Reklama

Reklama

Univerzální voják III: Znovuzrození

  • Česko Univerzální voják: Znovuzrození (více)
Trailer

Ruskému premiéru Musajevovi jsou uneseny dospívající děti, syn a dcera. K únosu se přihlásí syn generála Vasilije Topova, který bojoval za osvobození Pesalanu. Topov mladší převzal velení otcovy armády a obsadil s ní černobylskou jadernou elektrárnu. Opuštěné město, které je blízko komplexu elektrárny, je pod jeho kontrolou. Topov nechá obložit reaktor výbušninami. Rozbušky jsou nastavené na 72 hodin a pokud Musajev nesplní Topovovy požadavky, nálože vybuchnou. Takový výbuch by způsobil radioaktivní mrak stokrát silnější než bomby svržené na Japonsko. Topov požaduje okamžité propuštění svých spolubojovníků, 227 politických vězňů, které Rusko zadrželo, a rovněž celkovou nezávislost Pasalanu. Nic jiného pro něj není přijatelné. Kromě bomby vyhrožuje i zabitím premiérových dětí. Topov má ale ještě jednu strašlivou zbraň, tu, která provedla útok a unesla děti: univerzálního vojáka čtvrté generace, který byl stvořen pomocí ukradených informací ze zrušeného amerického vojenského programu... V 60. letech, když se rýsovala studená válka v Asii, začali Američané pracovat na programu Black Tower, nyní nazvaném Program univerzální voják. Jde o vojáka, který je mnohem výkonnější než ten běžný, vojáka, který jedná bez výčitek svědomí a bez váhání. Tento voják byl stvořený ze zmražených lidských těl mrtvých vojáků, po oživení byl vylepšen a naprogramován. Před pěti lety byl program nahrazen programem White Tower, který vedl doktor Robert Colin. White Tower zdokonalil výsledky Black Tower s použitím programu genové terapie, kterou v oblasti klonování vyvinul doktor Colin. Díky němu mohla být univerzálům ještě zkvalitněna DNA. Nový model získal schopnosti smrtícího stroje. Pak ale nová generace univerzálů, neboli NGU, spáchala jistý incident ve vládní budově, při kterém zemřelo 12 lidí. Celý projekt byl zrušen. Došlo však k vloupaní a zmizely všechny materiály a nejnovější poznatky včetně jednoho exempláře... Z vloupání byl podezřelý Colin. Ukáže se, že Colin pokračuje nadále ve výzkumu ve východní Evropě jako nájemný žoldák. Je to on, kdo pomáhá Topovovi. Američané na misi spolupracují s Rusy, protože jenom oni mají zkušenost s univerzálními vojáky. K dispozici mají čtyři univerzální vojáky první generace. Ještě existuje pátý voják Luc Deveraux, ten se ale zapojil do soukromého programu doktorky Flemingové, která mu pomáhá s psychologickou rehabilitací, aby mohl být znovu člověkem. Luc je ale stále agresivní a metoda není plně účinná... Mezitím proběhne záchranná mise. Ta ale skončí fiaskem, vojáci jsou i včetně čtyř univerzálních vojáků pobiti. Teď už mají spojenci jen jedinou naději – Luca, a tak ho tajně unesou. Luc podstoupí několik vyšetření, je mu jasné, že svou podstatu a povahu nezmění, že rehabilitace nezabírá, takže nakonec, i přes odpor doktorky Flemingové, souhlasí, že půjde do akce a nechá si upravit DNA... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

hrona 

všechny recenze uživatele

No jo no, zestárli nám chlapci, zestárli, ta unavenost je hodně znát. Jinak každopádně milé překvapení, vzhledem ke starším, akčním filmům JCVD je to docela slušný postup, škoda jen, že nebylo více externích záběrů, a málo Lundgrena, jinak být to natočeno krátce po jedničce možná by úspěchy byly větší, holt už jsme touto tématikou dost přebaštění. Ovšem snaha se rozhodně počítá, v dnešní době comebacků zlatý průměr. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +Dolph Lundgren je zpět, Van Damme, jejich vzájemný souboj, akce, prostředí -nicotný, téměř nijaký příběh, zbytečná a slabá zápletka, obsazení vedlejších postav, stupidní chování lidí i univerzálních vojáků/// Čekal jsem víc. Ono už při zhlédnutí prvního dílu jsem si přál pokračování. Asi jsem měl dodat kvalitní pokračování. Dvojka bez Lundgrena byla strašná zhovadilost, televizní filmy raději nepočítám a od nového filmu jsem očekával původní kvalitu. Tu jsem dostal snad jen po akční stránce, která určitě neurazí. Patří k tomu lepšímu a počet vystřelených nábojů a padlích vojáků roste rychle už od začátku. Škoda že tomu chybí ta původní atmosféra. Prostředí je tu dobré (a hlavně pro filmaře levné), takže si tvůrci mohli zařádit. Některé paneláky vypadají jako ty u nás :-) Hold Rumunsko není daleko. Když to shrnu: za podívání určitě stojí, ale berte to jen jako akční béčko, které příběh neposunuje nijak zvlášť kupředu./// Celkem 60%/// ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám slabost pro akční béčka, tak tomohle filmu musím dát čtyři. Arlavski jako záporák není špatný, Van Dame, no tak jeho postava je vcelku zajímavá, od předchozích dvou dílů je asi nejtemnější a nejdepresivnější. Lundgern to je prostě pašák v některých scánách mi až naháněl hrůzu, vypadal totiž jak smrtka. Oba dva staří pardálové sou i na svůj věk nekompromisní řezníci. Taky se tu najde pár odkazů na první díl. Tenhle díl je ovšem naprosto jiný než jeho předchůdci. Sází se tu totiž na ruční souboje které sou uspokojivě natočené a pak tu je ještě pár přestřelek které na mě nepůsobí chabě. Sečteno podtrženo Žádný zázrak to není, ale žádná sračka to taky není. Ostatně co bychom chtěli za takový rozpočet, že? John Hyams odvedl dobrou práci. Je mi ovšem líto těch zbožáků kteří tento film poažujou za sračku, že ? Eda S. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd, jasná volba. Týden na to, co se film dal sehnat tu svítilo červené hodnocení, pak to kleslo. A v době, kdy píšu tento komentář je tu 56 procent. Proč? To mi vysvětlete. Měl jsem totiž za to, že na filmy čekají lidi, kteří se na comeback Van Damma těší, a ne nedodělci, kteří se těší jen na to, až tenhle film opět odsoudí. Protože proč bych měl koukat na film, o kterém vím, že předem odsoudím? A ještě si ho shánět a být mezi prvníma? Když to někdo má za potřebí, tak ať si to dělá dál. U mě je to ubožák, protože tenhle film si tak nízké hodnocení v žádném případě nezaslouží. Výborná Černobylská atmosféra a la Stalker. Netknutí univerzální vojáci a kopa solidní, naprosto živé a reálné akce, která v rámci možností samozřejmě nezklame. Proč by také za ty peníze měla. Film není žádný zázrak, který by se mohl rovnat s Hollywoodskými akčňáky století. Je to prostě návrat béčkového hrdiny, který pochopil, čím své fanoušky potěší. A podle mě se mu to solidně povedlo i když na něm byly vidět rozdíly od prvního dílu. Ale ještě aby ne, když od něj uteklo více jak patnáct let. Krom toho ve filmu je další z nikdy zodpovězených otázek aneb..co že to Dolph Lundgren vlastně chtěl Jean-Claudovi říct? :) ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Kulturní zážitek století!! Na megalomanské bulharské produkci je znát každý utracený dolar / leva. Vycizelovaný, precizní scénář je prvotinou geniálního Viktora Ostrovského, kterého museli těžce přeplatit, aby opustil lukrativní místo obsluhy kopírky u Asylum films! Příběh nejen dokonale vykresluje komplikovaný vnitřní svět hlavních postav, ale bravurně jej kombinuje s fantasticky napsanými akčními scénami. Uchu lahodící hudba je nesporně počinem druhé dcery bulharského majitele cementárny / hutě, které filmaři dali příležitost za to, že jim papá dovolil na svém pozemku postavit "dokonalou!!!" repliku Černobylské elektrárny. V neposlední řadě je nutno zmínit také vynikající casting. Oskarová kreace hlavního záporáka téměř zastiňuje neuvěřitelné výkony dvou hlavních megastar 80 let, kteří, pokud chtějí hrát v nějakém filmu 21. století, nezbývá jim než rozbít prasátko s, od roku 1985 deflovaným dolarem, a sami si ho zaplatit! JVCD, jak je jeho dobrým zvykem se zase nenechal dublovat v dechberoucích kaskadérských scénách a opět se praštil do čela o kameru z půjčovny. DL ve svém cameu "Mumie se vrací 6" zajisté ještě ovlivní nominace na vedlejší roli. Hlavním šalamounským počinem produkce však zůstává volba režiséra. Emmerich sice na kolenou škemral, aby tohle mohl natočit, ale studio bylo neoblomné. Slavný John Hyams stihl totiž za svou bohatou tvůrčí kariéru neuvěřitelné dva dokumenty, tři kraťasy a čtyři díly nesledovaného seriálu. To se projevilo zejména skvělou práci s herci a oscarovým komparzem, který byl najat po úmorném desetiminutovém castingu v bulharských slumech. Vážení filmofilové, toto je více než důstojný nástupce vynikajiciho Universal soldiers - The Return z roku 1999. Modleme se, aby to vydali na Blue Ray, protože tohle nesmí chybět v žádné kompletní vinotéce jako podtácek!!! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Speciální armádní oděv s veškerou výzbrojí byl navržen scenáristou Johnem Fasanem a jeho synem. (Conspi)

Související novinky

Seagal vs. Van Damme?

Seagal vs. Van Damme?

17.04.2009

Jean-Claude si přečetl pár pozitivních recenzí na svou usoplenou zpověď JCVD a nabyl dojmu, že je opět na vrcholu a může si dovolit odmítnout Slyovu nabídku na účast v The Expendables. Vzápětí… (více)

Reklama

Reklama