Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco lidé se chystají na Štědrý den a někteří se ještě pokoušejí na poslední chvíli dokoupit některé chybějící dárky, podvodník a notorický zlodějíček Nick Bianco přepadne se svými třemi kumpány známé newyorské klenotnictví. Jejich vloupání se neobejde bez násilí a zbytečně usmrcené oběti. Biancovi se podaří uprchnout z místa činu, ale musí nakonec díky zradě strávit tři roky za mřížemi. Také tentokrát svou manželku a děti zanechává doma bez finančních prostředků. Po čase však dostává Bianco nečekanou životní šanci… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

sud 

všechny recenze uživatele

Spíše než o klasický film-noir jde o noir gangsterku o mužích na šikmé ploše. Potěší nečernobílost postav, suverénní herecké výkony či závěrečná hypernapínavá patnáctiminutovka. Henry Hathaway, pozdější přední tvůrce westernů a thrillerů, odvedl velmi dobrou práci, i když je film v prostřední části dosti ospalý. Z hereckých výkonů bych vyzdvihl civilního Victora Matureho a výtečného debutujícího Richarda Widmarka v ukázkové roli psychopata Tomyho Juda. Nadprůměrná gangsterka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Mature a jokerovsky sadistický Widmark v solidní noir klasice, která mě nakonec přeci jen získala na svoji stranu, a to právě herecky. Poslat invalidní babku na smrt ze schodů, to ve 40. letech jen tak nevidíš (pozn. škoda ale, scéna znásilnění a poté sebevražda manželky musela být vyhozena). #Noirvember ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Po nějaké chvíli sledování mi došlo, že už jsem tenhle příběh viděl. A sice v remaku s Carusem a Cagem. A originál je stejně průměrná a obyčejná kriminálka, jako remake. Slušný příběh o polepšeném zločinci, civilní zpracování, solidní záporák, celkem sympatický hlavní hrdina, ale nic co by mi utkvělo v hlavě dýl jak týden. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Nick Bianco je parádní role. Není klaďas ani úplný bídák, je v situaci, kdy se v něm perou protichůdné zájmy... Dobrý herec by z takové příležitosti leccos vytěžil. Proto je škoda, že Nicka hraje Victor Mature. Troufám si tvrdit, že herce s bohatší škálou výrazových prostředků bych byl schopen vyrobit ze dvou kaštanů a několika špejlí. Na Mr. Matureovi stojí za zmínku jen pozoruhodná práce obočím, jemuž s důvěrou přenechal větší část role. ;) 40% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU KNOW WHAT I DO TO SQUEALERS? I LET 'EM HAVE IT IN THE BELLY, SO THEY CAN ROLL AROUND FOR A LONG TIME THINKIN' IT OVER!!! Našlapaný jména Mature, Donlevy, Widmark, Malden.. prostě pecka. Pořádný černobílí New York čtyřicátých let a v něm se roztáčí špinavá hra plná intrik a smrti. Líbí se mi přístup Nicka, člověk nakonec dokáže pochopit vše to co udělal a proč. Asi bych jednal v jeho situaci stejně. I když nevím jestli bych měl koule na závěrečnou scénu. To byl jeden z nejlepších konců jaký může takový film mít. Widmarka a jeho debilní chichot si budu pamatovat ještě hodně dlouho. SHOOT TO KILL!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Jedna z prvých snímok, kde filmový zloduch je skutočne zlý, bez ochoty sa napraviť. (vander19)
  • Film dokázal preraziť aj na svetovom trhu. (westerns)

Reklama

Reklama