rozplétání souvislostí. Klasický obraz domu z pohnutou minulostí, ale dál nebudu spoilerovat. Dobrá režie a solidní herecké výkony. Na konci mi to možná připadalo až trochu příliš přhnané, přece jen ten vozíček.....no dobrá, ale pak ten výbuch....Ten konec prostě film v mých očích poněkud strhnul. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama