Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sellers sa snaží, ale stále tie fóry vychádzaju iba tak na pol plynu. Príliš dlhé čakanie na vyvrcholenie kazí náladu a keď desať minút upratuje a všetko sa mu groteskne nedarí, je to zúfalé a situáciu zachráni len papagáj. Ako krimi to okrem úvodnej akcie samozrejme nestojí skoro za nič, takže zostáva na hodnotenie iba groteska. –––– Já jsem přes muziku a opičák je přes obchod. On nekecá do koncertu a já mu nežvaním do kšeftu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers se po 11 letech vrátil ke své nejslavnější (a nenáviděné) roli a znovu začala série, kterou nezastavila ani jeho smrt. A zároveň je to konečně v roce 1975 pořádná, čistokrevná komedie. Lugašský diamant Růžový panter je znovu ukraden a Fantom (namísto Nivena mladší a akčnější Plummer) chce očistit své jméno a najít skutečného zloděje. Což je kupodivu solidní dobrodružně-kriminální rovina. Pak je stále bláznivější šéfinspektor Dreyfus (Lom), který šílí z hlavního hrdiny a ve finále mu hrábne definitivně a rozhodne se ho zabít. No a samozřejmě inspektor Clouseau, jehož idiotské eskapády mě konečně přišly opravdu kulervoucí. Obyčejná sprcha, vysavač či telefon vedou k totální destrukci celého okolí :) K tomu pěkná přítelkyně Fantoma, souboje s čínským sluhou Katem a pár mafiánů a tajných z Lugaše. Jediné dvě výtky jsou, že kdo to ukradl je od začátku jasné a že eskapády Clouseauva stojí vlastně mimo děj. PS: Netušil jsem, že slovo telefén je z tohohle dabingu :) Komedie roku 1975. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Přestřelená stopáž, neboli největší zabiják této série v tomto díle úřaduje výrazně a dává tak vyniknout nepříliš kvalitní zápletce, která nabízí spoustu nezajímavých a nezábavných scén, zejména při absenci Clouseaua, kterých je překvapivě hodně a zbytek snímku bohužel není dostatečně kvalitní a nosný, aby svým humorem dokázal spláchnout vzniklou pachuť. Pár výtečných scén se samozřejmě najde, v tomto ohledu Peter Sellers nedokáže zklamat, ovšem takových chvil je málo a vypadá to, jako by tvůrci jeli jen na půl plynu, což je vzhledem k dlouhé pauze od posledního dílu s podivem. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne, dětské nostalgie se mají nechat pod nánosem prachu. Sellers byl jako komik zoufale nekomický. Pády a nešikovnost na milion způsobů je infantilní humor leda pro diváky Neváhej a toč. Nezasmál jsem se ani jednou. Galadriel + Tosim - pokud byl v záběru Sellers, byla to nuda. Jedna hvězda za chudáka Herberta Loma, ten mě bavil ze všeho nejvíc. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně podařený návrat. Podobně jako v prvním filmu se ovšem zdá, že tvůrci místy vlastně tak úplně nevěděli, jestli točí bláznivou komedii nebo thriller. Scéna uloupení diamantu je rozhodně báječná a například útěk z Lugaše taky není vůbec špatný, problém je, že diváci čekají spíše eskapády geniálního nešiky, takže ty jinak napínavé scény mohou poněkud zdržovat a překážet... 75% Zajímavé komentáře: Matty ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)
  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)

Reklama

Reklama