Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra filmu byla zdržena pro výrobní problémy. Sharon Morrill, vedoucí Disney Toons, byla propuštěna, protože se výrobní náklady tohoto filmu vyšplhaly až na 50 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • Marketingový plán zahrnoval i leteckou společnost Southwest Airlines. Ta přejmenovala jeden svůj Boeing 737 na "Tinker Bell One". Letušky měly pohádková křídla a cestujícím rozdávaly reklamní předměty z filmu. (Terva)
  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)
  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)
  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)

Reklama

Reklama