Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Chcem záruku, že sa môjmu synovi nič nestane.“ – „Ak chcete záruku, kúpte si mixér.“ Nahláškovaný buddie movie, ktorý vôbec nie je vtipný. Charlie Sheen bol na prelome 80. a 90 rokoch začínajúca hviezda a Clint, ten už bol hviezda zabehnutá. Spolu im to ale príliš neklapalo. Chémia medzi nimi bola veľmi slabá, a nedopomohol tomu ani mdlý scenár s nudne vykreslenými charaktermi (Sheenove mindráky boli otravné, Clintova motivácia dosť slabá). Za zmienku stojí iba zopár kvalitných akčných scén, ktoré sa však v dvojhodinovej stopáži stratia, a tak sa zo Zelenáča stáva iba veľmi rýchlo zabudnuteľný film na jedno pozretie. 40 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rookie by se dal směle zařadit do pozdní Eastwoodovy tvorby. Ještě než se z něj stal pozorný a citlivý režisér/herec, patlal se Eastwood s většími či menšími úspěchy v akčních filmech. Jeho hrdinové byli povětšinou nekompromisní drsňáci a vždy vyšli ze situace vítězně. Podobně je tomu v tomto případě. Díkybohu za Sheena, který je jakožto nováček příjemně suvérenní a dobře ví co hraje. Legendární Raul Julia moc prostoru nedostává a akce je samozřejmě typicky hollywoodská. Čím větší výbuch tím lépe. Ne že bych tvůrce nějak kritizoval, ale scénář je čistě rutinní bez špetky invence, či snahy o nezaškatulkování se do standartních amerických akčních vod. Není zde nic moc co by zaujalo, jen snad těch pár hlášek a výtečných postřehů (obrácený odznak apod.). ()

Reklama

voleman 

všechny recenze uživatele

Přes poměrně nízké hodnocení tady, musím říct, že mě se to poměrně líbilo. Film poskytuje takový ten nádech začátku devadesátých let, což je nejlepší období právě na takovéhle akční krimi komedie. Eastwood má přesně na míru ušitou postavu postaršího zahořklého policajta, který hláškuje a táhne kupředu v podstatě celý film. Jako celek to sice není nic hodnotného, ale jako oddechová akční komedie to je výborné a nudit se určitě nebudete. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Někteří nachází v postavách detektiva Pulovského a Dirty Harryho podobnost, ale jsou tu drobné nuance, které je odlišují. Třeba pan Callahan by v závěru utrousil: „Musí existovat stovky důvodů, proč bych tě MĚL zabít, jenže zrovna teď se mi je nechce vyjmenovávat.“ A pak - prásk! To už mají společné.. Clint o sto šest cedí hlášky mezi zuby a dokonce při vyjasňování názorů s kolegou v autě nasadí svůj osobitý výraz vrčícího pitbula, kterému šáhli na oblíbenou kostičku, nicméně Zelenáč je v žánru buddy movie jen průměrným kusem, kterému by ubraných dvacet minut rozhodně přidalo na údernosti. C.Sheen v mých očích herecky nic moc, ale to u něj není nic neobvyklého. Když tak nad tím přemýšlím, dobrý výkon odvádí jen v Dva a půl chlapa, ale tam je vlastně sám sebou.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přitažlivé a dobře zvládnuté akční béčko, kde si Clint úspěšně vyzkoušel parťákovskou akční kriminálku.    Calahanovský Eastwood tady ještě vůbec nevyměkl  a tak se dočkáme zhruba stejného počtu mezi zuby procezených hlášek jako  povedených akčních scén, jež zejména v závěru obstará zdivočelý Sheen. Lehce kolísavé tempo mi pak nevadilo tak jako nepovedený a necharismatický záporák Raula Julii. Znásilněný Eastwood (ženou samozřejmě) pak vlije úsměv do tváře. Čtverka jako vyšitá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně v Sheenově domě přepne falešný Garcia televizní zprávy na film Tarantula, v němž se poprvé před kamerou objevil tehdy ještě mladý Clint Eastwood. (Javert)
  • Při závěrečné přestřelce na letišti Strom (Raul Julia) zůstane ležet na pásu pro zavazadla, ale už nepřijede. Avšak pás pro zavazadla jezdí stále dokola, tudíž by se měl objevit. (marcel5)
  • Boaz Yakin a Scott Spiegel vytvořili postavu policisty Nicka Pulovského jako muže mrzutého, ale oddaného své práci, čímž chtěli vystihnout jistou podobnost s Eastwoodovou starší slavnou rolí - detektiva Callahana. Dohlíželi také na to, aby se děj Zelenáče odvíjel stejným směrem jako série o Drsném Harrym a vznikl tak snímek plný akce, výbuchů a honiček za účasti více než osmdesáti kaskadérů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama