Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

Seti 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se řiká krutej hardcore chick flick! Je naprosto úžasný, jak se v devadesátejch tyhle filmy nesnažily o žádný kudrlinky a šly prostě tvrdě na věc. S ikonama tehdejších romancí Meg a Tomem působí v dnešní době Samotář skoro stejně, jako Nezapomenutelná láska s Cary Grantem, kterou tam všichni sjíždí. A myslím, že přesně to si tvůrci přáli. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na ten film mám docela fajn vzpomínky. Dívala jsem se na něho několikrát a většinou, když jsem byla nemocná (ani nevím proč) Jednou taky s mojí mamkou, když jsme byly obě nemocné :) Takže kdybych tenhle film neměla spojený s tím, jak jsem se nemocná zachumlala pod peřinu a dívala se na něho, asi bych mu 4 hvězdičky nedala. Meg Ryan se mi tam ale moc líbila. Zkrátka pěkný romantický film. ~(4,0)~ ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nechci odsuzovat všechny romantické komedie jako bezduchý patos, ale... dělávám to. Však najdou se i vyjímky. Samotář v Seattlu s (jako snad vždy) skvělým Tomem Hanksem a taky jednou dobrou Meg Ryanovou je jednou z nich. Není to žádný závar pro mozek, ale kouká se na to pěkně a i když člověk žánru nefandí, dá se zkousnout. Jako jedné z nejlepších romantických komedií dávám plné 4*!:-) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná romantická pohádka, jejíž úspěch stojí na dvojici sympatických představitelů v hlavních rolích - nesměle působícím, charismatickém Tomu Hanksovi a krásné Meg Ryan. Chemie mezi touto dvojicí na plátně dokonale funguje, proto i odpůrce romantických filmů odpustí slaďoučká klišé a nepravděpodobné náhody - vždyť jiný osud než ten s dojákovitým happyendem by hrdinům filmu snad nikdo nepřál:-). Takový milý, úsměvný snímek, z mé strany spokojenost. 71% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. As Time Goes By - Jimmy Durante ,2. A Kiss To Build A Dream On - Louis Armstrong ,3. Stardust - Nat "King" Cole ,4. Makin' Whoopie - Dr. John Featuring Rickie Lee Jones ,5. In The Wee Small Hours Of The Morning - Carly Simon ,6. Back In The Saddle Again - Gene Autry ,7. Bye Bye Blackbird - Joe Cocker ,8. A Wink And A Smile - Harry Connick, Jr. ,9. Stand By Your Man - Tammy Wynette ,10. An Affair To Remember - Marc Shaiman ,11. Make Someone Happy - Jimmy Durante ,12. When I Fall In Love - Céline Dion;Clive Griffin ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Role Annie byla nabídnuta i Julii Roberts, ale ta ji odmítnula. (don corleone)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)
  • Další herečka, se kterou se pro roli počítalo byla Kim Basinger, pro mužskou hlavní roli pak Dennis Quaid. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno