Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte cez Vianoce bezsenné noci, niet lepšieho lieku ako tento filmík. Pokiaľ ste žena. Oproti druhému spoločnému filmu s Tomom a Meg sa tu jedná o čistú romantiku, bez vzájomného špičkovania sa, čo robilo z Internetu zábavnú záležitosť aj pre nás mužov. Ephron sa podarilo vytvoriť celkom pôsobivú atmosféru a dokázať urobiť ždímajúcu citovku aj z filmu, kde sa hlavní aktéri stretnú až na konci. Prikláňam sa k trom hviezdam, pretože mi nesadol soundtrack. A aby som nezabudol, Meg dá prednosť Hanksovi pred oveľa lepšie vyzerajúcim Pullmanom. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pruzracne cisty romanticky prumer. Sympaticnost Toma Hankse a Meg Ryan se sice neda poprit, ale chemie ktera jim skvele fungovala napr. v Lasce pres internet (pod taktovkou stejne reziserky) zde vysumi do prazdna, protoze spolu stravi v celem filmu cca 2 minuty z cele stopaze. Oldschool romanticky film "An Affair To Remember" s Cary Grantem, na ktery se zde non-stop odkazuje, je idealnim porovnavacim prikladem toho, jak neco podobneho muze fungovat (narozdil od tohohle). Nora Ephron zde nekolikrat tento film pouzila s kazanim, ze jde o film vyhradne pro zeny, stejne jako jeji kousek, to je ale jen pomerne lacina vymluva a hodne spatna strategie. Neni to tim, ze zenam se to libi a muzum ne, je to o tom, ze ten film se jednoduse nezmuze na vic, nez suchy prumer. 5/10 ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle ne. Romantické komedie nejsou pro mě, nikdy nebyly. Jsem schopen tolerovat a pobavit se u romantické komedie, která je více komedií než romancí, ale kde romantika, nevtipné dialogy a slaďáky převažují, tam trpím tak moc, jak moc je film špatný. Samotář v Seattlu je jako film velmi zdařilý, proto jsem netrpěl, ale přes průměr se v mém hodnocení nikdy nedostane. Proč byla Hejlíčková v Cinemě z těchto filmů tak zvlhlá mi je záhadou a záhadou vždy bude. Asi jako většině chlapů. Dvakrát a dost, potřetí tento film už vidět nechci. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Samotář v Seattlu je možná velkou poctou klasickému Hollywoodu, který i mnohokrát cituje, jenže v porovnání s moderními romantickými komediemi nemá pořádný drive a hlavně končí tam, kde to nejzajímavější začíná. Ty dvě linie jsou celkem zajímavé, jenže pak logicky chybí silné okamžiky, které je možné zažít jen v páru. Punc originálu si však zaslouží. Vrchol v podobě podání ruky se ani v rámci žánru skutečně jen tak nevidí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nora + Meg + Tom. Klasická ephronovka s nadneseným romantickým príbehom, chytrým scenárom a vtipnými dialógmi. Realita tu nemá miesto, iba romantika. Síce to nie je tak dokonalé ako Láska cez internet, nudiť sa nebudete. A film ma jednu skutočne geniálnu scénu - porovnávanie pri čom plačú muži a ženy ;) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (22)

  • Silueta páru, která je viditelná v odrazu v obchodě s čokoládou v domě Annie je silueta Toma Hankse a Meg Ryan. (don corleone)
  • Režisérka Nora Ephron napsala scénář k filmu "Když Harry potkal Sally", který režíroval Rob Reiner, který se objevil v tomto filmu. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama