Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Šakal 

všechny recenze uživatele

a já se tak těšil.......:o( Jako příznivec té (pro jedny krásné, pro druhé nesmyslné ) hry zvané FOTBAL a především jako obdivovatel anglické premiere league v kombinaci se zdejšími veskrze pozitivními komentáři jsem si říkal.... tohle bude ONO! Konečně snímek, který si na nic nehraje a přiblíží i " nefanouškům " fotbalový život takový, jaký skutečně je ( byl ) bez příkras, bez zbytečných kudrlinek a pomůže přiblížit " obyčejným " lidem, proč člověk milující tuto hru, mu dokáže tak propadnout. Jenže ouha, paradoxně by se dalo říci, že tento snímek je dělán právě pro lidi, kteří fotbal vnímají pouze jako okrajovou záležitost. Pro skutečné fanoušky si troufám tvrdit, to bude určité zklamání. Je to takový " učesaný " snímek. Jednoduše mi nikdo nevymluví, že se z tohoto tématu nedalo " vytřískat " mnohem více. Tento film měl dýchat fotbalem, tradicemi, atmosférou, zapálením pro tuhle hru, emocemi, ale po hříchu se mi tohoto dostalo pouze v náznacích a to je zatraceně málo. Snímek jentak klouže po povrchu a myslím, že by mu prospělo i více dobových záběrů. Všichni velebíte výkon Michaela Sheena coby Briana Clougha. I zde tvrdím, že to " jiskření " mezi ním a Colmem Meaneym nebylo zrovna přesvědčivé. Tak snad někdy příště..... Zatím pro mě nadále number one ( co se týče fotbalového vyznání se k lásce ke (sportu ) zvaný FOTBAL) zůstává kniha Nicka Hornbyho, Fotbalová horečka! ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Film o fotbale, natočený s láskou k fotbalu a prakticky bez fotbalu... Předem rovnou říkám, že čtyřhvězdičkové hodnocení by asi bylo férovější, ale já, jako ohromný fanoušek anglické Premier League, jsem z něj úplně nadšený. Protože tahle balada o ,,Josém Mourinhovi své doby" má všechny herní prvky, aby u diváka skórovala. Předně je to velice silná základní sestava, kde vysloveně exceluje špílmachr Michael Sheen, kterému výborně přihrávají výborní herci z Ostrovů v čele s Timothy Spallem. Dalším silným prvkem je sebejistý manažer v osobě režiséra, který si vystačí bez záběrů z fotbalových zápasů, jež by fungovaly jako pozlátko pro diváka. Režisér fotbalové zápasy velice slušně a zručně obchází (první domácí zápas v nejvyšší lize proti Leedsu je vyslovená slast) a místo toho servíruje divákovi psychologii excentrického manažera ve spojení s vizuálně nádhernými záběry, kterým nechybí dobová a barvitá atmosféra. A to všechno se sešlo na úžasném stadionu (scénáři), který svým hráčům dovolil hrát svižnou a přímočarou hru. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Slušná športová dráma postavená na kvalitnej anglickej filmarine a ich pevnom vzťahu k futbalu. A hoci sa všetko točí okolo futbalu, futbal tu nehrá prvé husle. Je to komplexný pohľad na futbalový mangement zachytávajúci vzostup i pád futbalových manažérskych osobnosti spôsobom prívetivým aj pre nefutbalového diváka. Je to príjemný športovo nešportový film s výborným Michaelom Sheenom postavený na skutočných udalostiach ... We're from the north, Pete. What do we care about Brighton? Bloody southerners. Look where we are! We're almost in France! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já fotbal rád. Kde se vzala, tu se vzala...komedie? Nevšiml jsem si. Ale zajímavé je to tím, že se zde řeší fotbal. Kdyby udělali stejný film o basketu, tak by to byla obrovská kokotina, ale samozřejmě by to nešlo, protože basket se nehraje na trávě, takže by byl film úplně jiný. Každopádně se jedná o nádhernou sondu do fungování klubů v letech sedmdesátých. Moc rád jsem nahlédl pod pokličku. Naprosto mi uniká, proč byl film pojmenován Prokletý klub, když se o žádné prokletí nejedná. Trenér příjde do týmu, který nemá rád. To už nadělalo neplechu mnohokrát. Dovolte mi poukázat na situaci z naší kapr ligy, kdy se zapřísáhlý srdcař Sparty Franz Straka, který byl pořádně vyhecován rodinou, rozhodl trénovat Slávii. To zákonitě dobře dopadnout nemůže. Jsem téměř pravidelný víkendový divák Premier League, takže mě film velmi potěšil svým obsahem a marné rozhodně nebylo ani zajímavé zpracování. Leč se necítím absolutně ničím ohromen. 3* ()

predators 

všechny recenze uživatele

...ani né tak o hře samotné, jako o jejím zákulisí na manažerských postech a jejich "útrapách". Ukázka toho, že být na trenérské lavici, není žádný med a ten, s kým se "zametá", nejsou hráči, maséři ani hlavní funkcionáři, nýbrž právě trenéři. Originální atmosféra a povedené fotbalové prostřihy patří k tomu dalšímu, co budete na tomto filmu milovat...stejně jako fotbal :-) 77% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Kromě samotného Clougha (zemřel v roce 2004 na rakovinu žaludku) se filmu nedožili ani mnozí další aktéři: asistent Petr Taylor, trenérský rival Don Revie anebo kapitán Leedsu Billy Bremner. (curfew77)
  • Rekordem, kterého si údajně Clough velmi cenil, byla šňůra neporazitelnosti ve 42 po sobě jdoucích ligových zápasech při jeho působení v Nottinghamu Forest v letech 1976 a 77. Tento rekord překonal až londýnský Arsenal a stalo se tak v dubnu 2004 - měsíc nato Brian Clough zemřel. (curfew77)
  • Brian Clough vedl coby manažer tým Derby County v letech 1967 až 1973. Od roku 2009 zastával tuto funkci jeho syn Nigel Clough. (Mičl)

Reklama

Reklama