Reklama

Reklama

Machete (Danny Trejo) je bývalý federální agent z Mexika, který hraje podle vlastních pravidel a nikomu se ze svých činů nezodpovídá. Po střetu s drogovým bossem Torrezem (Steven Seagal) se Machete ocitne v Texasu, kde mu tajemný Booth (Jeff Fahey) nabídne možnost vydělat si rychlé peníze za vraždu bezohledného senátora McLaughlina (Robert De Niro). Plán se však příšerně zvrtne a Machete se ocitne v pasti. Naštěstí má několik přátel, kteří mu pomohou – nelítostnou Luz (Michelle Rodriguezová), těžce ozbrojeného svatého otce Padreho (Cheech Marin) a impulzivní April (Lindsay Lohanová). Machete hodlá Boothovi dokázat, že si pro své špinavé intriky vybral špatného Mexičana. V cestě jim ale stojí zvláštní agentka Sartana (Jessica Alba)... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 635)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný velký fanoušek ničeho explo, ale Machete jsem si opravdu užil. A to hlavně ze tří důvodů: 1. Machete válcuje každou kočku i frajera v tomhle vymazleném dítku Roberta Rodrigueze opravdu tvrdě. 2. Machete si bere na paškál hromadu klišé (střeva, vrták, náboje, auta), odkazů (Hard to kill, Scarface) a vtipně se vyžívá v povrchních postavách. 3. polovička herců si dělá srandu ze svých rolí (De Niro, Seagal, v podstatě i Trejo) a jiní zase ze svého reálné života (dvojitá dávka do žily Lindsay Lohan). Díky tomu všemu krásné 4* s pocitem dobře stráveného času plného krve, nahých žen (Alba, Lindsay i její filmová matka!) a šílených nápadů. Machete will be back. Again. And again. PS: úvod s hromadou artefaktů v obraze naladí diváka dokonale. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mačeta SMS neposiela.“ Pre mňa najlepší Rodriguezov film od Desperada z deväťdesiateho piateho. Schválne brakový scenár s neuveriteľnými hereckými kreáciami (kebyže mi pred dvoma rokmi niekto povie, že sa v jednom filme budú šermovať Danny Trejo a Steven Seagal, pomyslel by som si, že to nebol najlepší vtip v živote) mu umožnil konečne sa uvoľniť a tak, ako v začiatku svojej kariéry, netrápiť sa tým, čo si o ňom kto pomyslí. Naplno sa odviazal a len tak si zablbol. Chechtal som sa. A bol spokojný. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemný odvaz, který sice není tak ultimátní, jak být mohl, ale přeci jen - takové retro tu nebylo od Planety Teror (nebo možná ještě déle), proto to musím ocenit. Všichni ostatní chtěli být až moc áčkoví, včetně Slye, Robert toho využil a udělal radost všem těm, co mají rádi béčka. Takže díky za to! ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dobrých 70%. Prvních 80 minut to jede naprosto bez přestávky a Rodriguez z toho tahá všechno co jde, v závěru ale zaškobrtne a naservíruje svůj typicky přepísklý styl, ve kterém je finále až možná příliš epické, neseriózní (ne že by zbytek byl "seriózní", ale řekněme že v rámci žánru sedí při zemi) a bohužel místy i "komické", což mi obecně přijde jako Rodriguezova nejslabší stránka. Souhlasím s názory, že ze závěrečné šarvátky Trejo vs. Seagal se dalo vytěžit víc. Ale abych nepůsobil přiliš negativně - bavil jsem se celou dobu, je to dobře obsazené a Danny Trejo a kupa buchet udělali svoje. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Robert Rodruguez točí prevažne jednoduché akčné výkaly. Mačeta z tohto radu na prvý pohľad nijako nevybáča. Ale len na prvý pohľad. Pretože ak začnem rátať klady, zistím, že celkove ich je dosť. 1. Upozorňuje sa na financovanie akejkoľvek politiky peniazmi z predaja drôg (teda príčiny, prečo žiadny zo súčasných mocenských systémov nikdy dobrovoľne nepripustí ich legalizáciu) 2. Podporuje sa revolučné zvrhnutie zhnilých poriadkov zdola (akákoľvek podpora likvidácie vykorisťovania je v poriadku) 3. Veľa humorných (viac alebo menej prízemných) scén (televízny kríž na fare, Mačetova potentnosť a tak ďalej a tak podobne) 4. Skratkovité riešenie sitácií podporené akčným strihom. Rezultát: Pozerateľné, na základe štyroch predchádzajúcich faktov, čím sa znížil obvyklý potencionál nudy režisérových filmov a zaradil Mačetu medzi najlepšie režisérove diela. 61% ()

Galerie (117)

Zajímavosti (48)

Související novinky

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Machete vás opět vykuchá

Machete vás opět vykuchá

08.02.2012

První Machete potěšil. Přímočará řezničina si určitě našla víc fanoušků než infantilní výplachy typu Spy Kids 4D: Stroj času, takže Robert Rodriguez dělá dobře, že pokračuje v načaté trilogii.… (více)

Sin City a Machete pokračují

Sin City a Machete pokračují

10.08.2011

Alespoň podle Roberta Rodrigueze, který se v kategorii „slibotechna“ očividně pokouší trumfnout kámoše Quentina. Na Sin City 2 se čeká už hodně dlouho. Rodriguez pořád tvrdí něco jako „už to bude, už… (více)

Reklama

Reklama