Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prezident Lyndon B. Johnson urobil v roku 1970 veľký trojhodinový rozhovor pre televíziu. Po premiére televízia informovala, že istý materiál bol na žiadosť prezidenta vystrihnutý. Ukázalo sa, že vymazané časti sa týkali Johnsonovho tvrdenia, že Lee Harvey Oswald nebol osamelým strelcom v sprisahaní, ale že v pozadí vraždy Kennedyho bolo niečo viac. Sú za atentátom na JFK spravodajskí agenti, pravicoví politici či chamtiví kapitalisti? (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ve stínu snímku JFK (1991) stojí tady ten malý (ale dobrý) konspirační thriller na stejné téma. Prezentuje osudový atentát dle teorie tří střelců, Oswald jako obětní koza a spiknutí klubu několika mocných jestřábů, ohrožených Kennedyho politikou "černošské revoluce" a appeasementu s komunisty. Velmi sem sedí užití archivních záběrů – výsledný dojem je příjemně chladný a znepokojivý, a la dokumentární rekonstrukce domnělých událostí. Kde je hezky vidět, jak snadno šlo vše naplánovat a narafičit. Vyšetřování provází tolik podezřelých bodů a nesrovnalostí (x), že se to zcela jistě neodehrálo dle oficiální verze... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kým sa Stone vo svojich dokumentoch opiera čisto o racionalitu, v tomto prípade ide o počin, ktorý síce mláti slamu, no v konečnom dôsledku vôbec nemusí byť tak nereálnom pátosom, ako sa podaktorým môže zdať. “Executive Action” je z 10% obsahovo naplnený autentickými zábermi rôzneho druhu, ktoré úzko súvisia s atentátom na JFK, čo značne obohacuje celkový dojem. David Miller mal v 73’ celkom slušnú odvahu vyjsť s niečim takýmto na svetlo sveta. Informácie, ktoré zaznejú v závere, sú doslova dych vyrážajúce. V živote som o nich nepočul, neviem či sa zakladajú na pravde, no pôsobia vierohodne, a práve zato tá štvrtá. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá krimidráma s konšpiračnou zápletkou o fiktívnej príprave atentátu na Kennedyho. Aj keď podrobnosti zabitia až tak dobre nepoznám, film sa snaží alternatívne vysvetliť všetky možné kroky, ktoré viedli k onomu činu, vrátane zapletenia atentátnika O.H. Oswalda. Niekedy je to dosť ukecané a pre neznalého diváka až prílišné plytvanie sa v detailoch. Pôsobí to ale zaujímavo, občas až mrazivo, nie však neskutočne. Aj preto treba mať na pamäti, že je to len filmová fabulácia. Zaujímavé je aj to, aké dve veľké herecké osobnosti dokázali tvorcovia priviesť k takejto kontroverznej téme. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Slušný konspirační snímek o tom, "jak to možná mohlo být" s atentátem na Kennedyho, a kterým se evidentně velkou měrou inspiroval Stone ve svém JFK (na který se musím co nejdřív zas podívat, protože mám pocit, že jsem ho onehdy dostatečně ne(d)ocenil). Krátká stopáž je zároveň výhodou (pokud máte radši kratší filmy), stejně jakož i nedostatkem, protože všechno je tu dosti zkratkovité a hrrr, a to do té míry, že vlastně ani nevíte, co jsou zač ti spiklenci. Trochu propracovanější (a hlavně atmosferičtější) verze pohledu z této strany by možná nebyla na škodu, ale když už, tak pěkně s gustem ve formě adaptace Ellroyovy Bulvární Ameriky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser David Miller /Statecni jsou osameli, The Opposite Sex/ natocil jeden znajlepsich filmov na  temu  atentat na Dzony Kennedyho. Jo, kennedy sa tiez vola Dzony.  Sprvu je to hodne ukecane, ako sa vela veci az dopodrobna rozobera, potom to chyti kvalitne tempo. Vacsina ludi tu pozna mainstreamovu verziu JFK od Olivera Kamena totiz   : 75 % ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama