Reklama

Reklama

Když se obyčejný domácí chameleon, který trpí krizí identity, střemhlav vřítí do klasického westernového městečka Prach, naskytne se mu jedinečná příležitost projít kompletní proměnou. Chameleon, který si začne říkat Rango a vybájí si spoustu mýtů o svých hrdinských kouscích, roztočí spirálu podvodu, která mu přihraje šerifskou hvězdu ve městě zmítaném krizí. Otázkou je, zda dokáže jeden nepřipravený chameleon bez sebemenší kvalifikace změnit budoucnost městečka k lepšímu? Animované pojetí westernu s chameleonem v hlavní roli je množná na první pohled poněkud zvláštní, ale zábavný mix parodie, zajímavých postav a sofistikovaného humoru dělají z filmu Rango skvělou podívanou. (HBO GO)

(více)

Recenze (1 051)

pufina 

všechny recenze uživatele

Oblíbené postavy: umělá rybička. Rango mě zklamal, připadal mi nudný a téma mě nezaujalo. Prvních 20 minut jsem překousla jen s obtížemi a už jsem váhala, že to vypnu - nestalo se, přišla akce (s tím i mé doufání v lepší pokračování) a bohužel víc nic. Občas dobré scény, krásná animace, dabing Deppa, ale víc to nabídnout nemůže a bylo to zbytečně dlouhé! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Rozprávka nie len pre deti, ale aj pre dospelých. Veľmi som sa bavil. Skvelá réžia Goreho Verbinskiho. 9/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Naprosto bezkonkurenční ostrovtipná záležitost, která vás má na mušce prakticky od první vteřiny. Cílí na všechny, kdož milují klasické westerny ... vlastně ... v první řadě na všechny DOSPĚLÉ, kteří milují klasické westerny. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se musel kvůli titulkované verzi vydat do pražského kina, ale rozhodně se maximálně vyplatilo. Naprosto úžasná podívaná, která je tak hravá, ale ne pro děti, že z toho až srdce plesá. Plné senzačně vtipných momentů, u kterých jsem se z hloubi duše zasmál velice nahlas. Plno odkazů (ať už na Strach a hnus v Las Vegas nebo na Blonďáka a plno dalších) a poct několika žánrům. /// +++ V českém znění: Ondřej Brzobohatý (Rango), Tereza Bebarová (Fazolka), Tomáš Juřička (Starosta), Otakar Brousek (Poutník), Lukáš Hlavica (Jake), Jaroslav Kaňkovský (Bad Bill), Libor Terš (Baltazar), Aneta Talpová (Priscilla), Ladislav Županič (Snuggles, Duch západu), Milan Slepička (Doktor), Jiří Knot (Merrimack), Pavel Tesař (Waffles), Tomáš Borůvka (Chorizo), Svatopluk Schuller (Flan), Aleš Procházka (Elgin), Libor Hruška (Butrák), Bohuslav Kalva (Spoons), Dalimil Klapka (Furgus), Zdeněk Maryška (Pták), Pavel Pípal (Bufford), Jiří Prager (Stump), Jan Přeučil (Turkley), Dagmar Čárová (Angelique), Daniela Bartáková (Boo), Jitka Moučková (Dalila), Ernesto Čekan (Kinski), Michal Holán (Slamotrus), Eva Spoustová (Maybelle), Jan Szymik (Jedidáš), Hana Ševčíková (Fresca), Radovan Vaculík (Ezechiel), Petr Meissel, Jiří Hromada, Jindřich Žampa, Jiří Valšuba a další Zpívají: Jaromír Holub, Dušan Kollár, Svatopluk Schuller, Jiří Březík +++ Takže když jsem na tom byl podruhé v kině tentokrát s dabingem, abych porovnal, tak z toho dabing vychází velice špatně, hlavně zpěv a interakce, ale abych řekl pravdu, tak jsem to čekal ještě markantnější. Pokud si to opravdu chcete užít, tak jedině originál a titulky jsou trochu volnější, ale hlavně velice povedené. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Rango je nejen jeden z nejlepších animáků za několik posledních let (spolu s v něčem mu blízkým Fantastic Mr. Foxem - konkrétně mám na mysli obdobně obsesivně kladenou otázku "Kdo jsem?", kterou ale Andersonovský lišák zodpovídá dle očekávání mnohem nejednoznačněji a subverzivněji), ale i jeden z nejlepších westernů za několik posledních dekád. I když je to jenom pastiš. Což ale tolik nevadí vzhledem k tomu, že western jako takový je nevyhnutelně mrtvý, protože ve své klasické podobě byl odříznut pozdním kapitalismem od svých kořenů: mýtu klasického kapitalismu o bílém civilizátoru/selfmademanovi i mýtu panenského Západu, a postklasická revolta skončila jako prvek postmoderní skládačky. V souvislosti s Rangem to neznamená nic jiného, než že Coeni se mohou i se svými chřestýši jít zahrabat. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Animák z westernovýho prostředí jsem asi ještě neviděl, určitě ne takhle stylověj :-D Tady se vydařilo v podstatě všechno - zábavnej příběh, vymakaná grafika, ne příliš infantilní humor, super dabing (Timothy Olyphant umí zdařile imitovat Clinta "Spirit of the West" Eastwooda) i hudební složka (odkaz na Pulp Fiction v závěrečných titulcích mě dostal). A navíc kromě Clinta tu vystupuje i neboštík Lee Van Cleef v roli hada :-) ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Běžnou praxí bývá vyrobit barevňoučký animák pro děcka a zamíchat do něj dostatek "dospěláckých" prvků, aby s nimi měl kdo jít do kina a neukousal se nudou .. to je klasika. Rango je kuriózně přesný opak .. vtipně ukecané existencionální drama pro milovníky Woodyho Allena, ovšem s prvky infantilní bžundy. Tak nějak netuším, kdo s kým vlastně na Ranga do kina chodil, ale vzhledem k absenci titulkované verze v programu Cinestaru je mi to upřímně putna .. já si poradil jinak. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance. Po většinu filmu přehlídka mluvících prapodivných hlav a Deppovy výřečnosti (klapačka mu jede pěkně rychle). Scénář je nekonzistentní, skáče od jednoho tématu k druhému, od jedné citace k druhé... Naštěstí Verbinski dokáže natočit dechberoucí akční scénu či impozantní závěr, Zimmer pomáhá hudbou, ale Rango je nakonec docela řídká kaše s pár vydatnými místy. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Rango je zřejmě nejlepší animovaným flákem roku 2011, nicméně hodnocení není nijak závratně vysoké. Rango srší mnoha nápady v našlapaných akčních scénách a vtipech a je to velkolepé dobrodružství vzdávající opravdu velký hold klasickému Westernu. Tolik odkazů a animovaného Clinta Eastwooda (cameo), nikde nenajdete. Nicméně co se týče příběhu, ten tak originální není a zejména na konci mi vadí jedno obrovské klišé. Nicméně pochválit musím bezvadný vizuál, kteří připravili chlapci z ILM. Celkově je to povedení pocta, trpící ale pár neduhy a v určitých aspektech chybí více kreativity, slabší 4 hvězdy. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch novodobých pohádek,která se nemusí každému líbit,ale k zahození není. Rozhodně perfektní hudba a nápad. Příběh o chameleonovi - to by mě opravdu nenapadlo :)) .. I když to jsem si o oslíkovi říkala taky,a jak to se Shrekem skvěle dopadlo,že. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

První zklamání letoška. Některé části byly fakt skvělé a já se bavil, ale většinu druhé poloviny jsem se nudil. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Možno to bolo tým nepríčetným svalovcom ktorému vadilo že mám lístok hneď vedľa neho.. Ale čakal som viac. Aj to cameo východného lesa bolo o ničom. Verbinsky má prapodivné úlety ktoré už ukázal v Pirátoch z karibiku. Očividne si týmto splnil svoj sen. Film je zaujímavý v jednotlivých kapitolách ako v celku a preto aj príbeh mi nepríde až tak zaujímavý. Plus dabing jašterice ako od radošincov mi výrazne vadil. ()

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáku poslední doby a možná všech dob.Toto dílečko, které všemi směry připomíná Mrtvého muže, Desperado a další různé westerny si určitě zaslouží Oscara.Navíc je nejlepší tento skvost vidět v originálním znění, tak si člověk víc užije hlášky Johnnyho Deppa, který úžasně Ranga nadaboval. ()

Madlenka26 

všechny recenze uživatele

A sakra, tak todle se jim fakt nepovedlo. Né, že by se mi to zas až tak nelíblo, ale já prostě nejsem člověk stvořený pro animáky. Myšlenka chameleona , který spasí svět, není až tak špatná, ale ohraná.Akorát tady je rozdíl v tom, že je to chameleon. A nevím jestli zápletka o hledání vody, je to co jsem jsi v tomto filmu představovala. Jediné co si z toho pamatuju je Fazolka a ty úžasné sovy, bez kterých bych byla nucena dát nižší ohodnocení. Třeba s příběhem hraček se todle vůbec nedá srovnat. Mrzí mě to , protože jsem se na to opravdu těšila... ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film, ktorý svojím príbehom, či vtipmi dokáže ľahko konkurovať aj pixarovkám. Animácia je hodná Oscara za vizuálne efekty, hudba geniálne podtrhujúca atmosféru a pekne vypointované situácie. Samozrejme, dokonalý film to nie je, ale určite stojí za pozornosť a tie malé zlé detailíky môžete kľudne hodiť za hlavu... FOOL AWARDS 2 nominácie: Animovaný film, Digitálny výkon - Johnny Depp. ()

medusaB 

všechny recenze uživatele

Pro mě letos určitě přijemné překvapení a zároveň změna, když vemu v potaz množství „rádoby“ vtipných a ničím neoslovujících animáků. A jedinečně namluvená hlavní postava v podání Johna Deppa. Ať je za plátnem, nebo před, stále je perfektní. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

Špageti western alá animákový film, takže je to táhlé a tvrdé, místy vtipné. Formálně to bylo, co se pamatuji, byla pěkné. V polovině jsem usnul. Když přemýšlím zda to někomu doporučit, možná pokud jsi fajnda špageti westernů, Rango je totiž variace na příběh Tenkrát Na Západě. Jako koláž ("to už jsem někde viděl" koktejl) to ujde, ale že bych to chtěl vidět znovu ... ()

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Reklama

Reklama