Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

Happens 

všechny recenze uživatele

Brát v potaz časový rozdíl v akčních filmech a celou tu legendu kolem Bruce Leeho je při hodnocení filmu nutnost a limitující podmínka zároveň. Film diváka neobohatí o žádnou myšlenku, či oduševnělý příběh. Klasická story o padouchovi a hrdinovi, co bez střelné zbraně vymlátí, co může a ještě zmlátí (zabije) padoucha - v závěru filmu samozřejmě. Odpusťte, ale je to klasika. 90 % ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Partička drsných bijců se přepraví na jakýsi ostrov, kde se každý z nich zúčastní jedné či více bitek, aby se ten nejlepší (samozřejmě Bruce) promlátil přes homologickou řadu padouchů k padouchovi největšímu, kterému je povoleno způsobit našemu statečnému rekovi dokonce i nějaký ten škrábanec. Téměř totožným námětem disponuje o dvaadvacet let mladší Mortal Kombat, u kterého jsem se bavil o více nežli dvaadvacet procent více. Drak je neskutečně nenápaditě zrežírován, chybí mu tempo, chybí mu gradace, vleče se jako ten nejpomalejší film od Bergmana a přitom jde pořád, považte, o akční snímek. Příběh je stupidní až hanba a ani ty souboje, základní ingredience každého poctivého kung-fu, za moc nestojí. Pořádnou ránu nikdo neschytá, jde spíše jenom o takové „oťukávání“, pouze hodně vzdáleně připomínající dojem z reálného úderu do solaru. 40% Zajímavé komentáře: Amarcord_1, Jindros ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O kvalitě tohohle.. filmu mi mluví fakt. že jsem ho teď viděl asi potřetí (asi) a to aniž bych si to pamatoval. Teď, při třetím zkouknutí, si totiž vzpomínám, že jsem to viděl poměrně nedávno a už tehdy jsem si říkal, že jsem to už viděl. A přesto jsem si to vůbec nepamatoval. Hopsá se tam, lacině imitují údery, příběh typicky akčně-hongkongsky pitomoučký. Ve spojení s hudbou to spíše vyznívá na prostoduchý pokus o kopírování tehdejších Bondovek. Tvrďácké xichty a hustokrutěpřísné afro. Tentokrát si to hodnocení snad už zapamatuji. ~~~ 1,5* ()

topi 

všechny recenze uživatele

Závěrečný souboj v zrcadlovém bludišti s hlavním padouchem je parádní, stejně tak vyřízení pár chlapíků Bolo Yeungem. Choreografie je úžasná, Bruce Lee byl prostě jenom jeden, to jeho kňučení nemá chybu a je velká škoda, že zemřel tak brzo. O vynikající hudební doprovod se postaral Lalo Schifrin, který má na svědomí např. The Amityville horor z roku 1979. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů s Leem. Předvádí komplexnost své osobnosti a neuvěřitelnou sílu a rychlost vzhledem ke své váze. Absolutně neskutečné je téměř dekapitační nahulení roundhousovým kickem s charakteristickým zvukovým projevem. Všechny ty grimasy, křik, postoje, držení rukou, poskoky, to prostě Leemu nikdo neodpáře, patří to k němu stejně jako mamutí kozy k Bolo Yeungovi... ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • Úvodní bitka ve které se objeví Bruce Lee a Sammo Hung, byla natočena až po dokončení natáčení filmu, na žádost Bruce Lee. (Witta)
  • Bruce Lee během natáčení zranil Jackieho Chana úderem do hlavy jednou ze svých bojových holí. Jackie Chan v jednom rozhovoru řekl, že šlo o jedno z nejbolestivějších zranění v jeho kariéře. S Brucem Lee měl přislíbenou další spoluúčast v jeho filmech, bohužel Bruce Lee brzy na to zemřel. (Epistemolog)
  • Bruce Lee zemřel v Hong Kongu 3 týdny před premiérou filmu. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama