Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (669)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nejprve jedno varování, které platilo už za dob Ratatouille - nesedejte k tomuto animáku hladoví, protože pak riskujete něco, co by se dalo přirovnat k mučení… :-) Zataženo, občas trakaře má skvělou první polovinu. Úvodní scéna, nepovedené vynálezy a Steve jsou toho důkazem. Jenže pak přijde druhá polovina, kde se bavíte už o něco méně. Je pořád na co koukat a nenudíte se, ale ta lehkost a kouzlo první půlky je pryč. Nicméně je to pořád zdařilá jízda se skvělým dabingem (teď mluvím o originálu, kdy např. Steva dabuje Neil Patrick Harris) a fajn nápady (hrad ze želé). Ke špičce žánru to sice neřadím, přesto ale to je velmi povedená zábava, kde si můžete být jistí, že prckové se od ní neodtrhnou a vy se k nim s chutí přidáte. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po traileri som nemal vysoké očakávania, o to viac ma prekvapil samotný film, ktorý sa bezposporu radí k najnápaditejším animákom poslednej doby. Až nečakane sofistikovaná groteska (kritiku konzumnej spoločnosti tu nejde nevidieť) v ktorej nie je núdza o originálne napady, rozmanité odkazy, ktoré divák nemusí postrehnúť hneď na prvýkrát a doslova svištiace tempo ocenia aj deti či diváci ktorí sa chcú proste baviť a nezamýšlať sa nad uleteným príbehom. Vizuálne možno nejde o úplnú špičku ale vhodne zvolená forma to pohodlne prebíja. Ideálny relax pre celú rodinu. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma len, že v takomto animáku sa nájde viac symboliky, ponaučenia ako v hraných filmoch... rozoberanie súčastných problemov ako hlad, klimatické zmeny... opäť všetko podané hravou formou, samozrejme odľahčené, ale predsa len. Táto časť snímku mi v celku sadla, avšak na strane druhej to bolo o niečo slabšie... 7/10 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Měli jste někdy v hypermarketech pocit, že se nás bortí vysoké regály s jídlem? Představte si jak na vás padá ovoce, zelenina, pizza, těstoviny (al dente only!) a ty největší steaky, které si umíte představit (samozřejmě přímo na váš talíř:))... je to příjemné? Být zavalen(-á) jídlem? Flint Lockwood to jako nešikovný vynálezce dokázal a zavalil sebe i město jídlem. Dal nudnému ostrovu, kde se jedí sardinky novou atrakci. Jeho stroj na přeměnu vody v jídlo se dostal do oblak, kde se doslova uhnízdil a všem mravencům tam dole házel nejlepší pokrmy, které zná. Překvapivě originální a svěží téma zabalené v jednoduché animaci a bez výrazné hvězdné osobnosti na plakáty. Těžko se něco výslednému filmu upírá, protože tempo i zpracování je podařené, najdou se tu dokonce i drobnosti, které potěší (Benjamin Bratt jako všeho schopný Němec). Přesto nedám více jak 3*, protože mě film nějak nechytl a nedonutil mě vytvořit si k němu vztah. Když se mě někdo zeptá, řeknu jo fajn a originální, ale na vysloveně super vtip si asi nevzpomenu (i když mě osobně hodně pobavila největší sardinka:-)). Chce to více srandy, více vymačkaných pomerančů a i trochu víc děje. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Gastronomická kanonáda nápadů, kterých by mohlo být o polovinu míň a stejně by šlo o geniální pošušňání, jemuž pixarovská melodramata nesahají v zábavnosti a vtipnosti ani po spodní patro Double Whooperu. Gumoví medvídci, explozivní feferonky, lidožravá pečená kuřata... Mr. T! Mohl bych pokračovat do nekonečna - včetně vyjmenovávání všech filmových odkazů (a že jich není málo) -, ale raději si zajdu znovu do kina. Tohohle menu se milerád přežeru. 9/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • V každé scéně, kdy se Flint (Bill Hader) a Sam (Anna Faris) chtějí políbit, je Sam na levé straně a Flint na pravé. (Ruuzha)
  • V srpnu 2009 studio Insight Editions vydalo v souvislosti s filmem doprovodnou knihu „The Art and Making of Cloudy with a Chance of Meatballs“. (chelseaman22)
  • V severoamerických kinech film utržil 124,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 243 miliony. (NIRO)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama