Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 349)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow! Lekce historické fantasy! Nová třístovka je film stvořený přesně dle mých kritérií. Kulervoucí akce, vzrušující sex, gotická atmosféra, nadměrná smršť gore scén je "freaking awesome", nezastavitelné tempo a dechberoucí vizuál. Perfektní koktejl všeho, co má Evilphoenix rád! PS: Kdo půjde pod 3* letí z přátel :D 100% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Žádnej vzestup říše, ale vzestup Evičky Green a u kluků pak možná ještě vzestup nejmenovanýho orgánu. Digitální krev mě nebrala, výkvět manekýnů taky ne a ty kecy o svobodě beru spíš jako takový retro, protože už stejěn ani nevíme co to je, ovšem film má skvělý digitální námořní bitvy, hudbu která film pocáká adrenalinem až po prdel a především neskutečně luxusní Evičku Green, ta je tady tak sexy, že by nenechala v klidu ani homíky a jako bobnus předvádí svůj herecký standart což znamená totální nadprůměr, ale není to jen Evě, i ten příběh na to, že je to vlastně taková adrenalinově - vizuální kravinka je docela neurážející, tím hlavně myslím provázanost s prvním dílem. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Baví mě místní orgasmické výkřiky nad párkem pošahaných koz, a taky že je prý nové tříkilo zejména o oné sexuální scéně s Evou Green. Blbost! To hlavně fetišisti na hollywoodské filtry, hýřivé barvičky a cool CGI (se mnou v čele) znovu mlaskají blahem, tenhle celovečerní aspekt se totiž Murrovi vážně vydařil na jedničku s hvězdičkou. Těsných 8/10 s tím, že akce mělo být asi tak o 300% více a celé to poměrně kazí repetitivní soundtrack. Jinak ale svého prvního naslepo koupeného BR zdaleka nelituji, vynechání kina dost štve. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt Evičky Greenů, byl by tenhle film sotva třetinovej. Ona do téhle daleko komiksovější adaptace, na rozdíl od první třístovky, dodala neuvěřitelný šarm. A také se to všechno vlastně odvíjí od toho, jak často se na plátně zrovna ona objevuje. Každopádně komiksovější nádech mi tenhle film trošku znechutil. První třístovka vypadala hodně stylově a hodně syrově. Tenhle díl bych spíš přirovnal k Sincity. Všechno je tady záměrně umělý a rádoby cool. Neříkám, že mě Vzestup říše urazil. To určitě ne. Jen má v podstatě jedno jediné eso v rukávu a tím je právě Eva Green. Všechno ostatní je absolutně pomíjivý. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vizuálně precizní, dějově pokulhávající, ale ta pastva pro oči přebíjí skoro všechny nedostatky. Eva Green akčně překvapila! Kromě ní mě zaujal "Sparťan" David Wenham, jehož jsem sice už v několika filmech zahlédl, ale až tady mě praštilo do očí, jak je podobný Nikolaji Coster-Waldauovi (v první chvíli jsem myslel, že si i v 300 zahráli oba sourozenci Lannisterové z Hry o trůny). ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Film mal viacero pracovných označení a názvov, a to "300 2", "300: Battle of Artemisium", "Untitled 300 Sequel" či "Xerxes". (MikaelSVK)
  • Aj keď sa veľká časť filmu odohráva na vode a lodi, film bol natočený úplne "nasucho". Všetka voda bola digitálne pridaná neskôr. Režisér Noam Murro povedal, že mu to poskytlo veľkú slobodu pri nakrúcaní. (misterz)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama