Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (1 349)

Fr 

všechny recenze uživatele

3D ,,ŘEKY DOKÁŽOU PORAZIT JEN BOHOVÉ… A TY BUDEŠ BOŽSKÝM KRÁLEM!…“ /// Bez nějakej keců, TOHLE JSEM ČEKAL, tohle jsem chtěl. Vlastně mě překvapilo jen jedno – co všechno už dneska unese kategorie ,,mládeži přístupno“ (Ti puritáční Amíci si tam daj klidně ,,R“. Pak nemaj bejt z jejich piškotů takový sračky…). Jen tak mimochodem, uvítal bych nějakou režisérskou verzi s ratingem pro sadisty, páč násilí a krev je to, co 3stovkám sluší a co tátové obklopení harantama v kině vočekávaj. Nemusí se řešit složitý příběhový linie, bohatě stačí, když tam (jako v tom filmu) má někdo koule. Jako třeba tady - Eva. Její Artemisia, jenž v sobě mísí řeckou krev s perským srdcem, je bohužel jediná, z koho vyzařuje nějaký charisma (Xerxes sice vypadá se všema těma korálkama na ksichtě zajímavě, ale …). Akci na souši vystřídala ta na vodě, pravda, krom tý parády, kdy Themistocles za letu nasedne na oře, přeběhne potápějící se lodě a kus moře, aby pak přes hořící vrak proletěl vstříc nepříteli… je to takový monotónní. Ať už tak nebo onak, když se v závěru vobjevej Sparťani – řek bych, že stříknou do plátna nejen kluci z Letný! Přesto mezi 3* a 4* celkem váhám. Představuju si, jak na to lidi čumí doma v televizi, s dabingem, ve 2D a říkaj si, co na tom ti kreténi viděj…? Takže bych řek, že obě varianty jsou správně! Apropó 3D… Asi zbytečnost. Mám ho rád, i tady všechno vypadá plastičtěji, buchty na břichách udatnejch bojovníků budí obdiv, a uťatá noha, ruka i hlava zdají se bejt krásnějšími… ale to je asi tak všechno. Žádnej efekt, kvůli kterýmu byste měli makat pro 3D projektor nečekejte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks ,,Xerxes“ od Franka Millera jsem nečetl. 2.) Baví mě, když jsou skutečný postavy hnány pro pobavení davů do příběhový fikce. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Sullivan Stapleton nie je Gerard Butler. A Noam Murro nie je Zack Snyder. Snaží sa to byť ako predchodca, ale už to nemá tú sústredenú hutnosť epickosti, ktorú malo 300. Ruší ju najme rozprávanie Leonidasovej ženy, ktorá sprevádza skoro pólku filmu. Eva Green hraje couru z rutiny, a Stampleton sa snaží kričať ako Butler, ale nesiaha mu ani po päty. Príbeh je našrubovaný na kostru pôvodného príbehu celkom šikovne, no Rise of an Empire by mohol byť nadštandardným zážitkom len v prípade, keby sa dočkal plnohodnotného vyvrcholenia a zakončenia. Čo tým myslím, si nechám skôr pre seba, za videnie to totiž predsalen stojí, a tak náznak akéhokoľvek spoileru by bol deštruktívnym naznačovaním na následný zážitok. Kto totiž navštívi tento film v kine, musí vedieť, že hodnoty sa hľadajú inde. Toto je rýdza krv v piesku, prípadne v mori, a to z 50% v spomalovačkách. This is Sprata, man! 70% | CinemaCity Slovanský dům, Praha, 5.3.2014 | ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vice než slušný přídavek k řežbě u Thermopyl. Méně testosteronu více taktiky, úskoků a ženských. Což dělá z pokračování mnohem rozmanitější podívanou. Evička Greenová s přehledem krade film pro sebe, hlavně proto že Stapleton prostě nemá Buttlerovo charizma - ví to a jeho postava je úskočnější spíš než síla z něj vyzařuje inteligence. Xerxes, který měl být podle prvotních nástřelů hlavním tahounem je pak překvapivě v pozadí, ale Rodrigo Santoro si svou nejznámější roli patřičně užívá. Určitě oprávněný (jak že se tomu říká?) sidequel, který funguje i bez první třístovky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Boj se přesouvá na athénskou frontu, na moře, a je to kupodivu... slušnej nářez. Všeho všudy už to (logicky) není takový překvápko jako posledně, tenhle "vizuál na steroidech" už je dneska stará písnička, ani dvojka nepředvede až tak ultimátní akční orgáč jako jednička, krev je digitální, ale tím tam moje výhrady končí. Od začátku do konce jsem visel na tý nádheře, děj neměl slabších míst, ty rubací scény na jeden záběr se nedají okoukat, charisma dvojice Stapleton-Greenová velmi dobré, jejich milostná scéna jedna z nej. Plochá zábava to možná je, ale mně prostě bohatě stačila. Obě třístovky se navíc hezky doplňují a odehrávají současně. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od Thermopyl jasný sešup dolů. Jednotlivé vojenské konflikty sice obsahují aspekty Themistokleovi bitevní strategie, ale ve výsledku se celkem opakují, a po první bitvě je vizuálně zajímavá maximálně bitva v mlze. Xerxes ztratil charisma a vypadá spíše směšně než děsivě. Dějově to taky není nic extra, ale co se dá dělat. Vyloženě špatné to není a dá se na to celkem koukat. Proto 3 hvězdičky. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Aj keď sa veľká časť filmu odohráva na vode a lodi, film bol natočený úplne "nasucho". Všetka voda bola digitálne pridaná neskôr. Režisér Noam Murro povedal, že mu to poskytlo veľkú slobodu pri nakrúcaní. (misterz)
  • V 300: Bitke pri Termopylách (2006) hrali nesmrteľných skutoční herci, avšak Noam Murro sa rozhodol použiť "motion capture" na zachytenie pohybov nesmrteľných a potom sa ich obleky a masky dorobili digitálne. Na konci 85. minúty však môžeme vidieť neprirodzený pohyb jedného z nesmrteľných. (Sexy_Beast)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama