Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád Colina Firtha, zadumané hledění v dáli by nemuselo být jeho trademarkem, který musí cpát do každého filmu. Lekce neslušného chování je pěkný film, mám jistou slabost pro austenovskou Anglii a zde jsem si jí mohl užít do syta, přitom v pěkném vizuálním balení. Až na to Firthovo přemýšlivé čučení ( no jo, pan Darcy se nezapře) herecky perfektní, především Kristin Scott Thomas v roli typicky austenovsky hysterické matky. Příjemně překvapila i Jessica Biel. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom prekvapko. Popravde, na tento film som sa chystal strašne dlho a nakoniec si hovorím, prečo som to neskúsil skôr. Iskrí to v ňom od začiatku až do konca. Skvelé dialógy, humor, sympatická Jessica, ale najviac mi sadla postava otca v podaní C. Firtha, ktorého som nikdy veľmi nemusel, ale tu mu to sadlo dokonale. 80%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Někdy jsem z toho měl dojem, jak kdyby to byla divadelní hra a herci se takovým tim zvýrazňováním vtipných situaci snažili divákovi ukázat, že se má smát, ale ono to nakonec vůbec nevadí, ten anglickej inteligentní humor sem nádherně sedne a občas se objeví i něco černohumornýho, což bylo jen dobře a navíc Jassica Biel se tu fakt překonává a Firthův další sympaťák je fakt sympaťák se všim všudy ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

844. hodnocený film: Velká očekávání díky skvělému hereckému obsazení, nakonec obrovské zklamání. Velká snaha o podobenství s retro filmem se podle mě zvrhlo v kýč a velkou zmýlenou. Ani krásná Jessica Biel to nezachránila, což je s podivem. Film teda jenom asi tak přejdu a budu doufat, že se mě na něj nikdo nezeptá. A když ano, tak jej rozhodně nedoporučím jako dobrou zábavu na příjemný večer. 2* jsou opravdu maximem. 2* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po 15-ti minutách mi bliklo hlavou, že by to byla dobrá divadelní hra, po dalších 10-ti minutách jsem byl přesvědčený, že je to naopak, že jde o přepsanou divadelní hru. Nejsem divadelní kritik a nepátral jsem po původu scénáře...prostě to z toho filmu jde znát. Jenže to, co funguje na divadle, nelze překopírovat na mrtvé plátno. I když se režisér snažil o bezstarostnou a rozvernou atmosféru...dařilo se mu to pouze hudbou. To divadelní "přehrávání" ,mimika a živost, tady prostě není, takže nebylo jak pomoct dialogům, které zůstaly v divadelní poloze. To, co je na živo vtipné, podpořené hercem, tady bylo jen sotva úsměvné. Přestože byli herci zvoleni velmi dobře, neměli šanci se filmovými prostředky aspoň přiblížit potenciálu, který ten text má. Režie tady selhává a pokud něco drží film v průměru, je to výborná Biel a britský humor...který je i v této tlumené verzi pořád osvěžující. Ti, kdo tady tak wowují, že je to moc zajímavé a originální, by měli občas zajít do divadla na nějakou britskou komedii...nejspíš by se jim trochu přetříbil vkus :o) V polovině filmu jsem věděl, jak to celé dopadne...protože divadelní texty mají svá nepsaná pravidla. Nebylo to zlé, ale ani dobré. A to je přece škoda. Osobně dám přednost originálnímu filmovému scénáři, který dostane do rukou někdo s invencí a jasnou vizí. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)

Reklama

Reklama