Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že Bertrand Tavernier působící chvílemi dost ztraceně naprosto dokonale zpackal finále téhle skvostné mysteriózní záležitosti, protože tím fatálně "prokaučoval" svoji možnost natočit geniální thriller, který by se jistě stal legendárním !! Dokázal namíchat parádní koktejl krimi thrilleru a mystery snímku, v němž už na první usrknutí cítíte koule a charisma Tommyho Lee Jonese, který sice znovu kopíruje své mlčenlivé hrdiny s buldočími instinkty a traumatizovanou duší nasáklou lihem, ale já mu to prostě žeru, i nádherně bezpáteřního Johna Goodmana.. Bezútěšně magická jižanská atmosféra zde sice není využita bezezbytku, ale všechna ta města duchů, nekonečné močály jako stvořené pro pohřbení nejednoho tajemství, zápach nedávno řádícího živelného monstra jako zrcadlo všech těch monster lidských se všemi jeho zakořeněnými neduhy od rasismu až po typicky americkou vidláckou nabubřelost, mi tento nedostatek plně vynahrazují !! A ten hudební motiv Marca Beltramiho mi místy opravdu rval uši.. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Fantasticky vystižená jižanská atmosféra zapadlé Luisiany, kde se rány minulosti ještě ani zdaleka nezahojili. Tommy Lee Jones jako drsný chlapík ze staré školy ve filmu, který působí také tak, což mi vzhledem k prostředí a atmosféře sedlo dokonale. Škoda jen těch zcela zbytečných snových pasáží. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přijedete opilej za šerifem a ještě chcete pivo??!! ....Vždycky se těším na nový film, kde hraje Tommy Lee Jones. Jeden z mála herců, který, i když už hrají dlouho, ještě neklesl do béčkovej sklepení. Jeho herecké umění mně vždy překvapuje a neunavuje. CITÁT - Promiňte...vaše jméno ? Balboni ( John Goodman ). S Bé jako blbá bába blbě bublá blbejma bublinama.... Jeden z těch filmů co je vyprávěn sice hlavním hrdinou, ale ve třetí osobě, což mu dodává zvláštní atmosféru a tajemnost. Docela zajímavé kriminální drama, dlouho jsem neviděl nic tak ponurého. Ve filmu zazní i song Stone Crazy od Buddy Guy http://www.youtube.com/watch?v=SK1vkls4Kjg ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

No je to spíš tři a půl. Kriminálka která se obejde bez vulgarizmů a většího násilí. Mozek budete nuceni zapnout v úvodu a bude te ho muset držet zapnutý až do konce. Na filmu mi to tak trochu kazili scény s generálem (děje se v tu chvíli odehrávaly v letech kdy byla občanská válka). Velké plus je pro gentlemanského poldu Tommyho Lee Jonese a někdy slušně hláškujícího Johna Goodmana. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ja fakt neviem čo som videl...zhúlene artový film?..alebo nejakú serióznu krimi?...Tommy Lee Jones sa vezie na vlne svojich drsných rolí - No Country For Old Men a Elah...ale čo je to platné...ak sa tento film tvári všelijak...obal a trailer klame...dostane sa vám strašne spomalená psycho kriminálka ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Tohle nejsou problémy a bolestivé vzpomínky jednoho šerifa - válečného veterána a svědka rasově motivované vraždy, tohle je pohled do jižanské duše a nátury, kde se nachází velké množství neřestí a neštěstí, ať už chtěného či nechtěného. Vše roste a padá s Tommy Lee Jonesem a je to rozhodně lepší průměr. Možná škoda úplného závěru, ten mne malinko zklamal a navíc zcela změnil i pohled na film a pečlivě vystavěný příběh. 6/10 ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film, perfektní hudba, charismatický Tommy Lee Jones, ale žádná velká pecka. Na můj vkus až příliš klidné, téměř bez dějových zvratů a překvapení. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka, která se může pochlubit dobrým Tommy Lee Jonesem a výbornou jižanskou atmosférou. Bavili mě tam i ty mysteriozní prvky. Celkově zajímavý mix, který mi zpříjemnil Štědrý večer. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones v úlohe old-schoolového detektíva v old-schoolovej kriminálke s mysteriózno-filozofickou vedľašou dejovou linkou. Všetko je podfarbené bluesovou hudbičkou (veď predsa hurikánmi zmietaný New Orleans) a ešte ako bonus sa objaví Buddy Guy. Som prekvapený z nízkeho hodnotenia (10.12010-58%), ale dá sa to vysvetliť tým, že mystery linka nie každému vyhovie. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Priemerná americká dráma s dobrým výkonom Tommy Lee Jonesa.Filmová adaptácia románu od Jamesa Lee Burkeho-In The Electric Mist Of The Confederate Dead.Väčšinou má film pomalé tempo,je uvoľnený a nikám sa neponáhľa.Dej je situovaný do močaristej južnej Louisiany.Bez nejakých väčších akcií,aj násilia je pomerne málo.Aj napriek pomalosti film nie je nudný a dialógy majú zmysel.Len Tommy Lee Jones bol celý film akýsi smutný,bez výrazu.A už je vidieť na ňom aj vek.Je to dráma ale zároveň aj detektívka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi zvolna plynoucí detektivka,která nenadchne,ani neurazí a ve které si Tommy Lee Jones střihnul přesně ten typ který mu nejvíc sedí.Škoda,že ve filmu není víc té jižanské atmosféry,která je svým způsobem hodně specifická.Uvítal bych to spíš,než poměrně zbytečně vsuvky s vojáky z občanské války u kterých sem si nebyl jist,jestli se tvůrci pokouší o nějaké nadpřirozeno,nebo se jedná pouze o opilecké vidění...60% PS : pokud mi něco opravdu zkazilo dojem z filmu,pak český dabing,ve kterém sem měl tu smůlu film vidět.Nadabovat T.L.Jonese Karlem Heřmánkem je opravdu kolosální krok vedle a dabingový režisér,nebo kdo má tohle na starost by zasloužil pověsit za koule do průvanu... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudna suchoparna detektivka s Tommy Lee Jonesom /Under Siege, Takovi Normalni Zabijaci/. Od rezisera Taverniera som tusim videl D´Artagnanovu dceru. 30 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I když je tohle drama-krimi komorní záležitost,není to špatný,a hlavně se z filmu nevytrácí to napětí z pátrání po vrahovi žen.B.Tavernier není režisér,kterej by mě nějak zaujal,takže až mise za velkou louži z něj vypotila film,kterej mě docela bavil.60%. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Projekci jsem dlouho odkládal s tím, že na něco takového musí mít člověk chuť. Přece si nepustím mysteriozni drama v době, kdy se chci uvolnit a zasmát, že? Bohužel však ani to, že jsem měl chuť, tomu nijak zvlášť nepomohla. Můj oblíbenec Tommy zachraňuje film jak se jen dá, ale sám to nezvládne. Film je totiž odfláklý, a i přes docela solidní námět se tady toho děje prachbídně málo. Celé je to zkrátka nudné, a bez většího napětí. Ty slabší tři hvězdy tomu dám jen kvůli Tommyho, jinak by bylo hodnocení rapidně nižší. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dave Robicheaux je blízký kolega inspektora Rebuse z knih Iana Rankina (obzvláště The Hanging Garden), či komisaře Adamsberga z knih Fred Vargas (obzvláště L´armee furieuse). Řeší se tu vícero případů najednou, přičemž stopy zla vedou daleko do minulosti, a práce detektiva se prolíná s jeho soukromým životem. Taková běžná spotřební literatura, a to nemyslím ve zlém. Bohužel Tavernier se z ní snaží udělat "velké" umění, a výsledkem je nuda, nuda, nuda, podpořená ještě špatně napsaným scénářem, mechanicky kopírujícím zvraty z knihy, ovšem nenamáhající se je vysvětlovat. A to nemluvím o mystické linii, která snad fungovala v knize, ale na plátně vypadá trapně. Celé to zahraňuje jen Lee Jones, který na rozdíl od daleko mladších kolegů nepotřebuje dubléra na to, aby někoho zmlátil. Goodman mu skvěle sekunduje, ale jeho postava je neuvěřitelně špatně napsaná a přepálená. Tavernier pro hledáni genius loci New Orleans zapomněl na příběh. ()

Reklama

Reklama