Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Tse, Zack Snyder .. Oh, there is no heaven, captain. Believe me, sir. I would know by now. ___ Hustá animace, výborná hudba a jeden příběh zatemnění lidské mysli, kterou zradí šlechetné úmysly. Doufám, že to do DC verze Zack Snyder nastříhá a proloží s dějem chytře jako v comicsu, takhle bez kontextu nemá parafrázní příběh z Watchmenů až takovou sílu. ___ Nastříháno až do Ultimate Cut verze. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Watchmeny považuji za jeden z nejlepších filmů všech dob a to i (vlastně především) v ultimate verzi. Proto pro mě bylo povinností tuhle výplň filmu (psychický vývoj Rorschacha) vidět. Tak jako celý zbytek filmu je každý záběr dotažen do dokonalosti a příběh je celou dobu mrazivě brutální. V kontextu celého filmu je to ještě větší zážitek. 90% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Málokterým nejaponským tvůrcům se daří vypiplat převedení komiksu do animované podoby, tak jako tvůrcům Watchmen. Dá se říct, že tento kraťas patří k tomu nejlepšímu (anime nepočítám). Příběh je temný toli, až hraničí se zvráceností. Násilí zde však rozhodně nelze považovat za prvoplánovitou masturbaci nějakého vyšinutého sadistického umělce, ale slouží jako geniální doprovodná ilustrace toho, kdy člověka opuští poslední zbytky rozumu. Stejně jako celovečerní film Watchmen je i tento "dodatek" geniální záležitostí. ()

vincent 

všechny recenze uživatele

Pribeh, ktory mi nejako v samotnej knihe Watchmenov nesedel ako jeden neprerusovany celok funguje vyborne. Temne, paranoidne a brutalne ukoncene genialnou pesnickou Niny Simones. Vynikajuco nakreslene, s pochmurnym komentarom Butlera by vydrzalo aj 90 minutovu stopaz. Som zvedavy ako to bude riesene s Watchmenmi na DVD. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Tak to je hodně velká slabota. Oproti vyznění v komiksu nevyznívá ve filmu prakticky nic a i to málo je odporně překopáno. Filmové zpracování Příběhů mělo být ještě o stupeň či dva (tři?) temnější a různé výmysly navíc si tvůrci taky mohli odpustit. Závěr je dle mého z velké části dotvořen naprosto špatně, jelikož celá scéna po vylodění na mě v komiksové verzi působila naprosto v jiném smyslu, než jaký mi předložili filmaři. Když to všechno pominu, tak samostatné zpracování naznačeného doplňujícího příběhu Watchmenů asi ani jinak dopadnout nemohlo. Velké zklamání. Pro rejpaly: je to jednou pokus o věrné převedení "komiksu v komiksu" na filmové plátno, čili nebudu proto tvůrce šetřit za to, že animace se blíží originálu a myšlenka že byla zachována - vytratil se totiž duch. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama