Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (94)

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Třpytivě barevný film v lehce humorném balení, který naštěstí nejde cestou současných animáků „chci se zalíbit všem“ a vypouští tak všudypřítomnou ironii a sarkasmus. Zacílený je na konkrétní skupinu a to je jenom dobře. Jen pro tvůrce asi škoda, že se (u pokladen kin) víc nezvonilo!! ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste šesti až sedmiletá holčička, bude tohle pro vás naprosto skvělý film. Pokud jste alespoň chápající rodič takovéhle holčičky pobavíte se taky, protože tvůrci samozřejmě mysleli i na vás. Všichni ostatní budou asi zklamaní a budou tenhle film považovat za zcela infantilní zábavu. Každopádně je skvělé, že někdo myslí i na ty šestileté holčičky... Celkový dojem (očima chápajícího rodiče): 80% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesložitá pohádka malé holčičky srozumitelně vychovává, ať si každá (každý) váží svých schopností a nepodléhá falešným ambicím, pak bude odměněna splněním i vysokých cílů (třebaže průmyslovou manufakturou nahradí poctivou rukodělnou výrobu, aby stihla odčinit škodu, kterou způsobila :-)). Ne, scénář neustojí hlubší rozbor, ovšem barevná (béčková) animace víl a kouzelného světa cílovku určitě u(s)pokojí; melodický orchestrální soundtrack s irskými motivy pak snese i přísnější měřítka. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Země nezemě se vrátila a je to za mě super. Než vymýšlet další díly Petra pana, tak tu máme ukázku světa víl. Vtipné narážky, kterých si všimnou jen ti největší fanoušci Disneyho jsou skvělé a to, že tam šouply okrajově naši krásnou Wendy a hudbu z Petra pana, tak to je už mě úplně dostalo - jako dítě jsem si toho nevšimla, až nyní. Baví mě postavy i příběh, Zvonilka se podařila vykreslit úplně úžasně i s jejími nedostatky. Krásná pohádka pro děti i dospělé, kterou si můžete pouštět pořád dokola. - a ze všech filmů Zvonilka je tahle top 1 ()

Izmo123 

všechny recenze uživatele

Ano bylo to kouzelné po celou dobu, od začátku až do konce, takže pokud očekáváte nějakou akci tak tady se jen objeví jen třikrát ale ty jsou velice slabé, což je první věc která mi vadila, další co mi vadilo je ta animace u které jsem sice nebyl tolik zklamaní ale že bych byl nějak spokojení tak to taky ne, na to že ta kvalita vypadala hezky tak jsem očekával že aji ta animace bude dobrá ale bohužel, hlavní postava si uvědomuje co ji ostatní postavy říkají což je věc která dává hloubku hlavní postavě, protože hlavní postava si uvědomuje co je pro ní důležité, k tomu ještě dokonce občas hlavní postava něco řekla aby měla hloubku ale ta animace těch postav kazí dojem tak i příběhu, jinak hodnotím: Animace 5/10 Postavy 6/10 Příběh 5/10 Celkově hodnotím ⭐⭐⭐ 5/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)
  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)

Reklama

Reklama