Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Recenze (452)

ashlei 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli to bylo mým rozpoložením, nebo čím, ale mě film oslavil, líbil se mi a vžila sem se do něj, dokonce mi některé scény přišly dojemné... Bylo to jemné, nikdo netlačil na pilu. I konec byl decentní, žádný klasický hollywoodský přepatlaný vším možným rádoby vášnivým a šťastným... Klidně bych koukla znova :) ()

JAzzeURo 

všechny recenze uživatele

Další z filmů ve kterém Channing Tatum hraje natvrdlého simpaťáka a Amanda Seyfried romantickou princeznu. Nemá to hloubku a je to celková nuda. ()

kritička 

všechny recenze uživatele

Já sice nejsem expert na filmy, ale Dear John je jeden z nejpovedenějších filmů poslední doby. Nesnaží se být přehnaně vtipný, ale vtáhne vás do děje. Snaží se nastínit život lásky dvou lidí, přičemž jeden má tu smůlu a je vojákem Spojených států amerických. Jediné, co mi u tohohle filmu vadilo, byla nezřetelná artikulace většiny představitelů, především pak Johna a Savanah. Jinak si myslím, že je to stravitelné dílko a jsem ráda, že ačkoli oba herci nejsou vyloženě oceněni pěti Oscary, tak umí. ()

A.Carnahan 

všechny recenze uživatele

Amanda Seyfried i Channing Tatum si získali moje sympatie. Hudba taktéž. Příběh je... ok, odrovnalo mě to emocionálně. Naprosto. ()

Dart 

všechny recenze uživatele

Horší obsah na profilu filmu csfd jsem neviděl. V podstatě jsou správné jen informace, že se potkali a lidi, co v tom figurují, vše ostatní je autorem popisu zcela nepochopeno. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Amanda zase zářila, ale příběhově je to hrozně roztahané, začátek je skvělý, dopisování taky, poté přijde neskutečná výplň, která jde hodně mimo mě a to mám takové filmy rád. Nejde říct, že to bylo až tak hrozné, dá se to překousnout, ale prostě to chtělo nějak zajímavě vygradovat. Konec byl vyvedený, kdo by to byl čekal, za to je velké plus. Solidní průměr ()

Agora 

všechny recenze uživatele

Oblíbený spisovatel N.Sparks píše čtivé sladkobolné romány,které přímo vyzývají k zfilmování,ale zrovna tento film nepatří k nejpovedenějším. Hlavní představitelé jsou sice sympatičtí,ale do rolí se moc nepoložili,takže jim tu osudovou lásku nějak nevěřím. Nejzajímavější se mi zdála role autistického otce. Už v knize jsem měla problém s přehnanou ušlechtilostí všech zúčastněných, tak tu ve filmu režisér přece jen trochu potlačil,ale naopak se měl držet knižního konce,ten není tak sladký. (Pro zvědavé - hrdina přijde v noci tajně k farmě a sleduje Savannah, jak od rodiny vychází ven z domu a hledí na měsíc) ()

mindkiller 

všechny recenze uživatele

Výčitky mám k vzťahu Johna a Savannah, ktorý sa rozvíjal tak ... neviem, či je neúprimne zrovna najlepšie slovo, moc nasilu, to bude asi presnejšie. A Ešte aj koniec. Prekombinovaný a úplne zbytočne. Vojak, ktorý ostal na vojne, pretože pohľad na ňu je krajší ako na milované dievča v náručí iného by sa mi tam hodil viac. ()

jaffinka 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaný slaďák. Všechno je celkem předvídatelné, příběh vojáka a krásné slečny obstojně běží...hezká oddechovka, nijak přehnaná. Navíc mám slabost pro Channinga Tatuma, tak proč ne. Za 3* ()

tommyt 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru priemerná romantika, ktorá žiaľ chcela budovať na veľmi dobre fungujúcom základe z The Notebook. Príbeh bol ok, Channing Tatum sa predstavil opäť v inom svetle a musím uznať, že ešte tak 5 filmov a bude si môcť povedať, že je herec...Stále mi pripomína arogantného hajzlíka s tanečným talentom - Step Up, ale dajme mu čas...Na druhej strane, hviezda Amandy Seyfried začína stúpať a to obrovským tempom. Film je taká jednorazová oddychovka, ktorú si môže človek pozrieť sám, vo dvojici hoc aj s rodinou. Spomínať naň asi nebudem, ale pozretie neľutujem. Priemer - 60%... ()

mein 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojici to spolu moc sluší. Johnův tatínek je pak ještě ve filmu něčím navíc. Rozhodně je to film pro romantické duše, ano, některé scény nejsou úplně uvěřitelné, ale bylo to celkově milé pohlazení po duši, odpočinek v jinak dost hektickém týdnu. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho určitě víc. Víc než vztah 2 krásných mladých lidiček asi dojímal vztah otec - syn. Jenom jeptiška by čekala na svého vyvoleného několik let, když po roce služby v kuse po pár strávených hodinách podepíše nepovinně další službu u armády na další 2 roky. Jiná romantická dramata chytnou víc a i po letech, a to napříč filmovým žánrem. ()

kkami91 

všechny recenze uživatele

No, v upoutávkách to vypadalo na klasickej romantickej film....a byl. Hlavním postavám jsem tu lásku věřila, opravdu to mezi nima krásně jiskřilo. Bylo jasné, že spolu prostě musí skončit, to by mi teda štvalo kdyby to dopadlo jinak! Linie s tátou a jeho sbírkou mincí byla hezké ozvláštnění. Trochu mě zarazilo, jak najednou mohla Savannah z ničehonic ten vztah ukončit, když Johna tolik milovala. Po jejím vysvětlení jsem jí to trochu odpustila :) A na konec, určitě by byl film hezčí, když by to usekli o tu jednu scénu dřív, ale což. Jako oddychovka to není špatné. ()

ladymarmelad 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý film ale moc sem nepochopila konec. Jestli teda nakonec jsou spolu nebo jsou jenom přátelé. To podle mě drobet nedomysleli ale jinak to byl pěkný film. Ale myslím si že každý asi čekal normální příběh o krásné lásce která skončí smrtí(teda aspoň sem si to myslela já když jsem viděla začátek kde ho postřelili)a poté najednou to skončí tak že ona i vezme jiného. Chápu že to udělala s dobrého důvodu ale mohlo to podle mě skončit trochu jinak.=) ()

Killy odpad!

všechny recenze uživatele

Doporucuji vsem precist si knihu...ja napred cetla a knizka me nadchla svou nevinnosti a silnym pribehem ktery Hollywood uspesne znicil...to co bylo nejdulezitejsi na celym pribehu zmenili, z nevinne Savannah udelali malou rajdu....jsem zklamana. Pribeh byl opravdu silnej, prectete si to a uvidite... ()

Reklama

Reklama