Reklama

Reklama

Je rok 1595. Bratři Knut a Erik kdysi dávno nepomohli jedné dívce a tím ji vystavili jisté smrti. Součástí jejich práce pro vládu je i cesta do místa pustých bahenních terénů. Duch dívenky se ale vrací, aby se na mužích pomstil. Utíkajíce před zjevením, narazí na bezejmennou vesnici. Následně pak v sauně, podle finských pověr, mají naději, že smyjí hřích a zlomí tak prokletí z minulosti... (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Náročný film vyžaduje náročné komentáre a tie som si požičal z uplynulého týždňa: Nejlepší film všech dob!!........skareda bola ta ryba velmi .......buď som to nepochopil, alebo je to blbosť :).......Nemal som qualitnú nahrávku, takže som si to nemohol naozaj VYCHUTNAT !......For Me 70% ........sweet :)........Všechny tyhle filmy by se měly kopnout do prdele!.....rasisti....Každý díl je celkem stejný takže nevím co sem psát.....Neni to zrovna megaprdel, ale taková standartní příjemná prdel.....700. hodnocený film......Nemámslov......POOOOHOOOODA.... akože fakt som sa bál....Kdybych to viděl o pět sekund později, než jsem to viděl, tak by se mi to líbilo stejně jako teď.....Ach jo!.....Tak asi tak. Pre mňa za mňa 75 percent. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak konečne aspoň Fíni pochopili, že zamieňaním námetov typu 'The Ring', 'The Eye' a im podobných, sa u zainteresovaných divákov uznania nedočkajú. Zaujímavý temný horrorček, ktorého atmosféru vytvára ponuré prostredie chladných severských krajín a hlavne príbeh zasadený do špinavého konca stredoveku. Priamočiaru dejovú líniu tu divák nenájde a nechcem hovoriť ani o originalite, pretože tú tvorí film ako celok. Popri tom ako je príbeh navysvetliteľne nevysvetliteľný, je zároveň dokonale ucelený, postavy sú mimoriadne presvedčivo napísané i zahrané a kamera bola zverená do tých najlepších rúk v rámci žánru. Keby sa tvorcovia trošku viac povenovali hudobným motívom a možno trošku zjednodušili vyobrazenie celej pointy, tak by som bol dokonale spokojný. 80%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Fínska SAUNA je zasadená do zaujímavého prostredia, napätie funguje dostatočne dobre, atmosféra je chladná a depresívna, horšie je to s príbehom ktorý ubieha len veľmi pozvoľna a tak sa zdá že kratučký film je omnoho dlhším, i keď sa to došmatlá podobne ako nerozhodné postavy do slušného a ešte chladnejšieho a depresívnejšieho konca, na viac ako 3* to nie je. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No teda nevím, většinu stopáže vidíme jakési lidi , co se dostaly "někam" kde je "něco" a ty lidé se snaží zjistit co to "něco" vlastně je. Hned ze začátku musím pochválit kameru která je naprosto úchvatná snímá každý detail. Dále bych chtěl pochválit herce a hudbu. Heric předvedly dokonalý výkon a hudba jen podkreslovala atmosféru u které nemůže nikdo nic vytknout. Nicméně film se děsně i na svou stopáž táhne, a může i uspat. Na Saune je nejhorší cokoliv oní číst, protože když o tomhle filmu slyšíte poprvé a zkouknete ho budete mile překvapeni, ale jakmile na něj(jako v mém případě) slyšíte chválu a nic jiného tak vás zklame. Saunu musím bohužel dát do průměrnosti. Ale rozhodně se jedná o kvalitní historický horor. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě, Sauna má jeden z vůbec nejoriginálnějších námětů, jaký kdy kdo v horroru použil za hodně dlouhou dobu. Ze začátku působí sice rozvlekle až staticky, ale nedivil bych se, kdyby to bylo záměrem autorů a součástí jejich budování atmosféry. Asi bych měl také zmínit, že ještě po dobrých dvaceti minutách jsem kontroloval žánr filmu, který sleduji .) Temná a pochmurná atmosféra se pomalu transformovala v depresivní až bezútěšnou. Ke konci se u mě dostavil pocit, jaký tu nebyl už dlouho - strach. Žádné zhnusení nebo šoky z lekaček... ale opravdový strach. Na konci mě film pohltil... a bylo to také zásluhou uvěřitelných a nepřehrávajících herců a na horror nadstandardně kvalitní hudbou. Musím si to celé aspoň jednou zopakovat... možná, že poté půjdu na plný počet. Každopádně doporučuji ! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Slovo ''Poika'' ve finštině znamená chlapec, ve skutečnosti postavu ''Poiky'' hrála herečka Sonja Petäjäjärvi. (MadBigMax)
  • Exteriéry filmu byly natáčeny v Praze - Řeporyjích, ve středověkém skanzenu Řepora. (Kolyas)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno