Reklama

Reklama

V tomto pořadu nahlédneme do soukromí rodin. Princip této reality show spočívá v tom, že si dvě ženy z předem vybraných rodin vymění své místo. V první polovině pobytu se každá nová žena musí přizpůsobit nové rodině, tzn. žít podle jejich pravidel. Ale ve druhé polovině se zase musí rodina přizpůsobit pravidlám nové ženy. Pořad se zakončí tak, že se sejdou dvě rodiny někde např. v restauraci a povídají si, jak se jim žilo ve vyměněné rodině (duklak2)

(více)

Recenze (409)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Formáty úspěšných zahraničních pořadů se u nás běžně kopírují, většinou s problematickým výsledkem. Znám jediný případ, kdy je česká verze zajímavější než její vzor. Americká Výměna manželek má sice (paradoxně) na ČSFD vyšší hodnocení, je ale mnohem dryáčtější než její český klon. Etnicky, kulturně i nábožensky komplikovaná struktura americké společnosti zdánlivě umožňuje podniknout hodně zajímavou sondu do soužití lidí různých ras, tříd a náboženských konfesí, jenže v praxi nejde o nic jiného než najít co největší magory a vymezit je proti sobě. Kameru zajímají pouze konfliktní situace a radikální střih neumožňuje nic víc než to nejlacinější ždímání emocí. Česká verze je kultivovanější, delší, představuje zázemí účastníků, má tendenci vyprávět lidské příběhy. Jistě, stále jde o voyaerství, ale vedle toho mají první řady nepopiratelnou sociologický rozměr a především pro ženy má nahlížení do cizích kuchyní i určitou terapeutickou hodnotu - vidí, že i jinde je provoz domácnosti složitý a mnohé rodiny mají k dokonalosti daleko. Pořad sice vyvolává kategorické morální odsudky z řad komentujících, ale dno reality show je nutno hledat úplně jinde (osobně mezi ně řadím Big Brother a jeho odnože). Výměna manželek patří ve skutečnosti k tomu nejzajímavějšímu, co reality show u nás nabídly. Pozdější řady ve snaze o udržení sledovanosti nabídly stále hraničnější charaktery s konfliktnějším potenciálem a krok za krokem se blíží americkému východisku. Celkový dojem: 40 %. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Vysoce nekvalitní drahej šunt, kterým chtěli soudruzi z Novy zbořit hranice vkusu. Ztotožňuji se s komentářem uživatelky Evora, která to vystihla skvěle. Doplním, že nejsem fanda žádných šmírovacích komerčních hitů, které se na nás valí ponejvíc ze západu (všechny ty debilní reality show typu Vyvolení apod.). Pořad Výměna manželek snad vybíral lidi bez všech dostupných mozkových nanobuněk, protože jejich psychologický profil mnohdy hraničil s "jednoduchostí" (ne u všech samozřejmě). Přiznám se, viděl jsem jen několik dílů, ale všechny mě dokázaly regulérně vytočit...a to se mnou umí jen Paroubek a ten jeho pomíchanej ciferník se sexymozkem. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Zajimavý pořad, u kterého se zasměju a občas se velmi divím, jaký někteří lidi dokážou být. Neříkám, že naše rodina je úplně normální, ale když se podívám na lidi, co jdou do tohodle pořadu, tak si říkám, že jsme na tom opravdu hodně dobře oproti nim. Některé chování účinkujících je odstrašující a vůbec nechápu, že takovýhle blázni mezi námi žijí. Mnozí jedinci jsou tak labilní, že bych se je bál potkat na ulici. Možná proto si tenhle pořad nenechávám ujít, protože mě to svým způsobem uspokojuje a jsem rád, do jaké rodiny jsem se narodil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Reality show stavějící svůj veškerý úspěch na problémech, sporech a hádkách. Někdy se podaří skloubit dvě rodiny tak, že k hádkám dochází více často, někdy se to povede hůře a někdy vůbec. Takové díly pak nikoho nebaví. Nabízím prostor k zamyšlení. Musím se ponížené přiznat, že jsem viděl mnoho dílů především v počátcích vysílání. Čas od času se však podívám i dnes. Tím čas od času myslím, že vidím přibližně každý sedmý díl, kdy nemám na páteční večer lepší plán. 2* ()

selfesteem odpad!

všechny recenze uživatele

Když bydlíš v hnoji, pojedeš do domova "milionářů". Jsi-li abstinent, nakvartýrují ti do bytu alkoholika. Žiješ-li ve spokojeném manželství, přijede k tobě manželka, která řeší rodinnou krizi. Jsi-li ateista, vítej v rodině věřících! Jsi-li inteligent, přijede debil. A tak podobně. Přijde mi to jako trápení, konstantní trápení lidí, nejen odloučením od vlastní rodiny, ale i tím, čemu jsou vystaveni. Ale pokud za to chcete peníze, musíte trpět. Aby se diváci bavili. Na tohle koukat nemusím. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Herec Gustav Bubník, který v tomto pořadu namlouval průvodní komentáře, se společně s bývalou manželkou Soňou Bubníkovou pořadu účastnil. Konkrétně se tak stalo ve 3. epizodě, 1. série. (PanIncognito)
  • V prvních letech rodina, jež se projektu zúčastnila, inkasovala 20 000 Kč. V pozdějších letech byla částka navýšena na 100 000 Kč. (Olík)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama