Reklama

Reklama

VOD (1)

Victor Mancini je posedlý sexem, ale přitom se musí postarat o svou umírající matku. A to není zas tak snadný úkol, jak se zdá. V chytré černé komedii na motivy románu Chucka Palahniuka hrají Sam Rockwell, Anjelica Huston a Kelly MacDonald.
Film, který režisér Clark Gregg natočil na motivy románu světoznámého prozaika Chucka Palahniuka (Klub rváčů), vás zve na chytrou a vtipnou výpravu do hlubin sexuálního nutkání i k výšinám druhého příchodu Ježíše Krista! Victor Mancini (Sam Rockwell) je závislý na sexu. Kromě podřadné práce v podivném zábavním parku a svádění všeho, co se svést dá, ještě tahá peníze z důvěřivých lidí pomocí podvodu, který ho jednou může připravit o život. Teď nicméně stojí před těžkým úkolem. Aby zachránil svou umírající neurotickou matku (Anjelica Huston), musí přivést do jiného stavu její svůdnou lékařku. Je to úkol, který se snadno řekne, ale hůře plní. Zalknutí - to je škodolibá a zamotaná komedie o dysfunkci, spáse, lásce a libidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

predators 

všechny recenze uživatele

Musíte, jak se říká, přijít k tomu na chuť :-) Někomu může vadit lehce depresivní nádech a zaměření filmu. Toto se ovšem s přibývajícími minutami mění a vy zjišťujete, že se vám to vlastně líbí. A tak budete s nadšením a očekáváním sledovat, zda-li se Samu Rockwellovi a jeho šarmu nějaká ta slečna "ubrání". :-) Originální a občas i zábavné...a opatrně s tím jídlem! :-)) 76% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina je jeden mladík posadnutý sexom, ktorého skvele stvárnil Sam Rockwell. Ten je pre mňa ako druhý Seann Wiliam Scott, teda druhý Stifler. Je zárukou kvalitných komédií a komických scén. Vtipných situácií je vo filme požehnane, i keď sa ani zďaleka nejedná o najlepšiu komédiu. Za zmienku stojí scénka, keď sa Victor zamýšľa, že o Ježišovom detstve nieje veľa informácií, že to tiež mohol byť kok*t. Jedná sa proste o trošku nadpriemernú komédiu, ktorá vás bude baviť ak od nej nebudete čakať príliš veľa. ()

Reklama

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne zprznena adaptace. Pan reziser/scenarista by zaslouzil zavrit na mesic do klady, nasledne poslat do skoly a po dostatecnem pokani nechat pristekavat v priblblych serialech. Vsechny vyborne napady predlohy jsou redukovany na nefungujici televizni gagy, hutna atmosfera se meni v pubertalni komedii a kdykoli jsem cekal, ze trapneji nefunkcni scena uz prijit nemuze, dalsi znasilneni puvodne pusobiveho napadu prekonalo i soucasne ceske neumetely. Problem neni v rozpoctu, na tomto filmu by se dalo vyucovat nezvladnuti remesla. ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Rutinně a nezajímavě uchopená adaptace Palahniukova románu. Film to není vyloženě hrozný, ale opravdu tomu schází trochu osobitější pojetí, které by autorovým postavám a myšlenkám dovolilo na plátně patřičně vyznít a vdechlo jim trochu života. Takto všichni působí jako prkenné a nezajímavé karikatury, které nemají šanci získat si jakékoliv divákovy sympatie. Victor je podle mě asi jediná dobře obsazená role a Rockwell ve filmu zachraňuje, na co mu síly stačí. Gregg mě jako scénárista ani režisér vůbec nepřesvědčil, protože napsal a natočil velice průměrnou adaptaci, jakou by v Hollywoodu zfušoval každý druhý. 40% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I kdybych neznal autora literární předlohy, určitě bych se během sledování snímku dovtípil, že tenhle kousek musel napsat tentýž člověk jako Klub rváčů. Ta provokativnost a snaha o mystifikaci je hodně podobná. Bohužel to se nedá říct o postu režiséra, protože Gregg je o dvě třídy slabší než Nolan a je to na tom filmu hodně znát. Zalknutí nemá ani zdaleka takovou atmosféru jako Klub rváčů a nemůžete obdivovat jemné režisérovy finesy. Funguje to spíš na bázi hlášek, fórků a provokací, sexuálních narážek v prostředí puritánské Ameriky. Zatímco Klub rváčů se zabývá fenoménem násilí, Zalknutí se zabývá lidskou sexualitou. Je to vlastně podobně jako Miri a Zack točí porno romance v hodně netradičním prostředí a s hodně netypickými hrdiny. Pokud vám připadal Klub rváčů příliš kontroverzní, pak se Zalknutí vyhněte, protože tady nefunguje ta přidaná umělecká hodnota. Ale osobně jsem se slušně bavil, i když to nebyl žádný velký intelektuální zážitek. Prostě jen takový komediální úlet. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo tři týdny. (gjjm)
  • Film byl dokončen pouhé tři dny před prvním promítáním na festivalu Sundance. (gjjm)
  • Ve filmu se objeví autor knižní předlohy Chuck Palahniuk, je to muž, sedící v závěru v letadle vedle Victora. (gjjm)

Reklama

Reklama