Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (416)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. Good Times - Latch Key Kid [2:30] ,2. Oxford Comma - Vampire Weekend [3:15] ,3. Tom Sawyer - Rush [4:34] ,4. Set You Free - The Black Keys [2:45] ,5. Lights Out - Santogold [3:11] ,6. Soul Of A Man - Beck [2:36] ,7. Limelight - Rush [4:20] ,8. Let The Good Times Roll - The Cars [3:47] ,9. Campus - Vampire Weekend [2:55] ,10. Mr. Pitiful - Matt Costa [2:54] ,11. Dancing With Myself - The Donnas [3:27] ,12. Waterslide - The Bonedaddys [3:53] ,13. Limelight - Paul Rudd & Jason Segel [4:22] ,14. Ain't That A Kick In The Head - Dean Martin [2:26] ,15. Peter and Zooey - Teddy Shapiro [2:16], ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Film o celoživotní lásce a přátelství, na který se opravdu stačí podívat jen jednou. Uvažoval jsem o 2*, protože chování postav mi přišlo velmi zvláštní a nepřirozené a místy i opravdu ujeté. Ale čemu se sakra divím, je to přece ''americká komedie'' takže jsem vlastně ani nemohl čekat žádnou velkolepou podívanou. Na odreagování to ale postačilo. 50% ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Kámoš k požehnání...Starý známý model jako v About a boy- boy meets boy aneb cool řízek učí páprdu, kterak si užívat život- a páprda mu svým úsporným způsobem umožní dospět, přičemž se mezi vytváří zvláštní chemické vazby, které tvoří třeskutou bromanci. Ale protože mezi nimi není věková propast, míří scénář svými vtípky a moudry podpásově do rozkroku a trefuje se se ctí. Paul Rudd jako ňoumovitý jouda a Jason Segel coby výbušný flákač to zkrátka umí rozjet na plné otáčky nejen s elektrickou kytarou. Jemně kýčovitý epilog a zbytečný fekální humor k oněm přisprostlým komediím už přirostly, nutno ale podotknout, že sestava best man včetně roztomilé čtyřprocentní menšiny to zvládne shodit do polohy " stydím se za tebe, směju se ti, ale vlastně tě mám docela rád, kámo ". Coby zábavná oslava mužného přátelství překvapivě funkční. 7 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatná komedie, tj. nuda zcela určitě nehrozí, příběh je originálně nepravděpodobný, desítky situací notně trapných a ústřední duo patřičně bláznivé... Tím ale bohužel výčet těch největších kladů komedie Kámoš k pohledání končí - za zmínku snad ještě stojí parádní přisprostlý mrzout Jon Favreau a jeho roztomilá postava, kterou si každý rád poblinká. Tak tenhle týpek natočil Iron Mana, wow! Psal-li jsem pak o trapnosti situací, tak zde je patrně nejslabší článek filmu, protože na každou vyvedenou trapnou scénku, která se do příběhu hodí a která je zcela záměrná, vyjdou dvě další, nad kterými jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Krásný příklad je, když se Klaven poprvé začíná více seznamovat s novým kamarádem: některé situace jsou tak debilní a nereálné, že takhle "podivně" si k sobě nemůže najít cestu snad ani párek dementů v Bohnicích: hlášky jsou suché a jako z jiné planety, a oba hlavní hrdinové jakoby rázem měli IQ 50, či si navzájem byli prvními bytostmi, ke kterým kdy na planetě Zemi promluvili. Vážně, tak ubohé to někdy je. Je mi jasné, že v prvních minutách to je účel, ale když se ke konci snímku vedou přihlouplé dialogy a debilní grimasy, je to mimo mísu. Jinak jsem se solidně pobavil, zabil dvě hodiny... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kopačky musely na maximální hodnocení čekat opakovaně dobrý půlrok, u Kámoše k pohledání ale nepochybuji ani minutu - geniální film s úžasnou pointou, svěžím scénářem a především neokoukanými vtipy, mezi nimiž téměř výhradně absentuje lamoidní padání na prdel či jiné části těla. Boží Segel, boží Rudd, boží všechno... slapping my bass. 9/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Přezdívka "Pistole Pete", kterou Sydney (Jason Segel) pojmenoval Petera (Paul Rudd) je odkazem na Petera "Pistoli" Maraviche, bývalého skvělého basketbalistu a nejlepšího vysokoškolského střelce státu Louisiana všech dob. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Hudební skupina Rush, oblíbená u hrdinů tohoto filmu, kteří navštívili v jedné scéně jejich koncert, skutečně sehrála asi hodinový koncert pro filmový štáb, herce a skalní fanoušky, kteří se o tomto vystoupení dozvěděli na internetu a v rádiu. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama