Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobové drama o mladém lékaři, který se neumí vyrovnat se svojí krvavou minulostí. Počas války musel vynést krutý rozsudek. Po letech se brání příjmout nabízenou kariéru a propadá vášni v mimomanželském vztahu. Jeho kroky vedou k nečekaným následkům. Je bývalý partizánský velitel Martin Dubovský hrdina nebo vrah? Jeho manželka Eva je obětí nebo přisluhovaškou totalitní moci? A jeho milenka Soňa je jen kariéristka nebo osudem zkoušená svobodná matka? Pohnuté osudy našich nehrdinů z doby nástupu komunismu jsou příběhy o násilí a vzdoru, slabosti a odvaze. Takové, jaké se odehrávají i dnes. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ďalší podpriemerný slovenský "paškvil" scén z obdobia od druhej svetovej vojny po nástup komunizmu. Postavy vykreslené len veľmi povrchným spôsobom a celý dej chaoticky zmotaný do jedného nesúrodého kĺbka. Herecké výkony celkom fajn, ale zase nikto nejako nevyčnieval z davu, čo len potvrdzuje, že ide len o veľmi priemerný snímok. Slabé. 45 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Krok do tmy som nevidel v kine, ale pozeral v televízii a ešte v HD. Takže jeho televíznosť mi až tak neprekážala. Páči sa mi, že je to jeden z mála filmov, ktorý sa aspoň pokúša o vyrovnávanie sa s národnou minulosťou a nie je to prostredníctvom nejakého veľmi jednoducho čitateľného scenára. Bohužiaľ ten "krok do tmy" je až esenciou, ako scenáristicky neurobiť zásadný zvrat filmu, jeho problém je v tom, že akonáhle je nám niečo ukázané, tak vieme, čo sa stane o pár minút neskôr. Asi treba viac pozerať kvalitnejšie zahraničné produkcie a nájsť spôsob, ako sa podobným jednoduchým riešeniam vyhnúť. Ale herci sú obstojní, najmä Donutil a máme tu dve celkom sexi neopozerané herečky. Nepopieram však, že v kine by to mohlo byť väčšie sklamanie, divák sa tam musel pri tej strohej výprave cítiť trochu nepatrične. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nový film M. Luthera ma príbehom zaujal a istý čas som zvažoval i návštevu kina. Premiéra na STV 1 bola však prekvapivo skoro, tak som iba vyčkal. M. Igonda je zo všetkých tých mladých seriálových blbcov z Paneláku a podobných sračiek asi najviac použiteľný pre film. Scenár je dobre napísaný, otázne je ako komu sadne jeho filmový prepis. Mne celkom áno, po dlhšom čase (naposledy film Dom) ide naozaj o pozerateľný slovenský film s kvalitným obsadením a je vidno i peniaze, ktoré iste stál. Celkom zvedavý som bol i na nežne pôsobiacu "Bambuľku"- M. Hassovú, pretože som ju hrať od detských čias otravnej Bambuľky nevidel. Dospela do krásy, hrá slušne a v najsilnejšej scéne filmu - (výťah), zo seba dala vetu "Čo sa stalo?" s takým dôrazom, až ma zamrazilo. Ako píše užívateľ Enšpígl poniektorý sú tu až priveľmi prísny k filmu, ktorý sa naozaj dá pozrieť a niečo o minulosti i vypovedá. Postava slizkého P. Nádasdiho tiež stojí za zmienku. Stačilo málo a mohlo ísť o veľmi slušný film. 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt některých herců, tak bych u tohodle filmu asi po pár minutách zvadnul. Přitom námět se tváří i poměrně zajímavě. Horší je ale zpracování, který je neuvěřitelně nudný, sterilní a nezajímavý. Každopádně klobouk dolů nad tím, jak do sebe Slováci šli. Takhle tvrdí na sebe nejsme snad ani my, Češi. Těšil jsem se na poválečnou atmosféru rozbouřené země a tu jsem bohužel nedostal. Každopádně i tak si cením snahy. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Natočit na Slovensku dobový film z před šedesáti let ? Poslední dobou se slovenská kinematografie docela zvedá a i tohle dílko je opravdu dobré. Spíše psychologický film pohrávající si s charakterovými vlastnostmi hrdinů ve dvou těžkých dobách . Marek Igonda překvapil - ostříhal ty šílený vlasy a zahrál celkem pro sebe netypickou roli. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Snímek odehrávající se v padesátých letech, ale ohlížející se i za vzdálenější minulostí, vznikl na motivy novely Alfonze Bednára „Rozestavěný dům“, která měla poprvé vyjít v roce 1956, ale neprošla přes tehdejší cenzuru. Ke čtenářům se poprvé dostala až v šedesátých letech. Scenáristé zachovali postavy a základní osu příběhu, zároveň ovšem příběh upravili tak, jak by jej autor předlohy hypoteticky mohl napsat ve svobodnějších podmínkách. (Letní filmová škola)
  • Film sa natáčal v okolí Uhrovca a na Jankovom vŕšku a tiež blízko Bratislavy v dedine Šenkvice. Interiérové scény sa takisto nakrúcali v bratislavskom Študentskom domove Svoradov. (BathoryMan)

Reklama

Reklama