Reklama

Reklama

Kuky se vrací, film scénáristy a režiséra Jana Svěráka, je dobrodružný i poetický rodinný příběh, v němž ovšem hlavní role přebírají hrdinové ze světa dětské představivosti. Šestiletý Ondra trpí astmatem, a tak ze “zdravotních důvodů“ musí pryč i jeho oblíbená hračka - růžový medvídek Kuky. Když maminka vyhodí Kukyho do popelnice, začne pracovat Ondrova fantazie, v níž prožívá medvídkovy příběhy v neznámém přírodním světě. Je to ale opravdu jen sen malého kluka a nebo se Kuky skutečně vydal za největším dobrodružstvím svého plyšového života? Kuky se vrací představuje v kontextu současné domácí kinematografie skutečně jedinečný snímek, a to nejen pro své zaměření na rodinné publikum spojující dětského i dospělého diváka, ale i pro netradiční a moderní kombinaci hraného a animovaného příběhu, plného akčních scén a vtipných dialogů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (877)

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Asi jsem nejak neobjevila tu spravnou pointu chodiciho plysaka v lese... Mozna, ze kdybych si k tomu zahulila, tak by to melo nejaky efekt, ale bohuzel nekourim, takze smula :) ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že Kukiho jsem pár týdnů odkládal, než jsem se odhodlal si ho pustit. Bál jsem se té kombinace loutek a skutečného světa. Zklamání se naštěstí nekonalo a já byl příjemně překvapený z velice milého, typickým svěrákovským humorem nabytého filmu s úžasnou výpravou, dokonalým zpracováním a skvěle namluvenými postavičkami. Velmi originální a zábavné. 80%. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Hlasy Kukyho a Hergota jsou dokonalost, radost poslouchat. Ale šel jsem do Kukyho po Třech bratrech a nepřišlo "to". V detailech perfektní, přehršle nápadů. Ale nějak jsem tomu neporozuměl. A poptávka po repríze u juniorstva nebyla, tak jsem asi nebyl sám. Tak si teď říkám, jít do Tmavomodrého světa? ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Film, který míří na dvě věkové kategorie, ale ani jedna nebude uspokojena. Pro děti to bude nudné a pro rodiče málo zajímavé. Kuky totiž uchvátí spíš než příběhově tím, jak na nic natáčení s takovými loutkami muselo být. A nic na tom nezmění ani skvělá kamera Vladimíra Smutného. Tady se se mnou film míjí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Kuky se vrací je film o dětské fantazii, která je bezbřehá, mám dceru, tak to sám vím. A jsem si zcela jistý, že výtvarná stránka a velmi náročné a kvalitní loutkoherectví dítětem nejspíš oceněno bude. Vedle amerických animáků je poctivě provedený film s "živými" loutkami něco unikátního, do čehož se bohužel, chce se mi postesknout, už dnes pouští jen málokdo. Celý příběh je vcelku zajímavý, ovšem pravdou je, že se Kuky neustále pohybuje na hranici války se svými nepřáteli a utíkáním před nimi, ovšem za to pozoruhodnou skutečnou lesní krajinou. Při úctě, kterou ke Svěrákům mám, protože jejich filmy jsou výjimečné i tehdy jsou-li průměrné, bych protentokrát vytknul dabing, který je hrozný. Pan Zdeněk Svěrák namlouvá loutku, jako by se mu zrovna dvakrát nechtělo o u dalších je to stejné. Řada dialogů navíc obsahuje dospělou tématiku a poznámky, takže nejenže tomu děti nebudou rozumět, ale leckdy by raději ani neměli. Řeči o sexu snad netřeba komentovat. Závěr je pak trochu zvláštní, ale na druhou stranu to možná některým dospělákům připomene, že také byli někdy dětmi a fantazie s koncem dětství nemusí nutně mizet. ()

liquuid 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka se spoustou roztomilých a zvláštních loutek a krásným imaginárním lesním světem. Pro děti poučné. ()

Adam's 

všechny recenze uživatele

Okouzlení. Jednoznačně převládající emoce po shlédnutí Kukyho. I když není bezchybný, jeho nedostatky mu rádi prominete a necháte se unášet na vlnách bezbřehé fantazie. Inspirace dílem Františka Skály (jmenovitě pohádkovým příběhem Jak Cílek Lídu našel) je více než zřejmá a sami autoři filmu Skálovi za jeho přínos poděkují. Hvězdička navíc za namluvení postaviček (i když na Zdeňka Svěráka coby Strážce jsem si musel zvykat), mezi nimiž exceluje sehraná dvojice "čističů" Lábus-Čtvrtníček. Suma sumárum - nejpůsobivější český film za hódně dlouhou dobu. Hoši, děkujeme. p.s. z ideologických nedostatků lze Kukymu vytknout genderovou (žádná z lesních postaviček není ženského rodu) a ekologickou nekorektnost (zlé postavy jsou ty, které čistí les od odpadků). ()

p.i.t.b.u.l 

všechny recenze uživatele

Dělám to nerad, už jen pro to, že je to český film a pro ně mám velkou slabost. Ale budu spravedlivý. Nejdříve ho vychválím za nádherně povedenou animaci loutek a vlastně celé prostředí filmu bylo perfektně zpracované. K tomu není co dodat a tvůrci mají velké plus. "Akční" honičky v autech by mohli závidět i v USA. Prostě dokonalé. Bohužel co se týče zbytku filmu tam jsem zklamán. A tady následuje ta horší část. V kině jsem se opravdu nudil. Hlas plyšového Kukyho mně moc neseděl, ale časem jsem si zvykl. Dabing herců je opravdu skvělý, ale film prostě nudí. Sem tam se objeví vtipná hláška, ale to film nezachránilo. V kině se bavili jen děti. Tak že pro děti doporučuji. Pro dospělé však nikoliv. Prostě celý příběh je odehrán v docela hezkém ději, nicméně neumí do něj člověka vtáhnout. Na jednu stranu jsem rád, že umíme vytvořit tak hezký film, bohužel k tomu chybí asi lepší scénář, nebo spíše jen propracovanější, tak aby pobavil, jak je na české filmy patřičné a co pánům Svěrákům jde nejlépe. Tady mně to chybělo, protože když jsem viděl upoutávky v kině bavil jsem se u toho více, než u samotného filmu poté. Asi by si to zasloužilo více hvězdiček už jen za grafickou stránku, ale byl bych nespravedlivý vůči jiným filmům. Nicméně za podívání to stojí,už jen pro vizuální pohled. ()

janulee_ 

všechny recenze uživatele

co se týče zpracování nemám výtky i když děj trochu klopýtá - tak přesto neotráví, ale pobaví a napne :) na český film velký nadprůměr, takže když jsem po dlouhé době opět zavítala do kina, tak jsem ráda že právě na kukyho :) ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčuje tomu, že Kuky se vrací nebude až tak úplně film pro děti. Bizarnost lesních zrůdiček, s nimiž se opotřebovaný medvídek prohání v dokonale vytuněných vozítkách, si podstatně více užijí dospělí, na něž film dýchne svou melancholií. Pokud překonají až infantilní ráz vyprávění a zvyknou si na omezený projev loutek, budou podstatně spokojenější, než jejich potomci, kterým může Svěrák do budoucna značně znepříjemnit představu o dění v lese. http://chromy.blog.idnes.cz/c/139835/Kukyho-putovani-mechem-a-kapradim.html ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Film jsem shlédl s dcerou před dvěmi dny. Překvapilo mě, že dnes chtěla vyprávět o Kukym. Takže má z filmu mnohem větší zážitek než z většiny 3D dětských akčních filmů na které už druhý den zapomene. Líbil se jí mimo jiné Svěrákův hlas - zná jej z písniček a věřila mu. musím konstatovat, že je to odvaha natočit hodinu a půl příběhu s takto roztodivnými loutkami. Inspirace odjinud je zřejmá a Svěrák ji nepopírá . Na konci titulků je poděkování F. Skálovi ()

Clee 

všechny recenze uživatele

Pribeh peknej, loutky super, ale obcas mi to vazlo. Hlavne dabingova nevyvazenost me tahala za usi. Jinak zvuk excelentni... ()

HrrrOch 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten Honza Svěrák nechtěl mermomocí překročit otcovský stín a nenapsal si ten scénář sám, tak to mohl být světový (a to nepřeháním) biják! Po výtvarné stránce nemám co vytknout, určitě to byla děsná piplačka. ale ten scénář... to je galymatyáš, nemluvě o dabingu hlavních postav, které režisér svěřil otci Zdeňkovi a synu Ondřejovi. Prostě přijde mi škoda, že tak skvělý projekt dojede na špatném scénáři ()

Dejff_2004 

všechny recenze uživatele

Celý snímek je sám o sobě magický. Kouzelný svým zpracováním a technickým provedením, až máte pocit, že si režisér Jan Svěrák vyloženě hrál. Jenže má to i háček. Celé to kouzelné zpracování mě přestalo okouzlovat během první půl hodiny, nepočítám-li prvních 10 minut, kde hrajou skuteční herci. Míň jsem se začal soustředit na technickou stránku filmu a více přemýšlel o ději. Škoda, že děj je velmi řídký, a nikoho zajisté nepřekvapí, když dobro zvítězí nad zlem. Vemete-li v potaz i to, že každých 10 minut sledujete automobilovou honičku všech loutkových postav, a musíte respektovat i to, že film je přeci jenom pro děti a ne pro dospělé. I když přijde řada i na vtipnou debatu o sexu. Svěrák natočil opět výborný film, byť pokulhávající za jeho typickými "svěrákovinami" 6/10 ()

Edeltruda 

všechny recenze uživatele

Film, na který je radost pohledět! Má však přece jenom dvě mouchy: Proč Zdeněk Svěrák hovoří tak monotónně a film vyznívá v podstatě antiekologicky? Les uklízí "ti zlí" a naopak "ti milí" mají z odpadků užitek - to je skoro nevýchovné! :-) ()

kosaka 

všechny recenze uživatele

Neotřelý námět se rodinné firmě Svěráků podařilo překovat podle mého v jeden z nejlepších českých filmů posledních let. Starost o dobro lesa vás vtáhne do děje, herci své postavičky namluvili opravdu mistrně. Prostředí snu umožní vznik veselých i krásných situací. Bohužel pokaždé, když se Ondra probudí, setkáváme se s jeho rodinou a vše najednou jakoby vázne. Herecké výkony rodičů mě zklamaly, ale jedná se jen o pár scén. ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Proč jen tři? Kuky není špatný film, dokonce je hodně dobrý. Nestrávil jsem ale několik zásadních věcí. Hlavní problém celého filmu je neujasněnost cílového publika. Moje dítě se po půlhodině neuvěřitelně nudilo. A já se mu nedivil, vždyť filozofickému rozjímání, dospěláckým narážkám a jakési abstraktnosti celé scény nemohlo rozumět. Já se po půlhodině nudil taky. Sice jsem výše řečenému rozuměl, ale opojení fantaskností lesosvěta pomíjelo a začala mne nudit infantilnost snímku. Takže dítě si z filmu odneslo, že tam byl krásný a milý růžový Kuky. Já, že film měl nadmíru zajímavou výtvarnou stránku. Jinak jsme se oba poměrně nudili. Druhá věc je dabing. Chápu, že Svěrák st. chtěl být zajímavý svým nedabingem monotónním čtením, ale aspoň ze začátku, než začal alespoň TROCHU intonovat, to vypadalo, že předčítá z nemocniční postele minutu před upadnutím do kómatu. To mě vyloženě sralo a moje dítě nevědělo, co si o tom myslet. Ondřej, co daboval Kukyho, to byla také tragédie, ale po nějaké chvíli se to výrazně zlepšilo. Připadá mi, že tohle vyrobili Svěrákovi sami pro sebe, bez ohledu na publikum. Jim to možná stačilo, mně ne. ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

Špatnej dabing lesních postaviček, hlavně nejstarší Svěrák, to je přednes k nevydržení, fakt děs. Stejně tak dabing Kukyho. "Hraní" nejmladšího Svěráka je mimořádně nejapný. To jsou věci, který mi film zkazily. Kouzlo hravosti a dětskýho snovýho světa se bohužel nedostavilo. ()

Reklama

Reklama