Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (141)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet, no prvé tri štvrtiny filmu mi prišli dosť nezáživné a skôr to pôsobilo dojmom psychologickej drámy ako napínavého thrilleru. Ale potom v závere sa to aspoň začalo otáčať na ten vytúžený thriller, a treba uznať že v tomto prostredí bola tá thrill-atmosféra naozaj veľmi žiadúca. Kiežby sa v nej niesol celý film... ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Keby sa zozbieralo všetko zlato, ktoré údajne má patriť nacistom, svetový dlh by razom zmizol. Na niečom to ale postaviť museli. Britsko-ruská posádka ide hľadať do Čierneho mora nemeckú vojnovú ponorku, ktorá má na palube zlato. Ako by sme tento film mohli brať? Ako štúdiu ľudskej hamižnosti? Ako príklad toho, že miešať posádky nieje najlepší nápad? Ako vzor obetavosti? Neviem. Rozhodne to má kúsok zo všetkého, je to pozeratelné a nie veľmi dlhé. 3 z 5 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Rezivějící muži, zrezivělá ponorka a zlatý poklad na dně moře. Scénář nepřekvapí, ale jinak šlape a servíruje pořádnou porci dramatu a napětí. V jednu chvíli jsem se dokonce přistihl, že se chovám jako by šlo o moje zlato. Dobré typy v posádce a celé je to patřičně atmosférické. Nezlobil bych se, kdyby záběrů ponorky zvenčí bylo víc, ale aspoň tu nejsou žádná digi zvěrstva. Solidní a sympatická žánrovka. Pusťte si ji podruhé a uvidíte, že stejně jako já půjdete z těch tří hvězd na čtyři. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na Black Sea jsem se těšil. Zápletka pravda není nijak originální, ale říkal jsem si že dnešní možnosti natočit takový snímek vynahradí svými efekty originalitu a navíc - já vraky rád. --- Těsně před napadením SSSR si Hitler půjčil od Stalina do té doby věrného spojence haldu zlata. Cihly byly naloženy na německou ponorku a ta vyplula vstříc Třetí říši. Žel nedoplula... Uteklo pár desítek let a parta čerstvě propuštěných maníků pro nadbytečnost - navíc ze společnosti, která se specializuje na lodní vraky se nechce plahočit po pracácích Anglie. Se svým leaderem ponorkovým kapitánem Robinsonem (Law) se rozhodne tajně tenhle vrak na pomezí Gruzie a Ruska vyzvednout. Tajně proto, že Rusové o ponorce ví a Gruzie si ji také nárokuje. Plán je snadný, půjčit si na Krymu ponorku, doplout k vraku , nalodit se na palubu u-bootu, sesbírat cihly a potajmu tradá domů... SPOILER. Prozradím vám co by jste dělat neměli až si půjdete někdy nakrást zlato do U bootu: 1) Nenajímejte si v Anglii magory do posádky, 2) nenajímejte si magory v Rusku do posádky, 3) nenajímejte si vrak ruské ponorky, 4) pokud neuposlechnete, vemte si i náhradní díly aby jste nemuseli kanibalizovat u-boot... A za 5) Vlastně na to snad ani nekoukejte.... Bylo to blbé, neuvěřitelné, bez napětí. Posádka se chovala opravdu jako parta psychopatů a nejvíce mně dostal vrak U - bootu. Tam už chyběla jen kávička na stolečku a štrůdl se šlehačkou! Trochu zaujala ,,spižírna'' :-) ale jinak to bylo o ničem. Představa tvůrců o tom jak vypadá lidské tělo po 70 letech zapadala ztvárněním spíše do dětských filmů o pirátech než do takovéhoto snímku.. I když co to je takovéhoto... Všechno už tu zkrátka bylo a ani ty efekty se nedostavily... Z U Bootu toho také mnoho neuvidíte a to jsem čekal jako perličku! Velmi slabé! Za mne je to jen za dva záchranné obleky. * * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rusko-anglická posádka na cestě za nacistickým zlatem. A že to mezi Rusy a Angličany začne skřípat je jasné ještě před naloděním a je na kapitánovi, aby to ukočíroval, což zrovna moc nezvládá. Když se k národnostním strkanicím přidá ještě chamtivost a odhalený komplot, všechno se začne rozpadat. S příběhem bych neměl problém, byť se nejedná o nic světoborného. Potíž je v tom, že začátek nepokojů víceméně stojí na tom, že jednomu z členů posádky bez většího důvodu hrábne. Tady scénárista moc nepřemýšlel a to se pak odrazilo na celém filmu. Kromě děravého scénáře a ne zrovna promyšleně napsaných postav, je film místy strašně nezáživný. V ponorce se sice pořád něco děje a vypjatá scéna střídá scénu ještě vypjatější, ale to platí bohužel jen pro oko režiséra. Pro mě to byla nuda a nejenže mi bylo šumafuk, jak to s posádkou dopadne, ale občas jsem měl problém porozumět tomu, co se tam vlastně děje. Ani snažící se Jude Law to nemohl zachránit. Zatím nejhorší Macndonaldův film. 35% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Zatímco se potápěči oblékají do skafandrů, Tobin (Bobby Schofield) má oblečený límec od přilby naopak - vrchem dolů. (Maulincio)
  • Jude Law strávil tři dny na britské ponorce, aby se připravil na svou roli. (Maulincio)
  • Jude Law (Robinson) sice není Skot, ale filmu mluví přízvukem, jaký se používá ve městě Aberdeen, třetím největším skotském městě. (Maulincio)

Reklama

Reklama