Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tekuté zlato je film z roku 1940, který byl nominován na dva Oscary. Odehrává se ve státech, v době kdy se hledalo tekuté zlato-ropa. John Masters (Clark Gable) a Jonathan Sand (Spencet Tracy) jsou dlouholetí kamarádi. Odjíždějí spolu na ropná naleziště. Podařilo se jim zakoupit zajímavé zábory, a doufají, že se pomocí tekutého zlata stanou boháči. Za Sandem přijíždí snoubenka Elizabeth (Claudette Colbert), která se zamiluje do Masterse. Ten se s ní ožení, a Sand s dobrotou jemu vlastní oběma odpouští. Oba se stavájí po čase boháči, a majiteli nejvýnosnějších nalezišť, a v té chvíli naruší zatím spokojené Masterovo manželství setkání s krásnou, tajemnou a velmi zjištnou Karen Vanmeer (Hedy Lamarr)….. (marťan)

(více)

Recenze (10)

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Celé je to až příliš rozvleklé, minimálně o půl hodiny měl být film kratší. Mezi Gablem a Colbert to příliš nejiskří, něco jiného je ovšem výkon Hedy Lamarr, ta Colbert zcela zastínila. 65%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

"Wildcatteři" Gable & Tracy v příběhu o ropném zlatokopectví, přátelství, pýše, lásce a nevěře, vsazeném do let 1918-28 a dobrodružné honby za bohatstvím. Čas tu sice plyne všelijak a občas nejasně, chování postav působí mimo realitu, přesto je to ale fajnový, dějově nabitý drama s pěknou scénou ohnivé katastrofy a doprovodem dvou šmrncovních hereček. Čtvrtá hvězda za ten závěrečný pěstní souboj a srdcový američanský proslov o neomezených možnostech (úsměvný kontext Sherman Antitrust Act), plus úplný feel-good konec a odkaz na navrtání faktického pole Kettleman. (odtud doporučuji dobrat se k THUNDER BAY) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Takový velkolepý hollywoodský Dallas 40. let aneb dva muže a jednu ženu může rozseknout jen další žena. A když je tou Hedy Lamarr, nemusí se svazek Claudette Colbertové už ničeho obávat. Ale škoda, že se Hedy objevila až v polovině (!) filmu... mohlo to být svižnější. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V porevolučných mesiacoch uviedla televízna federálna jednotka zopár skvostov a tento bol medzi nimi. Už vtedy ma očaril príbeh dvoch priateľov, ktorí podľahli túžbe vydobyť zo zeme tekuté zlato - ropu. Tento príbeh prospektorov je natočený realisticky a rozpráva o neutíchajúcej túžbe stáť na vlastných nohách. Záver zrejme nemohol dopadnúť inak, je však dosť rozpačitý ( súd ). Moje opätovné zhliadnutie filmu hodnotenie nezmenilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dve megahviezdy zlatej éry Hollywoodu v jednom filme. A to hneď podarenom, nominácia za špeciálne efekty je zaslúžená. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi dovod, preco sa oplati pozerat stare filmy. Niet zeleneho platna, niet digitalneho bordelu .. stara poctiva remeselna praca, hladanie ropy a do toho zenske - slusny namet na film  : 84 % ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl asi pred 20 rokmi a musel sa mi páčiť, keďže si ho pamätám doteraz. Klasika strieborného plátna. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Dva kumpáni a současně soupeři při vrtání na naftu, vrt jim vzplane, komplikace s Hedy Lamarr, která míří za ziskem (a objeví se na chvíli v 1h20min) a nakonec soud Gablea, proti čemuž se postaví Tracy. Vydatný a vtipný film.(70%) ()

Reklama

Reklama