Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut šílenej nářez. Prvních 15 minut, kdy probíhá loupež diamantu, je v dnešní době bombastických akčních scén přeci jen poněkud pozvolný, ale jakmile se na scéně objeví Peter Sellers, nemá to chybu. To, že mluví jakýmsi pofidérním francouzským přízvukem, mě spíše vadilo, více se to hodí k trapnému "remaku" Steva Martina. Každopádně zapalovač v pistoli je legendární a jsou tu skvělé dlouhé záběry, mnoho gagů se odehraje v jedné dlouhé jízdě, což samozřejmě dává prostor Sellersové komediálnímu talentu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl, nejvíce vtipný, a nebýt už trapného Kato a uklouzané scény před saunou, zejména díky skvělému původnímu dabingu Filmového studio Barrandov Dabing pro ČST Praha, 1988 (především geniální Rudolf Hrušínský jako šéfinspektor Charles Dreyfus a Eduard Cupák/Sir Charles Litton) by nebylo co vyčíst. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Předchozí, o jedenáct let mladší díl byl lepší. Musím souhlasit s těmi, co píší, že scény bez Sellerse nejsou to pravé ořechové. Kvalitativně jsou slabším nadprůměrem, jinak scénky se samotným Clouseauem jsou stoprocentní. Herbert Lom se díkybohu zlepšil, scéna u psychiatra se může směle rovnat s těmi Sellersovými skopičinkami. Christopher Plummer mi jako Fantom nesedl, více jako náhradník Nivena působí belmondovským dojmem. Co se týče dabingu, tak oproti těm vyrobeným patrně pro VHS či Novu je tento, ještě totalitní výroby, opravdu skvělý, předchozí dva měly akorát Stanislava Fišera. Dávám pět hvězd, ale je to s odřenýma ušima, poslední hvězdičku přihazuji díky Dreyfussově zlepšení se. "Je něco shnilého ve státě dánském." - "Ve švýcarském." - "Tam taky." ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Růžový panter se vrátil a částečně se i vrátil ke kořenům, ze kterých vzešel první díl. Oproti Clouseauovi na stopě je ve filmu kromě čistě komediální stránky i vážněji pojatá krimi zápletka s Fantomem. Ale pořád je tu starý dobrý Peter Sellers a některé scénky a hlášky jsou nezapomenutelné (naštěstí se mi to podařilo sehnat s legendárním dabingem Fišer-Hrušínský). Ovšem nejlepší ze série Panterů tento díl není, protože má také pár much. Zejména tu vážnější stránku příběhu, která chvílemi nudí, a také Christophera Plummera, který mi jako Fantom k srdci moc nepřirostl. Na Nivena rozhodně nemá. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Série s Růžovým Pantherem mě kupodivu moc nebrala ani jako juniora. Podíval jsem se znovu, jestli náhodou trochu nepomůže nostalgie. Nepomohla. --- Poučné je srovnání s Atkinsonem. Ten když jenom šaškuje, omezí se na rozměr krátkých scének, a funguje to výborně. Hraje-li však v celovečerním filmu, jeho klaunství slouží příběhu. Naproti tomu Edwards načrtl jen velmi velmi slabý příběh a dialogy a prostě nechává Sellerse dvě hodiny blbnout. Tak se film dělat nemá a nedá. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)
  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)
  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)

Reklama

Reklama