Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (141)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl ty dvě hvězdy rozdělit, tak první hvězda by padla na taneční kreace a povedenej maturitní ples (PS: Taky bych se chtěl během týdne naučit pařit jako Willard :D) a druhá hvězda by padla na super hot Julianne Hough. Tady nejde o nějaký propracovaný děj nebo pointu, tady jde hlavně o to si film užít a pokud jste velcí fanoušci tance, třeba se i zakroutit v křesle. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem čekala hodně, protože jsem z toho filmu neuvěřitelně zklamaná, první polovina mě vůbec nebavila, potom se to trochu vylepšilo, takže se na to dívat dalo, i když jsem vrtěla hlavou nad nesmyslností těch zákonů, teenageři si vždycky najdou něco, a tenhle zákon je vážně ochránit nemůže. A co hůř na taneční film, neskutečně málo tance. + nesympatický hlavní hrdina. 2* ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dívala jen kvůli svému oblíbenci Milesi Tellerovi. První zklamání bylo, že tam hraje jen vedlejší roličku kamaráda hlavního hrdiny. Další zklamání totálně na hlavu příběh. V městečku se kdysi stala nehoda, při níž umřeli teenageři, co se vraceli z diskotéky, takže rada města v čele s reverendem zakázali tancovačky a cokoliv, kde se mladí scházejí. A přichází na scénu náš hrdina, co se do městečka nastěhuje a zamiluje se do reverendovi dcery. Klasiku s Kevinem Baconem neznám a ani vidět nepotřebuji, protože zápletka tohoto stylu je už sama o sobě dost praštěná. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Přišel si o někoho? Tancuj! Nevíš, co se životem? Vytancuj to! Našel si někoho s kým bys chtěl být? Zatancuj mu!...Ne tak debilní jak High School Musical (2006-2008) ale Let's Dance (2006-2010) nesahá ani po kotníky...až na styl tance, ten rozhodně zaujme, což je na 113 minutovou stopáž zatraceně málo... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když jsem Footloose sledovala v kině, neměla jsem o existenci původního filmu s Kevinem Baconem ani ponětí. Říkala jsem si ale, jak je sympatické, že je řada písní, které film doprovázejí, docela příjemně poslouchatelná, a že děj není tak nudně jednostranný jako jiné, současné filmy pro teenagery. Po rychlém pohledu na třicet let starou klasiku však rozumím; Footloose totiž v mnoha ohledech podobný svému předchůdci, až to bolí. (Stejné scény se stejnými dialogy, byť jinak rozmístěné v ději, stejné písně, byť v modernějším pojetí.) Pravda, všechno je tentokrát mnohem vyhrocenější; každá postava se smiřuje s nějakou tou rodinnou tragédií, role náboženství je tu výraznější, všichni středoškoláci považují tanec za smysl svého života a bez výjimky se umí do rytmu pohybovat tak dobře, že by se mohli pomalu přihlásit do America's Got Talent. Jenže co naplat, když mě tahle moderní verze svým spádem, vizuálním zpracováním a nakonec i tím, že na taneční scény se skutečně dobře kouká, bavila víc než její předchůdce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Kenny Wormald predvádzal väčšinu svojich tanečných pohybov sám, pretože je sám tanečníkom. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno