Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Biggie ma silný životný príbeh. Tillman ho spracoval dosť rutinérsky a tak najviac vecí zachraňuje hudba použitá v správnych scénach ( Freestyle na ulici, nahrávanie skladby Juicy atď. ). Veľkou výhodou je aj účasť konfliktu West Coast vs. East Coast a ich hlavných predstaviteľov. Začiatok filmu je klasická cesta ku rýchlym peniazom a sláve. Videl som to milion krát, povedzme ale že fajn. Od momentu keď je už Notorious známy naberáme grády. V tedy som sa do filmu naozaj dostal a intezívne sledoval príbeh až do konca. Ten síce všetci poznali, no ajtak vás dostane. Aspoň mňa teda dostal a záverečné scény s autentickými zábermi mi zdvihli určite celkový dojem. ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené životopisné drama, osobně jsem za něj moc rád, dozvěděl jsem se spoustu věcí a i po filmové stránce výborně natočené. Bohužel věci chodily v L.A. trochu jinak, než to tady známe, a proto to pro mladýho, na jeho věk šíleně úspěšnýho Biggieho, skončilo tak brzy. Legendární rapper, který zůstane ještě dlouho inspirací všude ve světě. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa ťažké dať tomuto filmu viac ako dve hviezdičky. Rap ako hudobný štýl poznám iba povrchne a nepáči sa mi. Potom ostáva hodnotiť videné ako životopisný film. A tam ma tiež nič nezaujalo. Útechou pre ľudí opačného názoru môže byť počet fanúšikov, pre ktorých to bolo stretnutie s legendou a ich štedré hodnotenie vyváži moje dve hviezdičky. ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Skvělý životopisný film o legendě jménem Notorious B.I.G. z dob, kdy ještě Hip Hop za něco stál. Podle mě hodně dobře zmapovaný krátký život jednoho z nejtalentovanějších ikon Hip Hopového světa. Tupac Shakur měl bohužel podobný osud, a proto rapová scéna přišla o dva velké talenty, které nebudou nikdy zapomenuty. R.I.P. 83% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co si o tomto filmu myslet. Je to celé takové pohodové a cool a je tam biggie a plno pohodového klasického oldschool east coast hiphopu :), ale jako životopisný film to funguje strašně málo. Postavy jsou hrozně takové ploché a děj je zkratkovitý a tak nějak prostě očekávaný, nic tam nedělá z biggieho nějakou výraznější osobnost, protože je to hrozně stylizované do takového toho úplně typického "gangsta-se-stává-rapperskou-celebritou" modelu. Nebo je to snad tím, že by pak všichni hopeři a gangstas začli napodobovat biggieho až se z toho stal ten standardizovaný model až pak? :)). Každopádně je to hrozně strohé a dost často nedořečené a to obzvlášť pokud jde o biggieho milenky a manželky a děti a tak. Strašně jakože s někým je, pak s někým "najednou" není a pak zase je s tou první a vůbec prostě takhle skáče i v jiných věcech než partnerských vztazích. Autoři se tu asi snažili nacpat tam toho co to šlo, ale zapomněli se doopravdy věnovat nějaké charakterizaci té hlavní postavy, o které točí životopisný film. Takhle to funguje spíš jako taková motivační "náborovka" pro hopery než jako film o nějaké významné rapové osobnosti. Co to u mě taky stáhlo na tři hvězdičky je ten fakt, že se film snaží jakože předvádět jak byla west coast vs east coast válka nesmyslná a její smutné výsledky zbytečné, ale nakonec je poselství filmu silně a idealizovaně protiwestcoastovské :), což to dost kazí. Jinak obsazení je fajn a je to taková pohodovka, ale jako životopis je to vedle třeba filmu o Kinseym nebo Capotem úplně nižší liga. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v New Yorku, Los Angeles a v studiích 20th Century Fox. (henrycruel)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,25krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Chlapec, který hraje dětskou roli Biggieho, je skutečným synem Christophera Wallace. (oLí)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama