Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jak popsat svoje pocity. Jsou mrazivé, děsivé a nádherné zároveň, ostatně jako celý tenhle film. Dotkl se mojí duše nesmazatelným způsobem. Naprosto přesně, bez varování mě zasáhl v celé své kráse. Možná jsem tak trošku tušil, že se mi bude líbit, ale výsledek daleko předčil moje očekávání. Ten je bezchybný a dokonalý zároveň, víc snad ani nemá cenu psát. Jen jednu věc vím skoro jistě. Už se na něj nikdy nepodívám znovu. Nemohl bych pak v klidu pohlédnout do zrcadla. Nebo snad někdy ano, ale až za hodně dlouho. Až bude ten správný okamžik...... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak konečne aspoň Fíni pochopili, že zamieňaním námetov typu 'The Ring', 'The Eye' a im podobných, sa u zainteresovaných divákov uznania nedočkajú. Zaujímavý temný horrorček, ktorého atmosféru vytvára ponuré prostredie chladných severských krajín a hlavne príbeh zasadený do špinavého konca stredoveku. Priamočiaru dejovú líniu tu divák nenájde a nechcem hovoriť ani o originalite, pretože tú tvorí film ako celok. Popri tom ako je príbeh navysvetliteľne nevysvetliteľný, je zároveň dokonale ucelený, postavy sú mimoriadne presvedčivo napísané i zahrané a kamera bola zverená do tých najlepších rúk v rámci žánru. Keby sa tvorcovia trošku viac povenovali hudobným motívom a možno trošku zjednodušili vyobrazenie celej pointy, tak by som bol dokonale spokojný. 80%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Fínska SAUNA je zasadená do zaujímavého prostredia, napätie funguje dostatočne dobre, atmosféra je chladná a depresívna, horšie je to s príbehom ktorý ubieha len veľmi pozvoľna a tak sa zdá že kratučký film je omnoho dlhším, i keď sa to došmatlá podobne ako nerozhodné postavy do slušného a ešte chladnejšieho a depresívnejšieho konca, na viac ako 3* to nie je. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Film jakožto samotný za moc nestojí. Atmosféra byla průměrná a příběh nijak zvlášť zajímavý, navíc jsem se v něm dost často ztrácel. Mé hodnocení je potom závislé na třech bodech - na skvělých hereckých výkonech, na bezvadném konci a na faktu, že tenhle horor má co do činění s Českou republikou. Upřímně jsem si ze Sauny nic moc neodnesl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Předpeklí může mít podobu opuštěného hornického městečka s poletujícím popílkem, gigantické kostky, koncertu Michala Davida, či jako v tomto případě podivné sauny uprostřed mokřin. A teď si představte, že se její architektury chopí mix z ejakulátů Bergmana, Tarkovského, Herzoga a chlapců odpovědných za J-horory. Podle vkusu buď eukalyptovou větvičku rozkoušete, nebo si ji dáte pod hlavu jako polštář, každopádně se budete potit, protože my všichni jsme postavení na špíně.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)
  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)

Reklama

Reklama