Reklama

Reklama

VOD (1)

Victor Mancini je posedlý sexem, ale přitom se musí postarat o svou umírající matku. A to není zas tak snadný úkol, jak se zdá. V chytré černé komedii na motivy románu Chucka Palahniuka hrají Sam Rockwell, Anjelica Huston a Kelly MacDonald.
Film, který režisér Clark Gregg natočil na motivy románu světoznámého prozaika Chucka Palahniuka (Klub rváčů), vás zve na chytrou a vtipnou výpravu do hlubin sexuálního nutkání i k výšinám druhého příchodu Ježíše Krista! Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu. Kromě podřadné práce v podivném zábavním parku a svádění všeho, co se svést dá, ještě tahá peníze z důvěřivých lidí pomocí podvodu, který ho jednou může připravit o život. Teď nicméně stojí před těžkým úkolem. Aby zachránil svou umírající neurotickou matku (Anjelica Huston), musí přivést do jiného stavu její svůdnou lékařku. Je to úkol, který se snadno řekne, ale hůře plní. Zalknutí - to je škodolibá a zamotaná komedie o dysfunkci, spáse, lásce a libidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

genetique 

všechny recenze uživatele

Bravúrne zvládnutý, nenásilný, úchylne načrtnutý príbeh, ktorý však neschádza z koľají a udržuje si dojem vysoko nezávislého filmu s perfektnými hercami a vyváženým spracovaním príbehu. Príbeh je absolútnou čerešničkou, originálny, štedrý na humor, i tragédiu. Línia medzi nimi je taká tenká, že by nejeden schopnejší režisér pri nastavovaní rovnováhy stratil balans, no Clark Gregg udržal svoj debut v dokonalej symbióze. Herci sú ozdobou filmu, okrem Rockwella, ktorý určoval herecké tempo, som po dlhej dobe herecky sympatizoval aj s Anjelicou Huston. Odkaz na tvorcov filmu 'Fight Club' ma trošku zarazil, hlavne po zhliadnutí, teraz ale aspoň nemusím nadávať na jeho prvoplánový význam, pretože ak nie po vecnej stránke, tak sa tvorcovia k nemu priblížili aspoň kvalitou. 80%. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Od Zalknutí jsem nic světoborného nečekal a dá se říci, že to asi nikdo. A asi díky tomu jsem pozitivně překvapen, jelikož Choke je taková jiná komedie, jiná romantika. Prostě Clark Gregg vyjel ze zajetých kolejí žánru a vytvořil příjemnou zábavu bez větších hereckých hvězd (krom Rockwella). Smozřejmě šťávu dodává filmu všudypřítomný sexuální podtex, ale kde ten v dnešní době nenajdeme ? ()

Reklama

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Velice nečekaná konstrukce filmu. Čekat něco nepředvídatelného mě nenapadlo. Tupá konzumace filmu byla jediná možnost. Nad vším tím sekundovým šukáním hlava stojí(proto 4 hvězdičky?), každopádně je to pořád moc uhlazené a z daleka ne tak vtipně cynické, jak bych potřeboval. Možná kdyby Clark Gregg natočil něco podobného o Iron manovi za mlada, tak by film měl daleko větší úspěch :)) ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale to je spíše zásluhou Palahniukových hlášek. Adaptace je to spíš průměrná, a hodně trpí srovnáním s nedostižným Klubem rváčů. Choke vypadá velice obyčejně a působí poněkud televizním dojmem. Filmu neprospělo, že téměř neobsahuje vnitřní monology, což velice podkopává sílu předlohy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Zalknutí mě sice bavilo ze všech Palahniukových knížek nejmíň, ale ten pocit, co mám při jejich čtení, se filmu podařilo vystihnout docela pěkně. Jasně, Fincher by to natočil jinak, ale indie produkce (budget 3 mil. USD) se k téhle předloze fakt hodí. Moc bych si jednou přál vidět někompromisně zfilmovaný Program pro přeživší. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo tři týdny. (gjjm)
  • Film byl dokončen pouhé tři dny před prvním promítáním na festivalu Sundance. (gjjm)
  • Ve filmu se objeví autor knižní předlohy Chuck Palahniuk, je to muž, sedící v závěru v letadle vedle Victora. (gjjm)

Reklama

Reklama