Reklama

Reklama

Loopeři jsou nájemní zabijáci, kteří pracují pro zločineckou organizaci. Jejich úkol je tradiční: osoby, které jsou pro sdružení nějakým způsobem nepohodlné, zastřelí a zbaví se těla. Odměnu za vykonanou práci pak vždy najdou přímo u své oběti. A za svou krvavou práci jsou placeni opravdu velice dobře. Existuje pro ně pouze jediné pravidlo – za žádnou cenu nikdy nesmí nechat svůj cíl utéct. Joe (Joseph Gordon-Levitt) patří mezi loopery, spolehlivě vykonává svou práci a užívá si luxusního, bezstarostného života. A to platí až do chvíle, kdy dostane další zakázku. K jeho velkému překvapení se totiž před jeho připravenou zbraní objeví on sám, jen o něco starší (Bruce Willis). Tato situace se mohla přihodit jedině díky další zvláštnosti této práce – organizace looperům totiž jejich „klienty“ posílá z budoucnosti. Popravované oběti jsou transportovány zpět v čase a to přímo před hlaveň určeného loopera. A Joeovi zbývá jen zlomek vteřiny k zásadnímu rozhodnutí – má zastřelit sám sebe? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (1 504)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak píšete komentár ku film rok po jeho zhliadnutí a pamätáte si takmer na každý detail a pocity z filmu, tak to asi znamená, že film musel naozaj zanechať dobrý dojem. Akcia je však výnimočná, v mnohých ohľadoch by predčila Cameronove najlepšie trháky, samozrejme technika je dnes niekde inde, len je umenie vedieť to využiť. Scenár sa zdá byť obohraný len do chvíle pokiaľ si čítate text distribútora, inak sa ale tvorcovia naozaj vynašli a servírujú nám jeden zvrat za druhým a prekvapivo sa do nich nezamotajú. Looper je teda presne tým filmom, ktorý spomedzi mnohých sci-fičiek našiel uplatnenie u skalných fans tohto žánru, a ktorý spomedzi mnohých pokusoch o tradičnú sci-fárňu z minolého storočia naozaj obstojí. Navyše aj Willis ukazuje, že si ešte vie vybrať dobrý film, v ktorom si svoj drsňácky face ešte vie obhájiť. 85%. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Vivat té low-cost sci-fi vlně, které nebrání ani omezené rozpočty, aby mohly věci chytit řádně za pačesy. Rian Johnson potvrzuje své režijní devizy a i s dolarovou oprátkou na krku servíruje propečený příběhový steak s extra omáčkou navrch. V prvních minutách fascinuje schopností prodat základní pravidla, v těch příštích elegantně proplouvá audiovizuálními nápady a pak už se vrhá do spárů polemik o tom, co by kdyby, a má k tomu při ruce sakra schopné herce odvádějící mistrné dialogové i akční kejkle (Willis má dlouhé době opravdu dobře napsané scény). Looper je přehledný a prodává se v rovině srozumitelného vyprávění nejen pro nenáročné popcornožrouty, ale i badatele hledající ve filmových rozuzleních velkou lidskou osudovost. A dokážu si představit, jak na fórech opět začnou probíhat velké diskuze na téma časové paradoxy (které Willis ve filmu umně setře jednou větou). Tempo není až tak dravé a ve druhé polovině se nezřídka pohmatává i po zpátečce, ale ten výživný koktejl budoucích motivů, hrátek s časem a vizuálních lahůdek se nestihne jen tak snadno okoukat. Johnson drží v napětí až do samého závěru a svého diváka odměňuje silným chuťovým jazykem, který posiluje touhu po opakovém zhlédnutí. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rian Johnson | Hudba: Nathan Johnson | Produkcia: Ram Bergman, James D. Stern | Distribúcia: TriStar Pictures, FilmDistrict | Štúdio: Endgame Entertainment, DMG Entertainment | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 176,506,819 $ || Veľmi sympatický pokus z bratrovskej dieľne Johnsonovcov, s veľmi zaujímavým mystickým nádychom, ktorý je omnoho výraznejším prvkom filmu, než výprava alebo samostatné efekty. Herci sú super, takže jediným dôvodom, prečo sa film tiahne k priemeru, je tempo filmu, ktoré nedáva možnosť k emotívnemu napredovaniu s dostatočnou dynamikou. Neskutočná škoda, pretože inak je to fakt mäso. Čakanie s shotgunom na okraji poľa je jednoducho umeleckým vrcholom kusu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Špatný film to není, je zřejmě chytře napsaný,ale bohužél.. Mě to nepřišlo vůbec ničím Zajímavý.. Žádná scéna, která by mě nadchla, která by mě přesvědčila, že je to Super FILM! CHvílema jsem se nudil, je tam málo akce, téměř žádné Napětí.. a to od Titulku Akční, Scifi, Thriller tolerovat nebudu!! Neustále se něco řeší,vysvětluje a má Hlava Praská.. Jsem, rád že jsem nenavštívil Kino,ale 60% si to zaslouží Aspon za tu Originalitu, Áčkové Herce a dobře zpracovaný Příběh, který pro mně nebyl Dosti Atraktivní.. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Výborný Gordon-Levitt - průměrný Willis (nedostal mnoho prostoru). Běžte na LOOPER jako na nenápadný, "levný" sci-fi s lákavým posterem, než na "nový POČÁTEK" z dílny Christophera Nolana - a budete nadšeni. LOOPER je velmi originální (poslední doby) akční snímek, který si na nic nehraje (BATTLESHIP), nečerpá z vlastního srdce (RESIDENT EVIL: ODVETA), nedělá vše pro komerční úspěch (OCELOVÁ PĚST), ale vytváří obraz z lásky a nepotřebuje všechny přemrštěné gigantické motivy, ale dobrou Johnsonovu práci (s herci) a dobrými základy v režijním křesle. Žádná vyumělkovanost, ale cílený filmový zážitek. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (34)

  • Velké pistole, které se ve filmu objeví, a jednu z nichž používá také Kid Blue (Noah Segan), jsou skutečné pistole Magnum Research BFR, které používala americká armáda v roce 1873. Váží přes 2 kg. (HellFire)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 66,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 176,5 mil. (NIRO)
  • Práce na filmu inspirovala Josepha Gordona-Levitta (Joe) a Riana Johnsona k vytvoření kolaborativního projektu pro Gordon-Levittovu online platformu hitRECord, týkajícího se časových smyček a opakujících se situací. (Brousitch)

Související novinky

Sci-fi detektivek není nikdy dost

Sci-fi detektivek není nikdy dost

21.05.2015

Obzvlášť těch ambiciózních, mezi něž se bude chtít zařadit i Genus. Co si pod tímhle slůvkem máte představit? Hodně depresivní příběh z futuristického Londýna, v němž si můžete předem koupit… (více)

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Fincher si prolistuje prorocký komiks

Fincher si prolistuje prorocký komiks

10.07.2013

Americký remake britského seriálu House of Cards s famózním Kevinem Spaceym v hlavní roli patří k tomu nejlepšímu, co se letos na obrazovkách objevilo. Není divu – za projektem stál jako producent a… (více)

Reklama

Reklama