Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dánska dráma o tom, ako jedna smolná udalosť môže v našom živote spôsobiť úplný zlom. Realitný maklér Ulrik nešťastnou náhodou zabije v bare opilca. Upadne do ťažkej depresie, podľahne alkoholu a život sa mu začne rúcať. Je ešte cesta naspäť? Chce vôbec Ulrik, aby bolo všetko také ako predtým? (Kwaichi)

Recenze (6)

iz67 

všechny recenze uživatele

Jako fanousek vseho danskeho (hlavne filmu) musim rict, ze tohle byl pro me prumer. Obecne nemam rad filmy o zivotnich skluzavkach (krome Volnyho padu). Prijdou mi preexponovany a nudny. Nudny jako tendle. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Další z kvalitních dramat z nejmenší skandinávské země, které rozhodně stojí za pozornost. Ulrich má v podstatě všechno, co si může přát. Výborně placenou práci jako realitní agent odírající poctivé lidi, hezkou ženu, krásný dům a dostatečné množství peněz. Je však šťastný jen zdánlivě. Jednoho dne v lehce podnapilém stavu potká v baru zkrachovalého opilce a nuzáka bijícího svou ženu. Po krátké výměně názorů dojde k šarvátce, jeden z konzumentů kvašeného zrna padá k zemi a zbytek si už každý domyslí. Výčitky svědomí a smutek, to jsou hlavní emoce trápící Ulricha. V průběhu filmu však na povrch vyplouvají ty hlavní příčiny jeho zármutku a snahy odčinit své hříchy. Ještě bych zmínil velmi příjemnou hudbu doprovázející Ulrichovi snové pasáže odhalující jeho minulost, bohužel jich je zde jen několik. (8/10) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co máš za kšefty s Bertelem?“ - „Snažím se té vdově Karině pomoci se zaplacením domku.“ - „Ale ty jsi nic špatného neudělal, miláčku.“ Skutečně? Stačí pár výjevů ze života hlavního hrdiny a divák si může udělat rychlý obrázek s kým má tu čest. Zazobaný, distingovaný, nepříliš čestný, tvrdý, chladný byznysmen. Paradoxně ve chvíli, kdy se jako jediný zastane slabšího, se mu zcela změní život. A je pouze na divákovi, zda odmítne uvěřit Ulrichovi sžíravé výčitky (pak mu asi film nic nedá) či vezme v potaz, že by konkrétně v jeho případě neměl dávat na první dojem. Neb pod tou uhlazenou, snobskou maskou se může schovávat v jádru ne zcela shnilý člověk, navíc s city a svědomím, které je možná zatěžkané více, než se může zdát…To, co bylo hůře uvěřitelné, získává s postupující projekcí přece jen silnější základy. Přispívá k tomu zejména Brygmannovo přesvědčivé herectví. Škoda toho závěru, který mě na dánské poměry poněkud zklamal, ale po zkušenosti s Morke jsem na to byl přece jen trochu připravený. Vidím to na ještě slabší 4*. ()

Reklama

Reklama