Reklama

Reklama

Trosečník

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2006, 14x54 min

Obsahy(1)

Soutěž TV PRIMA s moderátorem Markem Vašutem. Šestnáct odvážných trosečníků svádí boj se sebou, svými protihráči a s přírodou celý jeden měsíc na opuštěném ostrově. Tato reality show se natáčela 50 km od Panamy v souostroví v Tichém oceánu. Ostrovy jsou obydleny divokými zvířaty a spoustou druhů hmyzu. Prostředí je velkým testem pro psychické a fyzické možnosti soutěžících. Výherce získá 5 000 000 Kč. (duklak2)

(více)

Recenze (96)

kajda.l

všechny recenze uživatele

Já..jakožto obrovský fanda Survivora, tak vůbec nevím jak se mám k tomuto průšvihu postavit. Co musím ocenit je odvaha a pokus přinést českému divákovi v české verzi(podle mě) nejlepší Tv show a také celkem ucházející úvod (zhruba první 3 díly), které mě celkem navnadily. Ale co už neocením, je zcela evidentní odbočení až zparodování americké verze v čele s Jeffem Probstem (Vašut je loser, který se možná hodí na moderování "maminky roku", ale rozhodně ne projekt, který měl velké ambice). Nejstupidnější tahy soutěže, které mě znechutily..návrat již vyloučeného magora Martina Svobody, po odstoupení ubožáka Berta..vyloučení Ivety díky tahaní zápalek..rovněž vyloučení ploché Mašlíkové na plošinách a poté Vlaďky ve "velmi fyzicky" náročné soutěži:), bez jakékoliv kmenové rady. Přitom na kmenových radách,kde se účastníci zpovídají ze svých předchozích činů či se potvrzují navázané spojenectví a osobní vztahy, je tato hra založena(Survivor-není o přežití v drsné krajině,ale o vzájemných vztazích účastníků, o taktizování, podvádění) a na to bohužel tvůrci našeho českého Trosečníka pozapoměli)..Spíše za úsměvnou situaci považuju, že nejlepší soutěže v českém provedení se mohly srovnávat, maximálně s těmi nejslabšímy z americké verze a ty nejblbější dětským hrátkám na písečku v mateřské škole, což je kapku smutné..Pro mě zklamání roku 2006 a zároveň varování, pro ostatní české snílky, kteří by chtěli "Survivora" znovu přivést na české obrazovky, že takto rozhodně ne.. ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Oddělení české a USA verze kvituju s povděkem, pže tohle je pro původního Survivora ostuda. Znesvěcení. Odporné znásilnění jeho odkazu. Katastrofický casting soutěžících i moderátora, nudné soutěže, prostě největší průšvih. Nenávidím to. Tak rád bych si zasoutěžil v Survivoru... Ale v Trosečníkovi? Nikdy... ()

Reklama

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Trosečník s Vašutem mě v základu nijak nepohoršoval. Dokonce mě zezačátku i bavil. Průšvih podle mě byli soutěžící a jejich podmínky. I když se nadávalo na nedostatek spánku či déšt, nebylo toho moc z žití na ostrovech ukázáno. No a druhá věc, tenhle pořad bohužel vůbec nebyl o výdrži nebo inteligenci...je pouze o intrikách. Vyřazování nejsilnějších hráčů v polovině hry vedlo k tomu že v druhá polovina hry byla už pouze o souboji manažerů a manažerek co stěží umí na špejli opéct špekáček. Logické právo silnějšího je přehlušeno ženskou aliancí která eliminuje všechny schopné a férové jedince. Martin a Lukáš co udělali maximum pro to aby jejich tým vyhrál jsou pro mě vítězové. V tom, že vyhrát může jen bezcharakterní a neschopný jedinec vidím základní fail této soutěže, je jedno jaké verze. Tady si to aspoň slabší tým řádně vyžral, v Americe se při problému svévolně michají kmeny. Kdo chce vidět nejhorší případ, nechť shlédne první dva díly americké Panamy. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být velkolepé, jenže nebylo.. Americké reality show se to ani nepřiblížilo, nebyly věnovány téměř žádné prostředky na propagaci a reklamu, na ostrově byl pouze minimální program (soutěžící se museli parádně nudit), vysílání bylo pouze jednou týdně na krátkou dobu, navíc třikrát přerušeno reklamou, prostě to nemělo žádný šmrnc a žádné grády, na rozdíl od amerického "Kdo přežije". ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Snad každý fanoušek má sen,pokud má nějakou oblíbenou reality show,aby vznikla verze z jeho rodného státu.Nám,fanouškům amerického pořadu Survivor se to poprvé poštěstilo v roce 2006 a výsledek byl bohužel očekávávaně žalostný.Vašut muže mít na sobě podobné hadry jako Jeff,lokace muže být stejná jako S:Pearl Island a S:All Stars,ale tady jde o výrazné osobnosti které si mají sáhnou fyzicky a psychicky až na dno a takový casting Prima nezajistila.Ta vlastně nezajistila nic,akorát tak soutěže 3 cenové kategorie.Perlička na závěr=názvy kmenů:Severní a Jižní. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • TV Prima, která pořad vysílala, nebyla schopna zajistit natáčení přes noc, a tak se všichni trosečníci hádali a domlouvali na taktikách právě v noci. Divák se o nich neměl šanci dozvědět. [Zdroj: survivorweb.cz] (mentos.)
  • Marek Vašut původně roli moderátora odmítnul. Když se ale dověděl, že se bude natáčet na Perlových ostrovech, nabídku přijal. [Zdroj: kdoprezije.blog.cz] (obivan568)
  • Do pořadu se hlásilo více než 6 800 zájemců, ze kterých se vybralo 16 soutěžících. (Grimaldi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno