Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v roce 2016. Komisař Damien se podílí na likvidaci překupníků s drogami v centru Paříže. Poté je neprávem obviněn z přechovávání drog a zatčen. Podaří se mu zavolat Leitovi z okrsku 13, aby ho přišel vysvobodit. Leito se mezitím setká s mladíkem, který tajně natočil na kameru, jak agenti DISS (Department of Internal State Security) střílí na policejní jednotku a předá mu záznam z kamery. Policejní vůz byl v noci převezen do okrsku 13 a vražda policistů připsána zdejším obyvatelům, čímž byly vyvolány nepokoje. Ředitel DISS Walter Gassman tlačí na francouzského prezidenta, aby dal pokyn k vyklizení okrsku a následné demolici jeho centra raketami. Gassman je tajně spolčen s developerskou společností, která chce na místě postavit mrakodrap. Leito pronikne na policejní komisařství a podaří se mu osvobodit Damiena a navíc ukrást harddisk z Gassmanovy kanceláře. Poté se vrátí do okrsku, kde vyzvou vůdce místních klanů, aby jim pomohli proti Gassmanovi a jeho lidem. Prezident nechá evakuovat okrsek, ale zdráhá se dát pokyn k odpálení raket... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak ten pribeh me chytnul za srdicko a ackoliv mam kardiostimulator neubranil jsem se a nejakou tu slzu dojeti ukapl na moji nabijecku na autobaterii. Opravdu tak naivni pribeh s prihlouplym koncem jsem necekal. Uz nejsem idealista a vim ze tohle je utopie. Na druhou stranku senzacni akce tohle vsechno hodne tvrde prebiji a honicky gumovych muzu jsou naprosto dokonale. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je smutnou ukážkou jak zničiť dobre rozbehnutú sériu. A u Bessona bohužiaľ nie ojedinelou. Zápletka je oveľa debilnejšia ako minule, ale tentoraz sa berie vážne a hlášok je absolútne minimum. Vďaka tomu je dejová vata neznesiteľná. Ani chémia medzi ústredným duo už nefunguje a nové postavy nestoja ani za zmienku. Tentokrát to nezachráni ani akcia. David Belle pri preskakovaní z budovy na budovu si už často vypomôže buď pomocnými lanami, alebo trikmi. Neviem, či za to môže nový mizerný režisér, alebo už poisťovne nenechali Belleho skákať jak by sa mu chcelo. Proste už predvedie len minimum kúskov u ktorých by som si povedal jak to urobil. Cyril Raffaelli sa v bitkách tiež nevytiahne. Vidno minimum kontaktov a tie ktoré vo filme ostali, sú minimálne raz okrášlené prestrihom, aby si ich divák nemal šancu poriadne užiť. Ale ešte to ten bleskový strih Megakokotona nedosahuje. No a čo ďalšie? Sem tam nejaký výbuch alebo výlet autom po kancelárii. Proste dielčie cool kúsky sa v akcii nájdu, ale ako celok ani akcia a ani film už za veľa nestojí a skôr by som ho fanúšikom jednotky neodporúčil. 3/10. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Ultimátum dosť podarene nadväzuje hlavne čo sa réžii týka na jednotku, vtip síce ubudol, úvod kazí hlavne blbé maskovanie Tomasa a celkovo filmu chýbajú štýlový a brutálne charizmatický záporáci ako v jednotke K2 a Taha. Napriek tomu film je nonstop akčný, akčné scény perfektne natočené (choreograf akčných scén a hlavný hrdina Cyril Raffaelli fakt umí) a tak kto má rád jednotku Ultimátum ho nemôže sklamať. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Větší rozpočet, nový režisér, stejná pravidla. Jako kdyby jste vzali jedničku přes kopírák, ale její dravé tempo snížili na polovinu. Mixování parkouru a bojových umění je sice stále děsně „cool" a bez problémů překonává všechnu zámořskou akční tvorbu posledních let, ale chybí tomu Morelova schopnost zachování vysokooktanového tempa i mimo kulervoucí šílenosti hlavních hrdinů. Příběh se opět dostavil ve formě Bessonových náčrtů na ubrousek při poledním kafíčku, ale s tím jsme se už smířili asi všichni. Hlavně že se i podruhé jedná o ryzí zábavu... která je v poslední době nedostatkovým zbožím. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Málo akce, moc keců a zbytečná snaha o rozvíjení zápletky a příběhu, protože to je za prvé dost debilní a za druhý to brzdí celej film, pořádně se to v podstatě rozjede zhruba až v poslední třetině, kdy většinu akce řídí Cyril Raffaelli a párkrát tam někoho solidně roztříská za podpory svižný hudby, ale je toho zatraceně málo, vedle toho jeho parťák z jedničky David Belle nepředvede pro jistotu nic a zmůže se jen na pár hopsand, který vzdáleně připomínaj Parkour, ale spíš to je většinou jen dynamicky natočenej běh a žádný akrobatický kruťárny, ani skoky se nekonaj a víc toho nepředvede, což je teda docela trapas, když člověk ví co David Belle umí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama