Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Tak to byla celkem slušná řežba a oddychová záležitost. Výborně hrající Nicolas Cage má pořád co ukazovat a dokáže z lehce nadprůměrný fantasy slátaniny udělat něco o hodně víc a drsnej hláškující Ron Perlman mu v tom dobře sekunduje. Film neztrácí celou stopáž tempo a tam kde mě Solomon Kane krapet zklamal (konec) tak tahle jednohubka dobře vynahrazuje. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tady jsem si musel oddychnout, protože jsem čekal daleko větší průser. Ne že by to bylo něco extra, ale do škatule průměr to může bez problémů spadnout. Vůbec to není odfláknutý, obsazení je s přehledem áčkový, kdy sice Cage je do této role vsazen úplně omylem, ale zato potěší Ulrich Thomsen, Claire Foy a Ron Pearlman. Celkově je to drsné téma zpracované velmi light, tedy spíše dobrodružně. 60% ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Nádherná scenéria,úchvatná panenská príroda a kamera, zachytávajuca tieto vizualne skvosty majú majoritný podiel na tom,že film je celkom pozerateľnou záležitosťou.Prvá tretina filmu ma celkom zaujala a so zatajeným dychom som čakala,čo bude ďalej.Moje výlučne pozitívne pocity ukončila scéna s rozpadajúcim sa mostom, potom prišlo dlhé vákuum no a rozuzlenie a zaver mi sposobili menšiu agóniu.Škoda,malo to celkom slušný potenciál.Komentovať výkon Nicolasa Cagea nebudem,v podstate sa ztotožňujem s názormi väčšiny členov.Cage je pre mňa pomerne kvalitný herec,ktorý má momentálne trochu horšie obdobie.Ron Perlman je taký týpek,ktorý si vždy dokáže zabezpečiť potrebnú pozornosť,a to sa mu podarilo aj v tomto filme.Škoda toho pokašlaného záveru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Až jsem ze sebe měl chvílema špatnej pocit, že se bavím na účet mrzáčka a ničím si tak karmu. Season of the Witch je totálně dysfunkční film. Marnost nad marnost, ale co taky čekat od žánru historická fantasy, režiséra Seny a Nica Cage, jenž jde v posledních letech z jednoho průšvihu do druhého (až na pár světlejších výjimek). Tahle digitální rádoby temnota na mne zkrátka nefungovala ani trochu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

No v podstatě hodně podobné jako Solomon Kane a podobně zbytečně zabité. Tzn - strašně moc bláta, hnijících mrtvol, hnisu, hnijících mrtvol ... hnisu, hnijících mrtvol ... a obtloustlý Nicolas Cage, který se tváří jako by právě dostal nabídku natáčet hned novou trilogii svého hvězdného filmu Rituál (chápej jako by mu opět ulítly včely). P.S. Duel Hellboy vs. Ďábel je cool. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Z historického hľadiska je film veľmi nepresný. Väčšina prilieb a mečov by mohla byť datovaná do 11. storočia, brnenia do 14.-15. storočia, hrady a zámky do 16. storočia a samotný skutočný "hon na čarodejnice", ako ho poznáme dnes, začal v 16. storočí, kedy už žiadny križiak nemohol žiť. (Scar)
  • Na filmu se začalo pracovat už v roce 2000. (Terva)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama