Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Diskuze

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Takhle jsem to ale vůbec nemyslel, já se nikde neopíral o argument zkušební projekce... Snažil jsem se náš problém převést na prastaré dilema "film za peníze vs film zadarmo", protože to, zda se člověk podívá na screener, nebo vydrží na kino je ta samá volba. Zkus si představit situaci, že rip na net vyjde ve stejnou dobu jako se film uvede do kin + u každého hodnotitele bys měl poznámku, zda viděl film v kině, nebo stáhl z netu, přišel bys pak sem stejně tak, jako si to udělal včera ve 20:44 a vytýkal (vím, že přímo nevytýkáš, ale chápeš...) některým, že nešli do kina?

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

H34D: Jsem přeci fanoušek. Tomu filmu věřím, nepotřebuji si ho proklepávat na scrýnru. To se snoubí i s čekáním do kina. A pokud nemám peníze? Takto se aspoň ukáže, co opravdu chci vidět. Navíc ten argument s výběrem. Taky přece nemůžete požadovat po Národním nějaké zkušební představení, aby jste se rozhodli, zda-li na to půjdete za peníze. To je přece absurdní.

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Jistěže jsme na všech Screenerech nebyli v kině, člověk si prostě vybírá, na co si do kina zajde, takže máš pravdu, že spousta lidí tady už o ten film ani nezakopne, ale stejně tak spousta lidí nezakopne o DVD/kino většiny jiných filmů stažených z netu, takže tohle je spíš morální dilema "film za peníze vs film zadarmo" (však sám mluvíš o podpoření) a ne dilema, zda vydržím, nebo se podívám hned. Koukat na Screenery je úplně stejně "špatné", jako koukat na jakýkoliv stažený film. PS: Ještě by mě zajímalo, jak je možné, že ten film máš tak rád, když si ho ještě neviděl? :)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

H34D: Proč? Protože ten film mám rád? Protože jsem rád, že se dostane do našich kin (s titulky a v širokém releasu)? Protože ho rád podpořím i několikrát? Uznejte, že váš přístup je stejně iracionální jako ten můj. PS: A ruku na srdce. Opravdu jste po všech čtyř a pěti hvězdičkových scrýnerech byli taky v kině? Pokud ano, jste výjimka. Drtivá většina už o ten film ani nezakopne. :-(

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Nic, na tom, že to uvidíme o pár týdnů dřív, ale proč čekat? Neřeknu, kdyby se jednalo o čekaní na lepší kvalitu, ale takhle? Proč se zbytečně "trýznit" a oddalovat potěšení (ehm :) ), když není důvod? Viz Tsunami - na film se podívá hned, protože prostě chce a pak si klidně zajde s někým do kina...

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Milí, směřujete debatu špatným směrem. Netvrdím, že doma člověk nedocení film. To bych byl přeci pokrytec (co já se screenerů nakoukal). Ale nikdy u filmů, co mířily k nám do distribuce. Prostě nechápu tu všeobecnou nadrženost, kdy v momentě, co vyjde screener, už to viděla půlka databáze (nadsázka). Máte rádi filmy, chodíte rádi do kina, máte přehled, bydlíte ve velkém městě s multiplexem a stejně nevydržíte tři týdny? Co na tom, že to uvidíte o pár týdnů dřív? Ale chápu, že jsem v tomhle iracionálním purismu docela ojedinělý.

Fabrinka

Fabrinka (hodnocení, recenze)

perfektný film, totálne ma dostal. určite pôjdem aj do kina, a na Glóboch mu teda fandím :up:

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Takto:práve som to dopozeral. A napriek tomu, že som dal LB do mojej TOP 10, tak behom pár dní sa tam zrejme objaví aj Up in the air. Ja len, že sa dá milovať obidva filmy...

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Máme doma plátno a projektor a do kina na to půjdu ještě jednou.

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

CheGuevara: Ten tvůj přístup nedává smysl, dával by smysl jen pokud by 1) DVDSCR znamenalo zážitek degradující kvalitu nebo 2) si na všechny filmy chodil do kina a nic nestahoval z netu. Ty ale asi chceš říct, že Lítám v tom je natolik dobrý film, že jeho stáhnutí z netu a "nejití" do kina je pro něj ponižující, v tom případě se tě chci zeptat, jestli si všech 400+ filmů, kterým si dal 5* viděl v kině...

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Milý Edo, tohle není snobárna, tohle je čirá radost z filmu. Cožpak by tvůj večer nezachránila další tisícovka jiných filmů? Cožpak je těžké počkat ten měsíc? Ne, netvrdím, že film nefunguje ze screeneru. Já jen nechápu, proč člověk z Prahy a s tak širokým filmovým záběrem si nepočká blbé tři týdny do premiéry. Ale to jen takový malý povzdech.

EdaS

EdaS (hodnocení, recenze)

milý revolucionáři, není nic hezčího, než příjít večer zničený z práce, zjistit, že se na netu válí film, na který se těšíš a zachránit den na houby aspoň příjemným večerem. na tenhle film určitě půjdu i do kina. nehrajte si tu s natálkou na snoby. když je film dobrej, funguje i ze screeneru.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Nathalie: Má TOPka je prozatím disciplinovaná. Já se vlastně divím, co ti lidi na tom warezu mají. Není nad to si svůj oblíbený film vyčekat až do kina. Vybrat si čas a doprovod. A pak udělat tlustou čáru za okolní šedí a na chvíli se ztratit ve filmovém světě. Vždyť ono je to i takový obřad. Ostatně v lednu to bude pěkná tečka za zkouškovým. A Reitman je jeden z nejvíc user-friendly režisérů dneška.

ovi77

ovi77 (hodnocení, recenze)

tak toto je pecka...uzasny film a uzasne sfilmovanie knihy....****

Nathalie

Nathalie (hodnocení, recenze)

che: Jeste ani jedna novinarska projekce nebyla, dve jsou planovane brzy, takze az na vyjimky z ciziny to nejspis velka cast me topky videla doma z oscarscreeneru, ale ja si na svuj nejocekavanejsi film si na platno pockam. Ted si vybavuji, jak jsem pred nekolika lety vychvalovala Jasona Reitmana, ze se v nem rysuje muj novy top reziser, ze je to vedle Sofie dalsi certovsky povedene ditko- a vetsina si vzpomnela matne na autora Krotitelu. :)

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

SpeedyCZ Pokud ti na pětku stačí primitivní ždímačka LB, pak tě dost možná Up in the Air naprosto mine :o)

SpeedyCZ

SpeedyCZ (hodnocení, recenze)

Vynikající LB jsou za mnou, pokračuju tímto, snad budu s pětkama pokračovat. :-)

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Skvělý film. Vtipný a zároveň chytrý scénář se sympatickými postavami. Typický Reitman. Těším se na kino.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Navzdory DVDscr si milerád počkám do kina. Není kam spěchat, ostatně už jenom měsíc. ;)

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Už ma to nudí:Keď má film jasné Oscarové ambície tak je snáď jasné, že v slovenských kinách bude..!

Freemantle

Freemantle (hodnocení, recenze)

Renton: Dobrý den, ano mám: "V oblacích", který už předepsal Moviefilm a ke kterému bych se klonil i já.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

I když, pravda, možná bych uvítal třetí místo první osoby. Ale to je detail.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

A máte nějaký? Mě taktéž přijde cz název podařený.. Navíc "oblaka" tu byla nedávno.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Cože? Ten název je úplně báječný. Vymyslete něco lepšího, hravějšího a výstižnějšího. He?

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama