Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodina, která to opravdu potřebuje, se dočká překvapivě rychlé renovace svého bydlení. Pokud se ovšem tým návrhářů vydrží alespoň chvíli nehádat... (TV Nova)

Recenze (290)

Handle 

všechny recenze uživatele

Je to tak neskutečně AMERICKÝ pořad! Takové ty typické americké emoce! Ale ono to prostě funguje a fungovat bude. Možná to je díky srdcervoucím vsuvkám opravdu brak, jak tu píšete... Patetické? Hraje to na city? Rozhodně. Ale už několikrát mě to vážně dojalo a když už jsem si myslel, že už nic víc dojemnýho udělat nejde, oni vymyslej ještě něco tááák mnohem víc předojemnějšího! Sentimentem se zde opravdu nešetří, ale rozhodně to v TV působí... pěkně. :)) A když to těm lidem pomůže... Krom toho ty baráky jsou úžasný. Otázkou samozřejmně je, jak rodina utáhne dům, jak to chodí na natáčení pořadu, ale mám-li hodnotit pořad, tak mě klidně ukamenujte... 4*! :) ()

Attta

všechny recenze uživatele

Nejsem bezcitný a tak jsem rád že alespon někomu pomůžou, ale jako tv show je to totálně oničem. Nesnáším ty solidární kecy, které jsou stejně zkažené a prohnilé jako celá USA. Celé je to jedna velká přetvářka a nekonečné vychvalování toho jak jsou k sobě lidé milí, přátelští a jak dokážou být kreativní a šikovní. Pomohou 0,0001% obyvatelstvu v tísni a celkově to nemá žádný význam. Podle mě jde akorát o "reklamu" do světa. Jenomže tohle už tu jednou bylo, před padesáti lety, kdy se na oko před světem vychloubalo jak to všechno funguje, ale realita byla jiná asi víte o čem mluvím. Přesně tenhle dojem to na mě dělá. Hnus. Jedno velké klišé a ještě k tomu nehodnotitelné. ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

V porovnání s českými pořady tohoto žánru je u těchhle amíků aspoň vidět snaha pomáhat chudejm a ne jen vyzdobovat krásný novostavby pracháčů. Otázka je, jestli ti nadšení chudáci nebudou za půl roku z tak velkýho baráku spíš nešťastný, až se o to budou muset starat, ale ve jménu americkýho snu a bílýho plaňkovýho plůtku věřim, že jsou dost ujetý na to, aby to překousli. Ty baráky jsou sice většinou dost očirvoucí, ale američaní jsou už holt takový. Moderátoři jsou strašný a divadýlko trapný, ale prostě oceňuju svým způsobem to gesto, jelikož v českým Jak se staví sen mě vždycky neskutečně dožíralo, že si vybíraj rodiny, který to nepotřebujou. EDIT: po doplnění znalostí o pozdější série jsem změnila hodnocení. Zdá se, že tvůrci časem pochopili některé své nesmyslnosti a začali pomáhat těm lidem docela rozumně. Myslim tim energeticky soběstačné domy, solární panely, větrný minielektrárny a spoustu jinejch "detailů", dojáky okolo toho dělají sice pořád stejný, ale jak říkám, čert vezmi doják, když to fakt někomu v blbý situaci pomůže. A taky musim uznat, že občas je ten barák(nepočítaje dětský pokoje-co to dítě s těma lapačema prachu bude dělat za tři roky, to nevim...) už konečně celkem hezkej. ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečně nechutné divadlo. Pokud některé filmy útočí na divákovy city a vnucují se mu nevkusným a laciným způsobem, pak tohle je strčí hravě do kapsy. Různé variace na trapnost se tu střídají záběr za záběrem a obdarované rodiny se pak trumfují v teatrální radosti a křepčení. Slovo "bůh" je tu prakticky v každé větě a americký nevkus v každém domě. Nemám slov. Hnus, fuj a děs běs. 0% ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Na tento pořad se vetšinou dívám příležitostně o víkendech u obědu. Velice se mě líbí přestavby a realizace domečků, ale někdy je to opravdu přehnané, jakoby tam bydlel samotný Obama. Musím, ale pochválit, že když utrácí milióny, vždy něco vyrobí ze starého doměčku ( Ať je to věc, fotografie, nebo samotný kus domu. Ti co už něco viděli snad ví o čem mluvím. ). Jedna mála z amerických reality show, které snesu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V některých případech se stalo, že rodiny, kterým byl dům přestaven, jej pak prodaly. Některé dokonce nový dům zastavily, aby si jím financovaly podnikání. Kvůli tomu řada rodin o dům přišla, protože nedokázaly utáhnout vyšší náklady na bydlení, nebo byly zabaveny v exekuci. (NiaWolf)
  • Televize ABC dostávala tisíce dopisů od rodin, které by se rády zúčastnily, avšak musí splňovat dvě kritéria. Za prvé si pomoc zasloužit a přestavbu opravdu potřebovat a za druhé nějak přispívat místní komunitě. (konvax)
  • Skupina OAR (... Of Revolution) zpívá ústřední písně. (ČSFD)

Reklama

Reklama