Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut šílenej nářez. Prvních 15 minut, kdy probíhá loupež diamantu, je v dnešní době bombastických akčních scén přeci jen poněkud pozvolný, ale jakmile se na scéně objeví Peter Sellers, nemá to chybu. To, že mluví jakýmsi pofidérním francouzským přízvukem, mě spíše vadilo, více se to hodí k trapnému "remaku" Steva Martina. Každopádně zapalovač v pistoli je legendární a jsou tu skvělé dlouhé záběry, mnoho gagů se odehraje v jedné dlouhé jízdě, což samozřejmě dává prostor Sellersové komediálnímu talentu. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Předchozí, o jedenáct let mladší díl byl lepší. Musím souhlasit s těmi, co píší, že scény bez Sellerse nejsou to pravé ořechové. Kvalitativně jsou slabším nadprůměrem, jinak scénky se samotným Clouseauem jsou stoprocentní. Herbert Lom se díkybohu zlepšil, scéna u psychiatra se může směle rovnat s těmi Sellersovými skopičinkami. Christopher Plummer mi jako Fantom nesedl, více jako náhradník Nivena působí belmondovským dojmem. Co se týče dabingu, tak oproti těm vyrobeným patrně pro VHS či Novu je tento, ještě totalitní výroby, opravdu skvělý, předchozí dva měly akorát Stanislava Fišera. Dávám pět hvězd, ale je to s odřenýma ušima, poslední hvězdičku přihazuji díky Dreyfussově zlepšení se. "Je něco shnilého ve státě dánském." - "Ve švýcarském." - "Tam taky." ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak mám do filmotéky dát, že vlastním jak DVD s debilním dabingem, který je však věrnější originálu, a VHS, již značně jetou s perfektním dabingem Fišer-Hrušínský. Jinak toto bylo v dětství moje první setkání s inspektorem Kluzó, a to kdysi dáááávno v kině Jadran v Brně, Králově poli. Vymotala jsem se z kina s bolavým břichem a uslzenýma očima, a to jsem jako dítě samozřejmě nechápala ani polovinu těch gagů! Pak jsem viděla všechny reprízy v následujících dnech:-) Od té doby tuhle sérii miluju, nejvíc díl Růžový panter znovu zasahuje, zvláště pak scénu s přefiknutým hrbem a zvoníkem u Matky boží plujícím nad Seinou. I tento díl mám na VHS se starým dabingem a jak jsem psala v komentáři, díky němu vím, jak se Rudolf Hrušínský umí smát nahlas (scény u jezírka). Moje oblíbené z Návratu: Emil Flornois, uklízeč v Gstaadu (dnes ještě malebné městečko, zítra měsíční krajina) a pak věta nad zastřeleným Sharkem: Áno, trik , s upadnutím na postel s jednou rukou na podlaze je také dobrý!" ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Tak trošku dva filmy v jednom: první Clouseauův - mimo reálný svět, s perfektním komediálním výkonem Petera Sellerse, a druhý zachycující pátrání elitního zloděje v podání Christophera Plummera po stopách skutečného pachatele krádeže legendárního diamantu. První dějovou linii nelze hodnotit jinak než pěti hvězdami, druhá stačí ovšem pouze na lehký nadprůměr. Celkově ovšem slušné čtyři hvězdy. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie se silným vtipným nábojem, který však, pro mne bohužel, sklouzává do způsobu humoru, který mi není až tak příjemný. Ale velká dávka vtipnosti, a navíc i napínavosti se tomu rozhodně nedá upřít. Loupež největšího diamantu světa, jedno vyplašené království a dva hledači pachatele. Francouzský detektivní inspektor Jacques Clouseau (ďáblík Peter Sellers), neschopný a přesto nadutý policista, jehož neuvěřitelné vyšetřovací metody a naprostá absence detektivní logiky ho spolu se štěstěnou dovedou k cíli. Hlavní podezřelý Sir Charles Litton alias Fantom (Christopher Plummer) chce očistit své jméno. Je to muž činu a nebezpečné akce. Také on se dostává ke svému cíli, kterým je jeho manželka Claudine (Catherine Schell), znuděná všedností obyčejného života bez vzruchu loupeží a pronásledování. Z dalších rolí: šéfinspektor Charles Dreyfus (dobrý Herbert Lom), psychicky zlomený naprostou neschopností a přitom úspěšností a oblíbeností Clouseaua, plukovník Sharki (Peter Arne), šéf tajné služby království Lugaš, smolař Pepi (Graham Stark), všehoschopný tlusťoch (Eric Pohlmann), a všehoschopný Clouseauův sluha Cato Fong (Burt Kwouk). Sice zábavné a vtipné, a přesto tak nějak hrubé a přehnaně zemité. Ale příjemná a vtipná animace jako doprovod úvodních titulků. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)
  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • Film měl být původně 26dílnou minisérií Růžový panter, kterou měl pro britskou televizi ATV natočit scenárista, producent a režisér Blake Edwards. ATV se pak rozhodla z něj udělat "film týdne" a nakonec celovečerní film pro kina. Po úspěchu filmu vznikl z další části nepoužitého scénáře Růžový Panter zasahuje (1976). (Dreadd)

Reklama

Reklama