Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold Lloyd je outsiderem na vysoké škole i když je velice chytrý a sečtělý. Ostatní studenti si z něj vystřelí a předstírají, že ho mají rádi. Chce patřit do ragbyového družstva a nakonec je tam přijat jako panák, na kterém si mužstvo zkouší útoky. Trpělivost a cílevědomost ho ale nutí pokračovat v tréninku. Nakonec se dostane i jako hráč na hřiště v boji s jinou školou. Stane se opravdovým oblíbencem školy, nebo zůstane outsiderem? (Rosana)

(více)

Recenze (18)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bojím se, že když si Harold na universitě bude hrát na herce, zlomí mu to srdce. Nebo mu ostatní zlomí vaz." Speedyho nástup na Tateovu universitu nedoprovázely žádné výbuchy mého smíchu, ale přesto jsem s tímto poměrně ukecaným němým filmem celkem spokojen. Speedyho tanec při představování byl totiž jedinečný, stejně jako seznámení s rektorem, fotbalový trénink či údržba nekompaktního společenského obleku. Nicméně to byly jen zábavné jednotlivosti, které při sobě chabě držela jen studentova touha po obdivu ostatních. A to je přesně záležitost, kterou opovrhuju, takže mi bylo zcela jedno, jestli ho nakonec budou všichni milovat či ho ukamenují a tak jsem se soustředil na praktickou stránku filmu. Naučil mě totiž způsobu, jak obehrát psa o míč a praktickému využití cizí ruky, což jsou činnosti, které rozhodně zvýší kvalitu mého budoucího života. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, nebo spíš prostě čajíček. Vtípky o ničem, neobjevné. Zajímavé je, že Busterova The College mě taky příliš nebavila. Že by ani nejgeniálnější komediální mozky nedokázaly zpracovat tuctový příběh nerda, který všem ukáže, netuctově? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To, čo bolo vtipné kedysi, môže, ale nemusí byť vtipné aj dnes. Freshman je bohužiaľ už trochu out. Dá sa nad ním pousmiať a doceniť jeho roztomilosť, ale proste Keaton a L+H dokážu dnes pobaviť viac. Komédia celkom odsýpa, je presne nalajkovaná a končí na megaštadióne za účasti dobrých sto tisíc divákov. A to sa jedná iba o študentské finále. To je samozrejme totálne skreslené. Harold robí samé blbosti ale aj to sa dá jednou akciou napraviť. Nehovorte mi, že spoilerujem, že vám to nebolo jasné od jeho nástupu na prvý tréning. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zázrační studenti vždy byli, jsou a budou. Ale k čemu jsou dobří? Měli by umět zázraky, což bohužel často ve společnosti, která by si je přála není příliš cítit. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Harold Lamb (Jehně) je nováčkem na univerzitě Tate a tak mu všichni dávají pěkně do těla. Univerzitní vtipálci, děkan i trenér fotbalového mužstva, v němž dělá Harold vodonoše. Zároveň je beznadějně zamilován do mladé vrátné domu, v němž je ubytován. Asi nejlepší je scéna na večírku na Haroldovu počest, kde se mu postupně rozpadá narychlo spíchnutý oblek, který mu krejčí za závěsem provizorně spravuje. Film vrcholí nejdůležitějším fotbalovým utkáním roku, v němž má poslední slovo samozřejmě vždycky odstrkovaný a zesměšňovaný naiva a vodonoš Harold Lamb, který v sobě v pravou chvíli objeví hrdinu, jakým se vždy snažil být. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Harold Lamb je naivní balík a trouba, který přijede z maloměsta na vysokou a chce se tam stát nejoblíbenějším studentem školy a přitom nechápe, že si z něj všichni dělají jenom prdel. No tak hlavní hrdina mi byl krajně nesympatický. Já vím, že to měla bejt karikaturka pořádnýho jelimanskýho nerda, ale většinu filmu mě spíš lezl na nervy. Vtipný tento snímek taky dvakrát není. Je zde pár dokonalých momentů, ale vesměs převládají nepříliš vtipné scénky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade sklamanie. Od Lloyda som čakal viac originálnych a turbulentnejších gagov a trochu viac nadsádzky. Ale v tej dobe, to bolo v nemej groteske už menej aktívne a témy sa vyčerpali, snáď ešte tí najväčší ( Chaplin, Keaton ) vedeli vydolovať niečo nové. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Dnes jsme filmy s touto tématikou přesyceni. Mě osobně nadchla více verze Bustera Keatona, která byla prakticky o tomtéž. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Je mi skutečně záhadou, proč že zrovna tento snímek je tak vysoce hodnocený, a to teď nemyslím pouze zde ale celosvětově, zatím jsem na to nepřišel. Nevím co bych snímku vytknul jako první, v prvé řadě určitě až absurdně "hloupoučký" děj. Vtipem snímek také zrovna nesrší, na to že se jedná o komedii. Moc toho tedy není co se dá na tomto snímku pochválit, snad jen trošku závěr, i když je zcela předvídatelný. Abych ale jen nekritizoval, H.Loyda jako osobu komika mám zatím docela rád, ne za tento film ale za některé jiné, tímto filmem ale ten správný krok vpřed zrovna neudělal. 50%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pradedo vsetkych pohlupejsich VS komedii a ako hovori Snorlax, tusim ze aj sportovych filmov, LLoyd + Ralston zase valia naplno . 100 % ()

kusper 

všechny recenze uživatele

38. LFŠ První setkání s mágem Haroldem Lloydem hned obrovské překvapení. Jeho filmy jsou i po 90 letech zábavné, svižné a neskutečně vtipné. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Druhy film s Lloydem, ktery jsem videl a opet me moc nepresvedcil. Proste mi neprijde tak vtipny jako Keaton a Chaplin. The Freshman ale nedava moc prostoru komedialni zabave. Ve vsech smerech nicim vyjimecny ani zabavny film. Prumerny, nenarocny film. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Moje třetí celovečerní groteska s Haroldem Lloydem a opět jsem nadšen, ty filmy jsou pořád krásné, zábavné a nadupané (viz třeba záběry z fotbalového zápasu). ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Pěkná groteska o naivním studentovi, ze kterého si ostatní dělají srandu, tahají z něj peníze a on je nakonec překvapí svou urputností. Skvělá scéna s večírkem, kdy na sobě má oblek spíchnutý "horkou jehlou". ()

Reklama

Reklama