Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Niekomu by mohli vadiť tie artové presahy. Keď ale na to pristúpite, filmu nie je v podstate čo vytknúť. Atmosféra absolútne dokonalá a po hororovej stránke je to tiež v poriadku, mimo to režisér načrtne niekoľko filozofických otázok a kto chce, môže v tom vidieť podobnosť napríklad aj s takou Vesmírnou odyseou. Samotná sauna je potom magické a strašidelné miesto a záver je zase pekne hororový, takže objektívne sú tie štyri hviezdy možno aj málo. Mne zo začiatku trošku vadilo tempo - možno preto, že som nevedel, na čo sa vlastne idem pozerať, ale to je asi moja chyba. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Výborná práca s kamerou, perfektný zvukový doprovod, skvelo vykreslené postavy, skoro bezkonkurenčná atmosféra. Na druhej strane film, ktorý neviem o čom akože mal byť. Príbeh sa prakticky nedá ani popísať. Ak sa ma niekto spýta, že o čom bola Sauna, tak moja odpoveď bude znieť, že nemám tušenia. 70% ()

Reklama

StrYke 

všechny recenze uživatele

Film jakožto samotný za moc nestojí. Atmosféra byla průměrná a příběh nijak zvlášť zajímavý, navíc jsem se v něm dost často ztrácel. Mé hodnocení je potom závislé na třech bodech - na skvělých hereckých výkonech, na bezvadném konci a na faktu, že tenhle horor má co do činění s Českou republikou. Upřímně jsem si ze Sauny nic moc neodnesl. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Takže, vážně nevím jak tohle celé zhodnotit. Bylo by to hodně kvalitní, KDYBY .. to posledních cca 5 minut nebylo až moc komické a sci-fi a kdyby to nebylo natočeno zřejmě českým kameramanem. Jelikož Češi si myslí, že cokoliv udělají zajímavější, autentičtější a lepší, když budou s kamerou pořád klepat. Aha, tak to já asi opravdu nemyslím. To jsou jediné výtky, které k tomu mám, jinak hodně promakaný příběh a skvělí herci a vynikající atmosféra. Nikdy bych nevěřila že, se spojí tyto dvě země. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kvalitní hutná atmosféra a zajímavý prostředí prostě nemůže plně zachránit ten fakt, že se tady děje absolutní hovno a že hororový prvky si film nechal v podstatě až na samotnej závěr. Ale jelikož se na tom podíleli v posledních letech absolutně antihororový češi, tak to zas tak špatný nebylo a mělo to docela slušnej mrazivej nádech ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)
  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)

Reklama

Reklama