Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (174)

MM11 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Bill Duke sice příliš "neujel", ale tak zbytečné pokračování aby člověk pohledal. To je taky hlavním jmenovatelem - zbytečnost. Scénář je naneštěstí plný klišé, přehrávání v některých vedlejších rolích je opravdu těžko uvěřitelné a jako celek to moc nedrží pohromadě. Viděl jsem i daleko horší pokračování, to však tvůrce příliš neomlouvá. Tenhle "Back in the Habit" se jednoduše neměl konat. ()

Maurice 

všechny recenze uživatele

Nechci být za exota, ale dvojku mám radši než jedničku. Film je sice fakt PŘÍŠERNÝ klišé, ale to mi k němu prostě sedí a jinak bych si ho ani nedokázal představit. Koukám na to možná jinýma očima. Laurn Hill má báječný výrazy a ani nechci hodnotit, jak hraje, ale od tý doby jí mám rád a zpívá skvěle. Písničky jsou to hlavní, proč na to koukám a jsou fakt dobrý. "Ain't no mountain high enough" je šťastnou volbou pro závěrečný titulky. Je to jeden z mála bezbožnejch filmů, co nedělá z katolíků fanatiky a ani svatoušky. Nakonec všichni jsou si rovni, a tak to má být. Mimochodem mě dost potěšila účast Jamese Coburna. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Óh a pamatujte !! Nic není tak marné, jak to vypadá.." Tedy až na pár výjimek.. A mezi ně bohužel patří i Sestra v akci 2, stejně protivná jako to škrábání na tabuli !! Ačkoli výborná Whoopi Goldberg znovu vypadá jako tučňák, hláškuje jako o život a tenhle sequel je vlastně těmi famózními gospelovými hity narvaný, podobně jako Whoopiina sestra Marie Kredenc, totiž vlastně Deloris, do čehokoli, co má kdykoli na sobě, až k prasknutí, nestojí coby nadpozemsky nablblá rádoby moralita vůbec za nic.. Beznadějný Bill Duke, co si zde navíc zahrál prodavače, totiž platí za velmi špatného režiséra.. Nedivím se, že z toho Jamese Coburna pálily prsty..;) Amen !! ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě si tenhle film nezaslouží 4*, ale také si zcela jistě nezaslouží jen pouhých 42%. Já bych to viděl alespoň na těch 55%. Vždyť takové oscarové hvězdy jako Whoopi Goldberg, James Coburn nebo Maggie Smith si takovou neúctu nezaslouží. Znáte snad podobnou hudební komedii s takovým hereckým obsazením? Já teda ne. Nevěřím tomu, kdo říká, že když viděl Sestru v akci 2 poprvé, tak se dobře nebavil. Samozřejmě, že k dokonalosti to má hodně daleko a k senzačnímu prvnímu dílu taky, ale přeci jen si to jako pokračování veleúspěšné komedie menší pozornost zaslouží. Záčatek se mi teda zdál docela obstojný a scéna kdy se Deloris setkává s Matkou představenou je nejdojemnější a nejlepší na celém filmu. Pak už začíná scénář trošku skřípat, ale Whoopi s jejím kolegyněmi v hábitu se to snaží zachránit. A mě připadá, že se to povedlo. Písničky jsou pořád stejně dobré, akorát jsou trochu modernější a vtipných scének a hlášek je tam taky dost. Já teda nevim, ale mě to na rok 1993 připadá pořád jako dobrá komedie a navíc když to srovnám s jinými pokračováními - není co řešit. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka sice obsahuje viac komedialnych scen ako jednotka, ale ich uroven je ovela horsia a trapnejsia. Vtipy typu Whoopi prilepena na stolicke uz davno nie su vtipne. Sklamanim je aj prevedenie mojej oblubenej zapletky v ktorej ucitel postupne prevychova triedu plnu grazlikov na slusnych studentov. V tomto prevedeni je to az prilis klisoidne a nudne. Nastastie aj v dvojke stale funguju postavy, ktore som si oblubil v prvom diely a k tomu su dalsim velkym plusom hudobne cisla, vdaka comu je aj druhy diel v pohode pozeratelny. Ale stale mam rozpaky z toho, ze tu bol potencial na ovela lepsi film. 5/10. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď deti dajú Deloris na stoličku lepidlo a ona sa pozerá cez dvere, v dolnom rohu si môžete všimnúť nápis "ass" z názvu "music class", ktorý je prelepený. Keď však otvorí dvere, aby vošla dovnútra, nápis "music class" je úplne čistý a celý. (martin1m2)
  • Whoopi Goldberg první film natočila velmi nerada a s tímto pokračováním souhlasila až po tom, co se Disney rozhodl financovat její vysněný projekt Sarafina!. (HappySmile)
  • Velká pozornost se věnovala tomu, aby byly ruce Jamese Coburna (pan Crisp) vždy úplně nebo aspoň částečně zakryty, neboť trpěl artritidou. (HappySmile)

Reklama

Reklama