Reklama

Reklama

Zábavný park

  • USA Adventureland (více)
Trailer

VOD (1)

James Brennan (Jesse Eisenberg), který právě absolvoval vysokou školu, se těší se na vytoužené prázdniny. Rád by projel Evropu, ochutnal německé pivo, navštívil světově proslulá muzea a oslnil nějakou krásnou dívku, nejlépe typickou Francouzku. Jenže se píše rok 1987 a v Americe právě probíhá ekonomická recese. Potřebné finance se na poslední chvíli v rodinném rozpočtu nenajdou, a tak Jamesovi nezbývá než vzít podřadnou brigádu v zábavním parku. Stokrát omleté disco spolu s vůní cukrové vaty, netrpělivými rodiči a uřvanými dětmi - nic horšího snad už Jamese potkat nemohlo. I tady však návštěvníci prožívají skryté příběhy, díky nimž je tohle zaměstnání snesitelnější. A když s vámi pracuje chytrá a hezká Em (Kristen Stewartová), může se i z pekla stát nebe na zemi. Vtipná americká komedie od tvůrců filmu Superbad, v čele s režisérem Gregem Mottolou, je plná sympatických postav a hudby osmdesátých let. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (383)

castor 

všechny recenze uživatele

Příznivci hrubšího humoru a dramat s trably dospívání budou zřejmě spokojení. Tvůrci totiž na dvě slabé hodinky zatáhnou do světa velmi příjemně nostalgického a hlavně inteligentního. Navíc dokazují, že rány do slabin nemusí vždycky znamenat další odvar teenagerovské série Prci, prci.. Citlivý pohled na dospívající zasadil režisér Greg Mottola do osmdesátých let. Stydlivý hlavní hrdina James je donucen pracovat v zábavním parku, hýbatelem bizarních událostí v zajímavě poskládané sociální sebrance dalších looserů je Em, krásná kolegyně, která je uvězněná ve světě rodinné nepohody, nejisté budoucnosti a tajných dýchánků s kolegou z práce. Romantickou linii vkusně doplňuje klasická taškařice, která neurazí ani neustálým hulením trávy. Protože Zábavný park potěší o to víc právě ty, kteří v osmdesátých a částečně devadesátých letech dospívali, poznávali nebo ztrapňovali sebe i druhé.. Skvělý soundtrack. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg je nechutnej fakáč,kterej celej film potápí celkem rychle dolů. Slibné obsazení Stewart, Reynolds, Levieva tím pádem jde do kytek a vzniká nudná komedie. Výhodou je, že nemá ten fekální balast, kterým se podobné filmy dopnují, ale tohle je fakt nuda. A soundtrack, kterej by měl pomoct něco vykreslit, stál úplně za hovno. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Jen tak tak na prumeru se drzici romanticka komedie, ktera ale nebyla ani moc romanticka, ani vtipna, navic plna ne zrovna sympatickych hercu viz. Jesse Eisenberg a Kristen Stewart. Nicmene snaha o vytvoreni 80's zabavniho parku docela vysla, spousta peknych pisnicek take (Lou Reed, Falco, The Cure..), takze ve finale ok. 5/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čím dřív vám dojde, že Mottola netočí další Superbad, tím líp. Jesse Eisenberg tu vážně není proto, že neměl Michael Cera čas, a Kristen Stewart nemá zaskakovat jako tmavovlasá sexbomba od vedle. Adventureland se nesnaží být uvolněnou letní řachandou, ale jde spíš o příběh jednoho sympaťáka, který třikrát měří a jednou řeže, a nehodlá se chovat jako ostatní jen proto, aby zapadl. Trvalo mi asi půl filmu na tuhle hru přistoupit, ale jakmile mi tahle zásadní věc došla, musel jsem Mottolu obdivovat za to, jak skvěle si s touhle kapku netypickou romancí poradil. 7/10 P.S. Bill Hader je tu zase geniální. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Během jediného týdne druhý film s Kristen Stewart, každopádně kvalitativně zcela rozdílný od vygumovaného Nového měsíce. Už jen tím, že Kristenčina hrdinka v Adveturelandu má na sobě v jedné scéně tričko Husker du jí jako postavě dává mnohem větší hloubku a prokreslenost než jakou měla Bella ze Stmívání za celé dva filmy. Jinak jde o poměrně typickou nostalgickou a kultivovanou teenage romanticklou komedii mírně říznutou dramatem, něco ve stylu filmu Ten náš zapadákov. A takové filmy já mám hodně rád. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Kristen Stewart (Em) má na pravé ruce stejný náramek jako ve filmu Na území žen z roku 2007, ve kterém hrála Lucy. (Kyushu)
  • Když hlavní představitelé jedí hash brownies a posléze jezdí na autodromu, hraje v pozadí skladba „Just Like Heaven“ od The Cure z alba „Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me“. (Trajektt)
  • Greg Mottola je zároveň autorom čiastočne autobiografického scenára. (Svadbos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno