Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie, která velmi rychle uteče a člověk se u ní pořádně zabaví. Režie je sice spíše průměrná, ale celý to stojí na výborným scénáři a hlavně vynikajících hercích. Paul Rudd má poslední dobou dobrej výběr na role a tady to jenom potvrzuje.Sean William Scott tady má asi nejlepší roli od Stiflera a náležitě si jí užívá. Nejlepší byl stejně ale Christopher "Mclovin" Mintz-Plasse, se kterým musíme do budoucna vážně počítat a do týhle role se hodil perfektně. Prostě parádní komedie plná hlášek, kde všechno funguje jak má. A ty nutné moralitky na závěr jsou tady přebity fakt vtipnou bitvou bojovou scénou, u které jsem měl celou dobu úsměv od ucha k uchu. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

-"I'm sort of engaged." -"I sort of have a boner." Nasmál jsem se hodně teda. Takhle zábavné jsem to nečekal. Neni tu ani moc trapností. Je tu ale hodně výborných hlášek, u kterých jsem se řezal fest. Překvapivě Scott nebyl odpornej a Rudd klasicky dobrej. Určitě pohodvá komedie na večer s kamarádama a pivem. Gag s párkem v rohlíku nebo narážky na různé filmy jsou na jedničku. -"Pick us up in two hours." -"Fuck you, Miss Daisy." ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nenáročnou komedii s dobrými fórky - a to je přesně to, co jsem nakonec dostal. Komedie je o dvojici kolegů, kteří spolu pracují jako propagátoři energy drinků (místo drog) po školách a jsou zároveň odlišní jako den a noc. Bezstarostný a poživačný Wheeler (S.W.Scott) svůj job miluje, zatímco již notně znechucený Danny (P. Rudd) má s přibývajícím věkem pocit, že mu život utíká skrze prsty a jeho postoj ke všemu je veskrze negativní. A když ho jednou potká "den blbec", kdy chtěl všechno ve svém životě změnit, vyvrbí se to tak, že kvůli spáchání zločinu stojí oba hlavní hrdinové před nelehkou volbou - buď jít na měsíc do vězení, nebo si trest odpracovat formou veřejně prospěšných prací ve spolku, kdy každému bude přiděleno problémové dítě, aby byl jejich "Velkým" kamarádem. Příběh se o něco více zabývá dějovou linkou okolo Dannyho a jeho svěřence, který veškerý volný čas tráví ve fiktivním světě, ne nepodobnému bájné Středozemi. Zde jsme ostatně svědky klasických klišé, které Hollywood může nabídnout. Klišé jsou samozřejmě součástí i příběhu Wheelera, který dostane na starost malého nevychovaného černouška, který ho v jednom kuse posílá do patřičných míst a kouká ženám na prsa. Jejich příběhy jsou ovšem svižnější a S. W. Scottovi tato role padla jako ulitá (je zde notný kus ze "Stifflera"). Role Models jsou veskrze průměrnou komedií, která ale neurazí a některé hlášky a scény jsou smrtící. Chtěl jsem dát silnější tři hvězdy, ale tu čtvrtou přihazuji za výborné zakomponování skupiny Kiss do příběhu. Takže - ač tento film nepřináší do žánru zbla nic nového, dá se u ní dobře pobavit. Nic víc, nic míň... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako námet na spracovanie v komediálnom duchu to vôbec nebolo zlé, ale aj moje očakávanie boli predsa len o kúsok väčšie. Hlavní dvaja protagonisti majú na výber medzi väzením a verejno prospešnými prácami v organizácii, ktorá ponúkala veľkých bratov pre asociálne deti. Takže voľba bola jasná, hoci obaja zo začiatku pochybovali či by predsa len väzenie nebola lepšia voľba. Po týchto udalostiach vznikajú nové priateľstvá, spočiatku nesmierne chladné a plné nechápavosti - ale potom sa dokázali dostať do svojich rolí a ich malí bratia ich konečne začali rešpektovať a vážiť si ich. Takže scenár bol super, akurát tomu chýbalo trošku viac epickosti a možno by nezaškodilo trošku ubrať z toho vulgárneho humoru. Ale niektoré scény fakt stáli za to, a hlavne samotné stredoveké vojny v mestskom parku - to nemalo fakt chybu. Ale keď sa to tak celkovo vezme - priemerná komédia. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hledám komedii roku. Značka: Chci se bavit! Ano, našel jsem jí v podobě Role Models. Nejspíš tomu bude asi tak, že pro mně je toto komedie roku, protože jsem se skvěle bavil. Za rok 2008 jsem viděl hodně komedií, ale tato mně bavila téměř celou svou délkou a to je docela dobré. Proč píšu, že téměř celou dobu mně bavila. Ke konci ta bitva byla docela nudnější. Sice se v ní našlo pár vtipných scén, ale byl to slabší úsek. Slušná řádka vtipných scén, kterým jsem se upřímně zasmál a hlavně geniální dialogy, jenž jsou nabitými skvělými hláškami. Například věty od asi 10-ti letého černocha mně dostávali. Třeba jako tohle: " Myslíš, že jsem to udělal já, protože jsem černej? " "Ne, udělal si to, proto si myslím, že si to udělal! " A podobných dialogů jsou tam mraky. Na tuto komedii jsem od začátku sázel, že to bude vtipný. Důvodem je účást Seanna William Scotta, jelikož nevěřím tomu, že zrovna on by šel do nějakého trapného filmu. A tady je velmi vtipný. Skvěle mu sekunduje Paul Rudd v roli morouse. A nejlepší byli ovšem ty děti. Christopher Mintz-Plasse je typickou ukázkou teenagera, který je chudák, avšak žije ve svém světě. Nejvíc to ovšem zabil Bobb´e J. Thompson!!! Na ty jeho hlášky nezapomenu nikdy. I když byl velmi vulgární, tak byl vtipný. Je tam nějaká schovaná sociální psychologie vůči dětem, ale je to sakra vtipné. Silně nadprůměrná komedie! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Paul Rudd prezradil, že natáčanie filmu malo prestávku, pretože sa prerábal scenár, do ktorého sa zapojil on. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno