Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník Tom Farrell pracuje v Pentagonu. Na večírku se seznámí s přitažlivou Susan Atwelovou. Po vášnivé noci se však dlouhou dobu nesetkají. Až o několik měsíců Farrell zjistí, že je milenkou jeho nadřízeného, tajemníka ministerstva obrany Davida Birce. Ten po hádce Susan zabije. Jeho oddaný pobočník Pritchard nastraží falešné stopy. Obavy má však i Farrell, policii se dostaly do rukou negativy, na kterých je spolu se Susan. Podaří se mu odhalit vraha dříve než ho zatknou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. Sean Young nikdy neuměla moc hrát, maximálně se tvářit (Blade Runner) nebo ukazovat prsa (v jakémkoliv filmu), navíc podle mne vypadá spíše jako babochlap. Samotná historka by vystačila na takových 40 minut - zhruba hodinu a něco trvá, než se vlastně začne něco dít. Do té doby se sice něco děje, ale v podstatě není oč hrát - asi je každému jasné, kdo je kdo a co je co, takže všechna ta „odhalení“ jsou spíše směšná. Trošku to připomíná Barvu noci - pár nebo více erotických scén, a jednoduchá jalová historka, aby se dalo říct, že je to i trochu thriller. Konec už je ve stylu Uprchlíka, ale pořád žádná sláva, unavené tempo z prvních dvou třetin filmu je prostě ubíjející i pro závěrečnou třetinu. Závěrečnou „pointu“ ani nemá smysl komentovat, je zde jen pro efekt, navíc poněkud postrádá logiku. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Důstojník Tom Farrell (Kevin Costner) po svém hrdinství ve válce dostává místo u tajemníka ministra obrany Davida Briceho (Gene Hackman). Zde také potkává svoji dávnou milenku Susan, a znovu se s ní dá dohromady. Ta je ale zároveň i milenkou Briceho. Susan se rozhodne zůstat s Tomem, a s Bricem se rozejít - při hádce ale do ní Brice strčí a Susan umírá. Briceho pobočník Scott Prichard (Will Patton) dostává nápad - Susaninu vraždu svedou na tajného agenta KGB, a pověří Farrella by jej našel. Ten ale ví, že všechny nalezené stopy u Susan vedou právě k němu... Takže - skoro se mi chce říct, že toto byl dokonale průměrný film. Ani chvilku jsem se sice nenudil, ale že bych si nějak potěšeně chrochtal blahem, to taky ne. Po herecké stránce dobré (nejvíc se mi asi líbil ulízaný Will Patton), ale taky nic výjimečného. Příběh byl vcelku zajímavý, i když chvilkama až příliš překombinovaný. Určitě musím dát palec nahoru za samotný závěr, ten mně fakt překvapil - většinou alespoň nějaké nitky k rozuzlení vedou, ale tady to přišlo hodně překvapivě.. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nemáš kapavku ?? Jestli ji máš, tak si mě nepřej !!" ;) Stejně skvostně vystavěný jako dialogy plnými černého humoru odlehčený snímek thrillerového klasika Rogera Donaldsona, který rovněž velmi ozvláštňujícím způsobem pracuje s informacemi, respektive s jejich dávkováním, i z žánrových vzorců vyplývajícími očekáváními, a jeden tak vlastně s nadšením zjišťuje, že čím víc ví, tím méně ví.. Minimálně co bude dál.. Nejen Gene Hackman asociuje neprávem o poznání známější a přímočařejší Clintovu Absolutní moc.. Po celkové analýze viděného to finále prostě vnímavého diváka musí zahřát, logickým výtkám se snad jeden může jenom smát.. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako ten úplný konec kdyby nebyl tak je to asi fuk, ale jinak moc pěkně vymyšlená zápletka gradující do fajn dusné atmosféry, kde ten pomalu se zasouvající poklop ventilace tlačíte očima! Kevin vypadá jako Tom Cruise a klátí tu sexy Sean Young která pro nahotu nejde daleko. Tom (tak se totiž filmová postava ztvárněná Kevinem jmenuje) má ale smolíka, blondýnku s citem pro finance totiž brousí i ministr obrany, a tak v Pentagonu je najednou poněkud těsno (což v Tomových kalhotech taky, haha). Osmdesátkový look je spíš devadesátkový, ale mně to celé dost sedlo, takové filmy když nejsou zbytečně natahované a příliš domotané, já můžu. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Napínák na jedno zkouknutí, podruhé už bych to nedala. První polovina filmu pouze neustálé až otravné sex-techtle-mechtle mezi Costnerem a Youngovou, až na "kozičky" samozřejmě haulywůdsky cenzurované, často s pocitem jako by Costner ani o ni neměl valný zájem, zatímco ona by ho sežrala. Costner, lamač ženských srdcí (mého určitě ne!), vypadá jak po tyfu, takové "mužské" nic. Uniforma mu sice sluší, ale občas v ní vypadá jako člen disco-group Vilidž Pípl...Velmi lajdácké zakončení/rozuzlení této "fikce" o US-americké politické realitě. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Filmári nedostali povolenie natáčať vo vnútri Pentagónu, ale len vo vstupnej hale a aj to pod podmienkou, že to bude natočené rýchlo. Preto sa na zábere Tom Farrell (Kevin Costner) tak veľmi ponáhľa. (beso74)
  • Kevin Costner (Tom Farrell) na väčšinu nebezpečných scén nepotreboval dabléra. Na zdesenie poisťovne, u ktorej boli predstavitelia poistení, Costner natáčal scény, pri ktorých šoféroval, bez predpísaných okuliarov. (beso74)
  • Metro zo scény, kde naháňali Farrella (Kevin Costner), je Metro Line v Balitmore. (beso74)

Reklama

Reklama